جوانفکر، از نزدیکان احمدینژاد، به ۹۱ روز حبس قطعی محکوم شد
علیاکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی دولت محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری دولتهای نهم و دهم، به اتهام «تمرد از امر مأموران قضایی و انتظامی» به ۹۱ روز حبس قطعی محکوم شد.
آقای جوانفکر روز یکشنبه با اعلام این خبر به ایرنا اظهار داشت: «پس از گذشت چند سال از مراجعه مأموران دادستانی به روزنامه ایران در سال ۱۳۹۰، دادستانی از من و سه نفر از خبرنگاران پیشین روزنامه ایران به اتهام تمرد از امر مأموران قضایی و انتظامی شکایت کرد و پرونده تشکیل داد. در پی تشکیل این پرونده، به ۹۱ روز حبس تعزیری در دادگاه کارکنان دولت محکوم شدیم و اخیراً نیز این حکم در دادگاه تجدیدنظر تأیید و قطعی شدهاست.»
در همین حال، مهران عبداللهپور، وکیل مدافع علیاکبر جوانفکر، نیز در گفتوگو با ایرنا، از تشکیل پرونده قضایی جدید برای موکلش در دادسرای فرهنگ و رسانه خبر داد. عبداللهپور با بیان اینکه اتهام جوانفکر در این پرونده نشر اکاذیب است، افزود: «این پرونده به دنبال انتشار مطلبی توسط موکلم در یک پست تلگرامی تشکیل شدهاست که طی آن جوانفکر از سازمان بازرسی کل کشور خواسته بود، به گزارشهای مربوط به سوءاستفاده یکی از مسئولان رسیدگی کند.»
آقای جوانفکر زمان تصدی سمت مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، در تیر ماه سال ۹۱ نیز به اتهام انتشار «مطالب خلاف موازین اسلامی» در ویژهنامه «خاتون»، به شش ماه حبس و همچنین به اتهام انتشار مطالب و تصاویر «خلاف عفت عمومی» در این ویژهنامه به شش ماه دیگر حبس محکوم شده بود. وی در همان سال بازداشت و زندانی شده بود.
فرمانده سپاه پاسداران بار دیگر از اشغال سفارت آمریکا در تهران دفاع کرد
همزمان با سالروز اشغال سفارت آمریکا در تهران در سال ۵۸، مراسم راهپیمایی حکومتی ۱۳ آبان صبح یکشنبه در تهران و دیگر شهرهای ایران برگزار شد و در آن شعارهایی علیه آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی سر داده شد.
محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، در سخنرانیاش در این مراسم در تهران، از اشغال سفارت آمریکا بهشدت دفاع کرد و گفت اگر آمریکاییها در سفارت باقی میماندند، انقلاب چهل ساله نمیشد و به گفته او، «در همان دهه اول، کار انقلاب تمام بود».
اشغال سفارت آمریکا در تهران و گروگانگیری ۶۶ دیپلمات آمریکایی به مدت ۴۴۴ روز، بحرانی طولانی پدید آورد و به قطع روابط دو کشور انجامید.
در متنی که در مراسم حکومتی ۱۳ آبان قرائت شد، با هر نوع مذاکره با آمریکا ابراز مخالفت شدهاست.
در ماههای اخیر شماری از مقامهای جمهوری اسلامی، از جمله رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس، تلویحاً خواستار مذاکره با آمریکا شده بودند اما آیتالله علی خامنهای هرگونه مذاکره جدید با آمریکا را ممنوع اعلام کردهاست.
شیخ علی سلمان، روحانی شیعی در بحرین، به حبس ابد محکوم شد
دادگاه تجدید نظر در بحرین روز یکشنبه حکم قطعی حبس ابد را برای شیخ علی سلمان، روحانی شیعی این کشور، به جرم «جاسوسی» تأیید کرد. این روحانی که اصلیترین شخصیت مخالفان در جریان رویدادهای موسوم به «بهار عربی» در بحرین بود، حدود پنج ماه پیش از اتهام جاسوسی تبرئه شده بود.
حکم جدید علی سلمان و دو تن از نزدیکانش در آستانه انتخابات پارلمانی در این کشور صادر شده که قرار است حدود سه هفته دیگر برگزار شود.
