لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۸

تظاهرات هزاران تن در بروکسل در سالگرد جان‌باختن مهسا امینی

۱۵:۰۹ ۲۴.۶.۱۴۰۲

بریتانیا فعلاً قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی را «در راستای منافع خود نمی‌داند»

وزیر خارجه بریتانیا می‌گوید لندن در حال حاضر قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی را در راستای منافع خود نمی‌داند، اما گزینه‌ها در این زمینه را روی میز نگه می‌دارد.

جیمز کلِوِرلی در پایان سفر سه روزه خود در هفته جاری به اسرائیل و مذاکراتی که از جمله در زمینه مقابله با تهدیدات ناشی از ایران برای اسرائیل و متحدان غربی‌اش داشت، در گفت‌وگو با نشریه بریتانیایی جوئیش کرانیکل گفت نظر به تحریم‌هایی که بریتانیا در این زمینه برقرار کرده بسیاری از خواسته‌ها در این خصوص «عملاً محقق شده» است.

او افزود: «ما همیشه گزینه‌های خود را باز نگاه داشته و در راستای منافع کشور عمل می‌کنیم.»

آقای کلورلی اظهار داشت هر تصمیمی در ارتباط با تحریم‌ها نیز نظر به حمایت از شهروندان و منافع بریتانیا گرفته می‌شود. او اتخاذ این نوع تصمیمات را منوط به حمایت تمامی دولت، نه تنها وزارت خارجه این کشور، دانست.

وزیران کشور و امنیت بریتانیا حامی تروریستی نامیدن سپاه هستند.

استیو مک‌کِیب نماینده پارلمان از حزب کارگر و ریاست کمیته دوستی با اسرائیل در مجلس عوام بریتانیا با تأکید بر این‌که حزب او به تحریم سپاه پاسداران تعهد دارد، به جوئیش کرانیکل گفت خودداری دولت از تغییر سیاست در خصوص تروریستی نامیدن سپاه «ناامیدکننده» است.

به نوشته جوئیش کرانیکل، جیمز کلورلی به پرسش این نشریه درباره تماس آنلاین «هشت فرمانده سپاه پاسداران» با گروه‌های دانشجویی در بریتانیا پاسخ نداد.

شماری از نمایندگان مجلس بریتانیا و رسانه‌های آن کشور در دوره اخیر از این تماس‌ها خبر داده و خواهان پاسخ‌گویی دولت و مراکز دانشگاهی مرتبط در این زمینه بودند.

۱۵:۰۸ ۲۴.۶.۱۴۰۲

معترضان در زاهدان در آستانه سالروز مهسا باردیگر به خیابان‌ آمدند

معترضان در زاهدان، روز جمعه ۲۴ شهریور و یک روز پیش از سالروز جان‌باختن مهسا ژینا امینی به خیابان‌ها آمدند و علیه حکومت شعار سردادند.

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان نیز در نماز جمعه این شهر، با اشاره به سالگرد جان باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد، گفت کسی که سرش برهنه باشد یا به گفته او کمبود حجاب داشته باشد، نباید کشته شود.

استان سیستان‌و‌بلوچستان در یک‌سال گذشته، علیرغم سرکوب‌ها و بازداشت‌های گسترده، شاهد اعتراضات متوالی در تقریباً هر جمعه بوده است.

۱۳:۴۵ ۲۴.۶.۱۴۰۲

اشاره مولوی عبدالحمید به مهسا امینی در نماز جمعه؛ اینترنت قطع شد

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در نماز جمعه روز ۲۴ شهریور با اشاره به سالگرد جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد گفت کسی که سرش برهنه باشد یا به گفته او کمبود حجاب داشته باشد، نباید کشته شود.

عبدالحمید اسماعیل‌زهی تأکید کرد که بر مبنای قانون اساسی تجمعات مسالمت‌آمیز حق مردم است و نه از لحاظ شرعی و نه قانونی هیچ کس نمی‌تواند به چشم مردم شلیک کند.

اشاره مولوی عبدالحمید به آسیب‌ دیدنِ صدها معترض در یک‌ سال اخیر است که نیروهای امنیتی به سمت چشم‌هایشان شلیک کردند و تعدادی از آن‌ها نابینا شده‌اند.

نهادهای انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی هیچ‌گاه مسئولیت شلیک به چشم معترضان و همچنین کشته شدن صدها معترض در اعتراضات اخیر را نپذیرفته‌اند.

