لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۰۹

برنامه اتمی ايران، موضوع مذاکرات بوش و براون


تونی اسنو سخنگوی کاخ سفید می گوید رهبران دو کشور، مسایل گوناگونی را بررسی خواهند کرد
تونی اسنو سخنگوی کاخ سفید می گوید رهبران دو کشور، مسایل گوناگونی را بررسی خواهند کرد

تونی اسنو سخنگوی کاخ سفيد روز پنج شنبه ۲۶ ژوئيه گفت که در ديدار گوردون براون نخست وزير بريتانيا از واشينگتن که در تاريخ ۲۹ ژوئيه (دوشنبه آينده) برگزار می شود، موضوع برنامه غنی سازی اورانيوم ايران نيز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.


آقای اسنو گفت در ديدار رهبران دو کشور بريتانيا و ايالات متحده آمريکا، مسايل و موضوع های گسترده ای مطرح و بررسی خواهد شد.


به گفته او، يکی از اين مسايل، موضوع برنامه هسته ای ايران و تلاش های شورای امنيت برای بازداشتن ايران از فعاليت های هسته ای مربوط به غنی سازی اورانيوم، فراوری و نيز فعاليت هايی است که می تواند به توليد سلاح هسته ای بينجامد.


«حمله نظامی به ايران از دستور کار خارج نشده است»


گوردن براوون، نخست وزير بريتانيا روز دوشنبه ۲۳ ژوئيه گفت که حمله نظامی عليه ايران از دستور کار خارج نشده است. با اين حال آقای براون افزود که همچنان بر اين عقيده است که تحريم ها می تواند ايران را به کنار گذاشتن برنامه های هسته ای اش وادار کند.


آقای براون در کنفرانس مطبوعاتی آن روز، در پاسخ به پرسشی درباره حمله نظامی به ايران گفت: بر اين عقيده هستم که سياست تحريم عليه ايران عمل می کند، اما نمی توان به طور قطع گفت که گزينه نظامی از دستور کار خارج شده است.


او با اشاره به قطعنامه سوم شورای امنيت عليه ايران، از مقام های جمهوری اسلامی خواست که نگرانی کشورهای ديگر را درباره برنامه گسترش تسليحات هسته ای درک کنند.


نقشه ای برای حمله به ايران وجود ندارد


تازه ترين اظهار نظر نخست وزير بريتانيا درباره ايران در حالی صورت گرفت که او در نخستين روزهای آغاز به کار در مقام کنونی خود، احتمال حمله نظامی به ايران را رد کرده بود.


آقای براون در پاسخ به پرسش يکی از خوانندگان روزنامه انگليسی «اينديپندنت» که از وی پرسيده بود آيا قول می دهد لندن پس از کابوس عراق، به آمريکا در حمله به ايران ملحق نشود، گفته بود که نقشه ای برای حمله به ايران وجود ندارد.


نخست وزير بريتانيا در آن زمان گفت: «ما هميشه خواهان حل بحران هسته ای ايران از طريق ديپلماسی و مذاکره بوده ايم. اين بدان معنی است که ما بايد از طريق سازمان ملل متحد و اتحاديه اروپا در رابطه با ايران عمل کنيم.»


روابط مستحکم بریتانیا و آمریکا


نخست وزیر بریتانیا که پس از پيروزی حزب کارگر و به قدرت رسيدن تونی بلر به مقام نخست وزيری بريتانيا، وزير خزانه داری کشور شد و ده سال در این پست ماند، اخیرا گفت که روابط مستحکم میان بریتانیا و ایالات متحده آمریکا را ادامه خواهد داد.


XS
SM
MD
LG