بحرین اکثریتی شیعی دارد و حکومت سنیمذهب آن بارها ایران را به تلاش برای دامن زدن به فرقهگرایی و دخالت در امور داخلیاش متهم کرده و از بازداشت گروههایی مرتبط با سپاه پاسداران در این کشور خبر دادهاست. ایران این اتهامها را رد میکند.
مراسم یادبود یکصدمین سال پایان جنگ جهانی اول در کشورهای اروپایی آغاز شد
همزمان با یکصدمین سالگرد پایان جنگ جهانی اول، روز یکشنبه مراسم یادبودی در ایتالیا برگزار شد و شماری دیگر از کشورهای اروپایی، به ویژه فرانسه، چند مراسم مختلف برای روزهای آینده برنامهریزی کردهاند.
جنگ جهانی اول از سال ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۸ بین آلمان و متحدانش با متفقین، شامل فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، صربستان، روسیه، آمریکا، ژاپن و رومانی، روی داد و بیش از ۱۷ میلیون کشته برجای گذاشت.
مراسم یادبود اصلی که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، نیز در آن شرکت خواهد کرد قرار است هفته دیگر در فرانسه و در ساعت یازده از یازدهمین روز و ماه سال برگزار شود. روز یکشنبه همچنین قرار است رؤسای جمهوری آلمان و فرانسه با شرکت در کنسرتی در شهر استراسبورگ فرانسه، یاد قربانیان جنگ را گرامی بدارند.
مخالفت رایدهندگان کالدونیای جدید با استقلال از فرانسه
شمارش آرا در همهپرسی استقلال کالدونیای جدید از فرانسه نشان میدهد که ۵۶.۴ درصد رأیدهندگان با استقلال این منطقه جزیرهای از کشور فرانسه مخالفند.
تعداد واجدان شرایط در این همهپرسی ۱۷۵ هزار نفر بود
کالدونیای جدید در شرق استرالیا در اقیانوس آرام واقع شده و با طبیعت غنی و موقعیت راهبردی یکی از قلمروهای مهم فرادریایی فرانسه بهشمار میآید.
کالدونیای جدید حدود ۱۸۰۰۰ کیلومتر از خاک اصلی فرانسه فاصله دارد و یک چهارم از منابع شناخته شده فلز نیکل در جهان را در خود جای داده است که از مواد حیاتی در صنعت الکترونیک است.
جزایر کالدونیای جدید در سال ۱۸۵۳ میلادی به فرانسه پیوستند و در آن زمان قوم بومی آن، یعنی قوم کاناک، با تبعیض شدید استعمارگران مواجه شد. کالدونیای جدید در حال حاضر حدود ۱٫۳ میلیارد یورو (۱٫۵ میلیارد دلار) از دولت فرانسه یارانه دریافت میکند و بسیاری از ساکنان نسبت به قطع این یارانهها در صورت استقلال ابراز نگرانی کردهاند.
وزارت نیرو: شش میلیون کولر آبی و گازی رایگان سرویس میشود
معاون وزارت نیرو اعلام کرد به منظور مدیریت مصرف برق ۶ میلیون کولر گازی و آبی رایگان سرویس میشود.
همایون حائری معاون وزیر نیرو به ایرنا گفت: «این طرح یکی از ۱۱ برنامه وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در تابستان ۹۸ است که اکنون در اولویت شرکت توانیر قرار دارد.»
به گفته معاون وزیر نیرو قرار است ساز و کار اجرایی این برنامه در بودجه سال آینده در نظر گرفته شود.
تفهیم اتهام به سه عضو کانون نویسندگان ایران
کانون نویسندگان ایران از تفهیم اتهام به سه عضو این نهاد خبر داد. بر این اساس٬ رضا خندان (مهابادی) و کیوان باژن دو تن از دبیران و بکتاش آبتین یکی از بازرسان کانون نویسندگان ایران٬ در شعبه هفتم دادسرای اوین تفهیم اتهام شدهاند.
اتهامهای آنان «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و تشویق بانوان کشور به فساد و فحشا» عنوان شده است که این افراد آن را رد کردهاند. شاکی این نویسندگان٬ وزارت اطلاعات است.
