در ادامه حملات شدید نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی و امامان جمعه،احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد، دراویش را «جاسوس دشمن» خواند و درگیریهای این گروه و نیروی انتظامی را «برنامه ریزی آمریکا و انگلیس» دانست.
شواهدی در مورد این اتهامات ارائه نشده است. مقامات جمهوری اسلامی بارها،کشورهای خارجی را «مسئول» اعتراضات در کشور خوانده اند.
پیشتر، مقامهای دولتی، امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی، بدون ارائه شواهدی آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی را به نقش داشتن در اعتراضهای گسترده در دی ماه در ایران متهم کردهاند.
به گزارش خبرگزاری فارس،محمد علی موحدی کرمانی،امام جمعه تهران،در خطبههای ۴ اسفند،با اشاره به درگیری های بین دراویش و نیروی انتظامی و بسیج،از قوه قضائیه خواست که با به گفته او،« جنایتکارانی که مرتکب قتل و متعرض به اموال مردم شدند با قاطعیت و شدت برخورد کند».
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آقای علم الهدی آئین درویشی را «انحراف» خواند و افزود: «مسئله درویشی و درویش بازی یک اندیشه نیست و هیچ کجایش عرفان نیست.. دکانی است که دشمن درست کرده است».
امامان جمعه اصفهان،قم،شیراز و تعدادی از دیگر شهرها نیز سخنانی را علیه دراویش گنابادی بیان کرده اند.
سخنان این امامان جمعه درحالی بیان شده است که «سلسله نعمتاللهی سلطانعلیشاهی گنابادی» که پیروان آن معمولاً به نام دراویش گنابادی شناخته میشوند، یکی از سلسلههای صوفی است که در اصول و فروع مذهبی به تشیع ۱۲ امامی اعتقاد دارد.
نور علی تابنده،قطب دراویش گنابادی،هواداران خود را به آرامش دعوت کرده است اما حملات شدید نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی به دراویش همچنان ادامه دارد.
در همین حال حسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران،روز پنج شنبه با صدور پیامی کشته شدن سه مامور نیروی انتظامی و دونیروی بسیج در درگیریهای خیابان پاسداران را« جنایت وحشیانه جرثومههای فساد و تفالههای داعشی درویش نما» خواند.
وی اعلام کرد:«مدافعان مقتدر حریم امنیت ملی اجازه تکرار نمایشهایی مانند آنچه در خیابان پاسداران رخ داد را نداده و با هر تهدیدی علیه امنیت شهروندان با قاطعیت برخورد خواهد شد».
آقای باقری همچنین دراویشی که با نیروهای انتظامی درخیابان پاسداران درگیر شدند را« جماعتی پلید و مزدور»خواند.
«منشاء بسیاری از حوادث ناگوار در اعتراضهای خیابانی، حضور نیروهای بسیج است»
دوشنبه شب و بامداد سهشنبه درگیری بزرگی میان نیروهای امنیتی و دراویش گنابادی در خیابان پاسداران تهران رخ داد که در آن به گفته مقامات جمهوری اسلامی،سه مامور نیروی انتظامی و دو بسیجی کشته شده اند.
در همین حال گزارش هایی تائید نشدهای درباره مرگ تعدادی از دراویش منتشر شده است.
حسن رحیمی،رئیس پلیس تهران، شامگاه چهارشنبه،۲ اسفند،دریک برنامه تلویزیونی با اشاره به این درگیریها گفته بود که «میتوانستیم» منزل مورد نظر را «با آرپیجی بزنیم اما با اقتدار و درایت رفتار کردیم».
مقامات نیروی انتظامی از دستگیری بیش از ۳۰۰ درویش خبر داده اند و وب سایت مجذوبان نور اعلام کرده که از وضعیت صدها درویش بازداشت شده اطلاعی در دست نیست.
در همین حال عکسها و فیلم هایی از ضرب و شتم شدید تعدادی از دراویش درحین بازداشت منتشر شده است.
فرهاد نوری، فعال حقوق دراویش ایران، اعلام کرده که حداقل ۵۰۰ درویش گنابادی بازداشت شده اند و وب سایت مجذوبان نور همچنین نام بیش از ۳۰۰ درویش بازداشت شده را منتشر کرده است.
در همین حال جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با صدور بیانیهای با اشاره به این درگیریها خواستار برخورد«قاطعانه» با کسانی شد که آنها را «مجرمین و آشوبطلبان» خوانده است.
این گروه تاکید کرد:«همچنین به تمام جریانات فتنهگر و آشوبطلبی که مستقیم و یا غیرمستقیم در این جنایت دست داشتهاند هشدار میدهیم این مردم انقلابی هرگونه اغتشاش و قلدرمآبی را محکوم کرده و میکنند و نخواهند گذاشت عدهای عناصر منحرف و وابسته آرامش و امنیت کشور را بهبازی بگیرند».
سخنان نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی درحالی بیان شده است که تجمع اعتراضی دراویش گنابادی در اطراف خانه نورعلی تابنده، قطب این سلسله، با دخالت نیروهای امنیتی و لباس شخصیهای موتورسوار به خشونت کشیده شد.
در همین حال کانون مدافعان حقوق بشر که ریاست آن بر عهده شیرین عبادی است در گزارش خود از نقض حقوق بشر در ایران در بهمن ماه با اشاره به این درگیریها اعلام کرد که «منشاء بسیاری از حوادث ناگوار در اعتراضهای خیابانی، حضور و دخالت نیروهای بسیج در صحنه وقوع حادثه است».
تجمع دراویش گنابادی ابتدا در در مقابل کلانتری ۱۰۲ پاسداران در شمال تهران در اعتراض به بازداشت یکی از دراویش به نام نعمتالله ریاحی آغاز شده بود.
حدود دو هفته پیش نیز دراویش گنابادی،پس از انتشار گزارش هایی مبنی بر ایجاد یک ایست،بازرسی در نزدیکی خانه نورعلی تابنده تجمع کرده بودند که آن تجمع نیز با دخالت ماموران امنیتی به خشونت کشیده شده بود.
اقدامات حکومت جمهوری اسلامی علیه این گروه از سال ۸۴ شدت گرفت.
در این سال تخریب گسترده حسینههای دراویش گنابادی درشهرهای مختلف ایران آغاز شد و پس از آن تعداد زیادی از دراویش بازداشت شدند.
در همین حال کانون مدافعان حقوق بشر سال ۹۳ در نامهای سرگشاده به دبیر کل سازمان ملل متحد، نوشته بود که دراویش گنابادی بیش از ۱۵ سال است که با «اذیت و آزارهای مداوم نظیر، زندان، محرومیت از حقوق اجتماعی، تهدید…» مواجه هستند.