به گزارش حال‌وش، همزمان با پخش زنده سخنرانی مولوی عبدالحمید، همچون هفته‌های گذشته در اینترنت استان سیستان و بلوچستان «اختلال ایجاد شده» و پخش سخنرانی ناتمام مانده است.

۱۳:۴۲ ۲۴.۶.۱۴۰۲

پلیس از بازداشت «عامل» زخمی‌شدن یک فرد معمم در تهران خبر داد، مرگ یک طلبه جوان در خرمشهر

مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ از بازداشت فردی که او را «عامل مجروح شدن یکی از شهروندان ملبس به لباس روحانیت» در حوالی میدان هروی تهران معرفی کرد، خبر داد.

این گزارش، به هویت این فرد معمم و چگونگی زخمی‌شدن او اشاره‌ای نکرده، اما نوشته که او ۲۳ شهریور مجروح شد و فردی که اقدام به زخمی‌کردن او کرده بود نیز در «محل سکونتش واقع در منطقه حسین آباد شناسایی و دستگیر شد».

طی ماه‌های پس از آغاز اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، در چندین مورد به چند فرد معمم با خودرو و سلاح سرد حمله شده و عباسعلی سلیمانی، نماینده سابق مجلس خبرگان نیز با اسلحه در بانکی در بابلسر کشته شد.

پس از این اتفاقات، شماری از فعالان سیاسی درباره افزایش «تنفر» مردم از آخوندها و احتمال اقدامات تلافی‌جویانه ناشی از فشارهای اقتصادی که مسئولیت آن با جمهوری اسلامی است، هشدار داده‌اند.

خبرگزاری رکنا نیز روز ۲۲ شهریور از پیداشدن جسد یک «طلبه جوان» خرمشهری در رودخانه کرخه روستای عبدالخان خبر داده بود.

بر اساس این گزارش، کمیل احمدی، ۲۷ ساله اهل و ساکن منطقه کوی آریا خرمشهر، «برای امرار معاش با خودروی تیبا خود مسافر‌کشی می‌کرد» و ۱۷ شهریور، بعد از پیاده‌کردن این مسافر و اطلاع به همسرش مبنی بر رساندن یک مسافر بین‌راهی دیگر به «روستای عبدالخان در نزدیکی شهر شوش دانیال»، دیگر خبری از او نشد.

جسد این طلبه، بعد از سه روز در رودخانه کرخه پیدا شده است. هنوز مشخص نیست که علت مرگ این طلبه چه بوده و پلیس از ادامه تحقیقات در این زمینه خبر می‌دهد.


۱۳:۳۹ ۲۴.۶.۱۴۰۲

خانواده امینی هم‌چنان برای تکذیب مراسم سالگرد مهسا تحت فشارند

یکی از نزدیکان مهسا ژینا امینی روز جمعه به رادیوفردا گفت که خانواده مهسا امینی هم‌چنان تحت فشار هستند تا از مردم بخواهند که برای سالگرد مهسا سر مزار او حاضر نشوند.

همین منبع به رادیوفردا گفت که خانواده صفا عائلی، دایی مهسا، از زمان بازداشت او تاکنون در بی‌خبری مطلق به سر می‌برند و هیچ اطلاعی از وضعیت او ندارند.

به گفته منبع رادیوفردا،‌ آقای عائلی تاکنون هیچ تماسی با خانواده‌اش نداشته و خانواده او هیچ اطلاعی از دلیل بازداشت و محل نگهداری‌اش ندارند.

پیگیری‌های خانواده صفا عائلی هم تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.

به گفته منبع رادیوفردا،‌به طور غیررسمی به خانواده آقای عائلی گفته شده که او در سقز نیست و به تهران منتقل شده است، اما خانواده او به این خبر اطمینانی ندارند.

صفا عائلی، دایی مهسا امینی، روز ۱۴ شهریور بازداشت شد.

منبع رادیوفردا می‌گوید که خانواده او به شدت نگران وضعیتش هستند و همزمان به شدت تحت فشارند تا از برگزاری هرگونه مراسمی برای سالگرد مهسا خودداری کنند.

پیشتر رادیوفردا گزارش داده بود که امجد امینی، پدر مهسا امینی، طی دو هفته گذشته چهار مرتبه به اداره اطلاعات سقز احضار شده و تحت بازجویی قرار گرفته است.