تقدیر مدیرعامل روزنامه قانون از رئیس بند ۲۰۹ اوین
علیرضا نیکویی مدیرعامل روزنامه قانون با با انتشار آگهی در این روزنامه از صمدزاده رئیس بند ۲۰۹ زندان اوین به خاطر «صدق گفتار و معرفت اسلامی» وی تقدیر و تشکر کرد.
در این پیام تشکر آمده است:
«من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق، جناب آقاى صمدزاده ریاست محترم بند ۲۰۹ بازداشتگاه اوین؛ در این مدت نسبتا طولانى که در اختیار شما بودم، شاهد برخوردهاى انسانى و اسلامى با متهمان خاص بودم. ضایع شدن چشم راسـتم و تشدید بیمارى ام فداى صدق گفتار و معرفت اسلامى شما باد. سربلندى و عزت شما مستدام»
علیرضا نیکویی اسفند سال ۹۶ در جریان پروندههای «بدهکاران بانکی» بازداشت شد. وی هماکنون در بیرون از زندان به سرمیبرد.
پومپئو: مردم ایران هدف تحریمها نیستند
مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا در توییتر خود نوشت در ۵ ماه نوامبر (۱۴ آبان) «ما تحریمهای سختی علیه رژیم حاکم ایران به اجرا در میآوریم.»
پومپئو افزود: «هدف ما مجبور کردن ایران به ترک فعالیتهای مخربش است. این تحریمها رژیم را هدف قرار میدهد نه مردمی را که از سوء مدیریت و بیرحمی دولت خود متحمل شدهاند.»
تحریمهای ثانویه آمریکا در حالی اجرا میشود که دادگاه لاهه در پی شکایت ایران خواستار لغو تحریمهایی شده که به مردم ایران آسیب میزند.
در دوره قبلی تحریمها دارو و بسیاری از اقلام ضروری در ایران کمیاب یا بسیار گران شده بود.
احمد شهید گزارشگر سابق ایران سازمان ملل سال ۹۱ درباره اثر تحریمها به رادیو اروپای آزاد گفته بود: «فکر میکنم در طولانیمدت تحریمها تأثیر بسیار بدی بر جامعه مدنی ایران خواهند داشت و هرچه بیشتر به طول بیانجامند، احتمال بروز تأثیر منفی آن بر روی جامعه مدنی ایران بیشتر خواهد شد. اگر تحریمها موجب افت شدید ارزش واحد پول رسمی کشور میشوند، تعبیر سادهاش این است که توانایی مردم برای رفع نیازهای اولیه اقتصادی و اجتماعیشان آسیب میبیند. اگر تحریمها در تجارت ایران اختلال ایجاد میکنند و مانع رسیدن تولیدات دارویی و مواد اولیه غذایی به کشور میشوند، دود آن بلافاصله به چشم آسیبپذیرترین مردم میرود و در طولانی مدت رفتهرفته دامنه این رنج جمعی گستردهتر خواهد شد.»
رئیس کمیسیون امنیت ملی: مرزبانان ربوده شده سالم هستند
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی میگوید مرزبانان ربوده شده پایگاه میرجاوه «سالم» هستند و به محل نگهداری آنها دور از مرزهای ایران است.
حشمتالله فلاحتپیشه پس از جلسه این کمیسیون با محمود علوی، وزیر اطلاعات گفته که «اسناد نشان میدهد هنوز کمکاری برخی کشورهای همسایه در سرنوشت آنها وجود دارد.»
وی در عین حال از «رایزنیهای گسترده اطلاعاتی و امنیتی و حتی به شکل دیپلماتیک در سطح وزارت امور خارجه برای آزادی مرزبانان» خبر داده است.
گروه جیشالعدل اواخر مهرماه سال جاری اعلام کرد که به یک پایگاه در شهرستان میرجاوه حمله کرده و ۱۲ مرزبان ایرانی را به «اسارت» گرفته است.
تاکنون محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه و محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه برای رایزنی درباره سرنوشت آنها به پاکستان سفر کرده بودند و وزیر کشور و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران هم در تماس تلفنی با فرمانده ارتش و وزیر کشور پاکستان خواستار «اقدام سریع و قاطع» این کشور برای آزادی ۱۲مرزبان و بازداشت ربایندگان آنان شده بودند.