به گفته یک کارشناس مجازات مرگ در آمریکا و تعدادی از پزشکان که میخواهند از داروی مورد استفاده در اجرای مجازات مرگ برای کمک به بیماران وخیم ویروس کرونا استفاده کنند پنهانکاری در مورد مجازات مرگ در ایالت های آمریکا این ابتکار را به تاخیر انداخته است.
به گزارش آسوشیتدپرس، چندی پیش گروهی متشکل از هفت متخصص داروسازی، بهداشت عمومی و بخش مراقبتهای ویژه در نامه ای به اداره زندانها از ایالتهایی که مجازات مرگ در آنها اجرا می شود خواستند تا داروهای مورد استفاده برای اعدام را در اختیار نهادهای بهداشتی قرار دهند.
در بخشی از این نامه گفته می شود:«این داروها میتوانند جان صدها نفر را نجات دهد. هر چند این رقم ممکن است بخش کوچکی از موارد مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا باشد ولی معیارهای اخلاقی پزشکی برای جان تک تک افراد ارزش قایل است.»
با توجه به اینکه در مورد داروهای مورد استفاده برای اجرای مجازات مرگ هیچگاه شفافیتی وجود نداشته مشخص نیست که داروهای مورد نظر پزشکان دقیقا کدامند و هر يک از ايالت ها چه مقدار از آن را در انبار دارند. فقط ایالت وایومینگ به این نامه پاسخ داده و گفته است داروی مورد نظر را ندارد.
یکی از امضا کنندگان این نامه گفت:«هدف اظهار نظر در مورد درست و یا غلط بودن مجازات مرگ نیست. خواهش ما این است که برای مداوای بیماران این کمک را در اختیار ما قرار دهند.»
داروهایی که برای بیهوشی و آرام کردن درد بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه مورد استفاده قرار می گیرد از نوع همان داروهایی است که برای اعدام مجرمان به کار برده می شود. میزان تقاضا برای این داروها طی ماه مارس ۷۳ درصد افزایش یافت.
در ۲۵ ایالت آمریکا مجازات مرگ اجرا میشود. اکثر این ایالت ها به سوال خبرگزاری آسوشیتدپرس در این مورد پاسخ نداده و یا صرفا گفتند که چنین دارویی ندارند. برخی از داروهایی که پزشکان از این ایالت ها تقاضا کرده اند آرامبخش میدازولام، داروی بیهوشی وکرونیوم و فنتانیل، یک مسکن بسیار قوی و شبه مرفین است.
پزشکان می گويند در شرايط فعلی با توجه به تعداد بسيار زياد مبتلايان به کوويد-۱۹ که در بخش مراقبتهای ویژه بستری می شوند اين نوع داروها بسيار ضروری هستند چون وصل کردن بيماران به دستگاه تنفس مصنوعی «بدون دارو مثل شکنجه خواهد بود.»
شرکتهای داروسازی از مدت ها پيش هشدار داده بودند که استفاده ایالتهای آمریکا از اين نوع داروها برای اجرای مجازات مرگ باعث کمبود آنها خواهد شد.