۱۳:۲۷ ۲۴.۶.۱۴۰۲

کاریکاتور تازه نشریه فکاهی «شارلی ابدو» درباره اعتراضات «زن زندگی آزادی»

۱۳:۲۶ ۲۴.۶.۱۴۰۲

شمار یهودیان در جهان به نزدیک به ۱۶ میلیون نفر رسید

تازه‌ترین گزارشی که آژانس یهود منتشر کرده، حاکی است که شمار یهودیان در جهان اکنون ۱۵.۷ میلیون نفر است. این رقم حدود صد هزار نفر بیش از آماری است که سال گذشته در همین فصل منتشر شد.

با این حال، به گزارش روزنامه اسرائیلی جروزالم پست، در این «گزارش علمی» این احتمال مطرح شده است که زیر برنامه یهودی بودن یا داشتن اجداد یهودی، حدود ۱۸ میلیون نفر در جهان از «حق» مهاجرت و زندگی در اسرائیل به عنوان شهروند این کشور برخوردارند.

داده‌های تازه نشان داده که شمار یهودیان ساکن اسرائیل در یک سال اخیر اندکی افزایش یافته و با رسیدن به هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تن، معادل ۴۶ درصد از یهودیان دنیا را تشکیل می‌دهد.

از ۸.۵ میلیون یهودی ساکن کشورهای دیگر، ۶.۳ میلیون تن ساکن آمریکا هستند. فرانسه با ۴۴۰ هزار تن، کانادا ۳۹۸ هزار نفر، بریتانیا ۳۱۲ هزار تن و آرژانتین با ۱۷۱ هزار نفر در ردیف‌های دوم تا پنجم در میان کشورهای دارای ساکنان یهودی هستند.

در کل کشورهای عرب و مسلمان‌نشین تقریبا ۲۷ هزار یهودی زندگی می‌کنند که ترکیه با داشتن ۱۴ هزار و ۲۰۰ تن در صدر آن‌ها قرار دارد.

آمار آژانس یهود شمار یهودیان در ایران را ۹۱۰۰ تن اعلام کرده است. جامعه ایرانیان یهودی تا چندی پیش معمولا از رقم حدود ۲۵ هزار تن در مورد تعداد یهودیان ساکن ایران سخن می‌گفتند. آمار آژانس یهود به ارقام دولت ایران در این زمینه نزدیک‌تر است.

وزارت کشور اسرائیل و آژانس یهود هر سال در آستانه سال نو عبری آمار یهودیان و ساکنان اسرائیل را منتشر می‌کنند. سال نو عبری از شامگاه جمعه ۲۴ شهریور در اسرائیل و کشورهای دیگر آغاز می‌شود.

۱۳:۲۳ ۲۴.۶.۱۴۰۲

حال‌وش از ارسال گسترده «پیامک‌های تهدیدآمیز» به شهروندان سیستان‌و‌بلوچستان خبر داد

وب‌سایت حال‌وش که اخبار مربوط به سیستان‌و بلوچستان را پوشش می‌دهد، از «تداوم ارسال پیام‌های تهدید آمیز به مشترکان تلفن همراه» در این استان، همزمان با نزدیک‌شدن سالگرد جان‌باختن مهسا ژینا امینی و اعتراضات سراسری و نیز جمعه خونین زاهدان خبر می‌دهد.

بر اساس این گزارش، «شرکت‌های مخابراتی»، برای «عموم شهروندان و بدون تفکیک، پیام‌های تهدید آمیزی در سطح» کل این استان ارسال می‌کنند.

آن‌طور که حال‌وش نوشته، «این پیام بدون تفکیک و به‌صورت فله‌ای و حتی برای کسانی که در فضای مجازی حضور ندارند»، ارسال شده است.

استان سیستان و بلوچستان یکی از استان‌هایی است که در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ شاهد بیشترین و ادامه‌ترین اعتراضات بود. این استان طی این مدت، شاهد اختلالات گسترده اینترنتی هم بود.

۱۳:۱۲ ۲۴.۶.۱۴۰۲

سپاه می‌گوید دو نفتکش خارجی «حامل سوخت قاچاق» را توقیف کرده است

روابط عمومی نیروی دریایی سپاه می‌گوید دو فروند شناور خارجی «حامل سوخت قاچاق» توسط این نهاد نظامی توقیف شده‌اند.

جانشین فرماندهٔ منطقهٔ سوم دریایی سپاه روز جمعه، ۲۴ شهریور، به خبرگزاری ایسنا گفت نام‌ تجاری این نفتکش‌ها «استیون» و «کرون» است و با پرچم کشورهای پاناما و تانزانیا در خلیج فارس در حرکت بودند.

