سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه ضمن حمایت از حق شهروندان ایران برای اعتراض تاکید کرده است که آمریکا جمهوری اسلامی را در قبال نقض حقوق بشر مسئول میداند.
ند پرایس در نشست خبری خود و در پاسخ به پرسشی در خصوص ابراز نگرانی کارشناسان سازمان ملل از نقض حقوق بشر در ایران گفت که به همین دلیل ایالات متحده آمریکا «استفاده از خشونت علیه این اعتراضات مسالمت آمیز را محکوم» کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرده است که واشنگتن «از حق این معترضان برای استفاده مسالمت آمیز از آزادی های اساسی خود حمایت» میکند.
ند پرایس همچنین در پاسخ به پرسشی درباره احتمال خودداری ایالات متحده از اعمال تحریمهای حقوق بشر علیه ایران به دلیل مذاکرات هستهای گفت، ما همچنان ایران را در قبال نقض حقوق بشری که در داخل این کشور رخ میدهد و هر نوع فعالیت شرورانهای که انجام میدهد مسئول خواهیم دانست.
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه نگرانی جدی خود را در مورد «سرکوب خشونتآمیز» جامعه مدنی در ایران، از جمله اعضای اتحادیههای صنفی کارگری و معلمانی که به دلیل اعتراض به دستمزد پایین و شرایط نامناسب کاری دستگیر شدهاند، ابراز کردند.
این کارشناسان خواستار پاسخگو کردن عاملان بهکارگیری نیروی قهری و سرکوبگرانه از طریق تحقیقات جامع و مستقل شدهاند.
در بیانیه این گروه ۱۱ نفره کارشناسان از جمله جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران، آمده است: «ما از تشدید دستگیریهای خودسرانه معلمان، فعالان کارگری و رهبران اتحادیهها و اصناف، وکلا، فعالان حقوق بشر و دیگر فعالان جامعه مدنی در دوره اخیر (در ایران) نگران هستیم».
در حالی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا این اظهارات را مطرح کرده است که روز پنجشنبه در ادامه اعتراضات صنفی معلمان در شماری از شهرهای ایران، بیش از صد معلم بازداشت شدند.
کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران اعلام کرد ۶۰ معلم در شیراز، حدود ۳۰ معلم در شهرهای استان کردستان، ۱۰ معلم در قزوین، شش معلم در رشت و سه معلم در خمینی شهر، در تجمع سراسری روز پنجشنبه معلمان بازداشت شدهاند.
به دنبال فراخوانی که پیشتر از سوی شورای هماهنگی منتشر شده بود، صبح پنجشنبه معلمان در شهرهای مختلف کشور به خیابان آمدند و علاوه بر طرح مطالبات صنفیشان، خواستار آزادی معلمان زندانی شدند و شعارهای ضد حکومتی سر دادند.
انجمن صنفی معلمان ایران در یکسال گذشته چندین اعتراض سراسری را به دلیل تصویب ناقص طرح رتبهبندی و اجرا نشدن همسانسازی حقوق بازنشستگان و همچنین سرکوب «مستمر و نظاممند» فعالان صنفی از جمله بازداشت و صدور احکام سنگین قضایی برای فعالان صنفی معلمان سازماندهی کرده است.