محمدشریف شیرعلی در ادامه اعلام کرد که شناورهای ذکرشده در حال «قاچاق نفت‌گاز» بودند و پس از توقیف «تا بندر ماهشهر و پایگاه اروند هدایت و ۳۷ خدمه آن نیز برای ادامه مراحل قانونی به مقام قضائی تحویل داده شدند».

در سال‌های گذشته اخبار متعددی مبنی بر اقدام نیروی دریایی سپاه پاسداران برای توقیف نفتکش‌های خارجی در خلیج فارس منتشر شده است.

در یکی از آخرین موارد نیروی دریایی آمریکا روز چهارشنبه، ۱۴ تیرماه امسال، اعلام کرد ایران در ساعت‌های اولیه این روز تلاش کرده دو نفتکش را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کند و به روی یکی از آنها آتش گشوده است.

بر اساس این گزارش، شناورهای دریایی ایران بعد از آن که نیروی دریایی آمریکا به سیگنال اضطراری یک نفتکش پاسخ داد، عقب‌نشینی کردند و دو کشتی تجاری به راه خود ادامه دادند.

۱۲:۲۷ ۲۴.۶.۱۴۰۲

شیما بابایی جایزه ویژه آزادی بیان را به نیلوفر حامدی و الهه محمدی اهدا کرد

شیما بابایی، فعال حقوق بشر، جایزۀ سالانۀ آزادی بیان و مطبوعات آلمان موسوم به‌‌ «ام ۱۰۰» را از اورسولا فون ‌درلاین، رییس کمیسیون اروپا دریافت کرد.

خانم بابایی با انتشار تصاویر مراسم اعطای این جایزه در کاخ پوتسدام، نوشته که آن را به نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامه‌نگار که برای انتشار گزارش‌هایی درباره مرگ و خاکسپاری مهسا ژینا امینی در بازداشت هستند و نیز نازیلا معروفیان، دیگر روزنامه‌نگاری که در ماه‌های اخیر چندبار بازداشت شده، تقدیم می‌کند.

جایزۀ سالانۀ آزادی بیان و مطبوعات آلمان، امسال به جنبش «زن زندگی آزادی» تعلق گرفته است، انجمن خبرنگاران آلمان خواهان آزادی نیلوفر حامدی و الهه محمدی شده‌اند و درپی افزایش ۷۸ درصدی شمار پناهجویان در آلمان قرار است اخراج پناهجویان ردشده شتاب بیشتری بگیرد.

جایزۀ سالانۀ آزادی بیان و مطبوعات آلمان هجده سال است که در شهر پوتسدام، مرکز ایالت براندنبورگ آلمان، به نهادهای حقوق بشری، جنبش‌های اجتماعی و شخصیت‌هایی که علیه اختناق و ظلم و در دفاع از آزادی و جامعه مدنی تلاش کرده‌اند، اهدا می‌شود.

هیئت داوران این جایزۀ رسانه‌ای‌‌ امسال جنبش «زن زندگی آزادی» مردم ایران رابرندۀ این جایزه معرفی کرده است؛ حرکتی که براساس بیانیۀ این جایزه «به جامعۀ مدنی زنان در ایران پویایی و توان بیشتری بخشیده است».

شیما بابایی طی هفت سال اخیر به‌دلیل فعالیت‌های اجتماعی‌اش در ایران دو بار دستگیر و روانۀ زندان اوین شده است. ابراهیم بابایی، پدر شیما بابایی، فعال حقوق بشر که از آسیب‌دیدگان جنگ ایران و عراق است، اوایل دی‌ ۱۴۰۰ در حالی‌ که قصد خروج از کشور را داشت، در شهر ماکو ناپدید شد.

این جایزه سال پیش به شهروندان اوکراین تعلق گرفت. الکسی ناوالنی، سیاستمدار مخالف حکومت ولادیمیر پوتین، هفته‌نامۀ طنز و فکاهی شارلی ابدو فرانسوی، و کورت وستر گارد، کاریکاتوریست جنجالی دانمارکی که ۱۸ سال پیش کاریکاتوری از پیامبر اسلام منتشر کرد و اعتراض گروه‌هایی از مسلمانان را به دنبال داشت، از جمله برندگان این جایزۀ معروف رسانه‌ای آلمان بوده‌اند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG