لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۱۳

فرانسه: سرکشی به انزوای کامل ایران می انجامد


فيليپ دوست بلازی، وزير خارجه فرانسه، می گوید ایران باید میان مذاکره و یا منزوی شدن یکی را انتخاب کند
فيليپ دوست بلازی، وزير خارجه فرانسه، می گوید ایران باید میان مذاکره و یا منزوی شدن یکی را انتخاب کند

وزير امورخارجه فرانسه هشدار داد که سرکشی و گسترش برنامه غنی سازی اورانيوم به «انزوای کامل» دولت ايران از جامعه جهانی منجر خواهد شد.


فيليپ دوست بلازی وزير امور خارجه فرانسه، روز يکشنبه ۲۴ دسامبر گفت:« من فکر نمی کنم که همه مقام های ايران اين تصميم واحد را گرفته اند که بخواهند کشور را در انزوای کامل جهانی قراردهند. من فکر می کنم اين به نفع ايران است که به مذاکره بازگردد».


آقای دوست بلازی تاکيد کرد که شورای امنيت سازمان ملل«در اقدامی متحد» قطعنامه تحريم برنامه هسته ای و موشکی ايران را تصويب کرد.


در واکنش به تصويب قطعنامه تحريم ايران توسط شورای امنيت سازمان ملل متحد، محمد علی حسينی سخنگوی وزارت امور خارجه ايران روز يکشنبه گفت که جمهوری اسلامی فعاليت های هسته ای خود را برای تکميل سايت نطنز و کار بر روی نصب سه هزار سانتريفوژ برای غنی سازی اورانيوم از سر خواهد کرد.


انعطاف ناپذیری ایران را به سمت انزوا خواهد برد، حتی اگر مقام های ايران اين نکته را متوجه نباشند
وزیر امورخارجه فرانسه

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای دوست بلازی گفت:«یکدندگی کشور را به سمت انزوا خواهد برد، حتی اگر مقام های ايران اين نکته را متوجه نباشند».


وزير امورخارجه فرانسه افزود:« توپ در زمين ايران است. ايران يا بايد مذاکره را بپذيرد که فرانسه نيز مايل به اين گزينه است، و يا خود را در انزوا قرار دهد».


قطعنامه تحريم ايران روز شنبه بيست و سوم دسامبردر شورای امنيت سازمان ملل متحد و بر اساس اصل ۴۱ از فصل هفتم منشور سازمان ملل تصويب شد.


شورای امنيت سازمان ملل به اتفاق آرا، به دنبال خودداری ايران از تعليق برنامه های هسته ای مربوط به غنی سازی اورانيوم اين قطعنامه را تصويب کرد.


آمريکا ايران را متهم می کند که هدف از برنامه هسته ای تهران دستيابی به سلاح های اتمی است. ايران اين اتهام را رد می کند و می گويد برنامه هسته ای اين کشور «صلح آميز» است.


طبق قطعنامه تصويب شده روز شنبه، صادرات مواد و فن اوری های موشکی و هسته ای برای غنی سازی اورانيوم، نيروگاه های آب سنگين و بازآمايی، و قطعات و فن اوری سامانه موشکی دور برد به ايران از سوی همه کشورهای جهان ممنوع می شود.


براساس اين قطعنامه کليه دارايی شرکت ها و افراد، طبق ليست ارايه شده توسط سازمان ملل، که در ارتباط با برنامه موشکی و هسته ای ايران فعاليت می کنند مسدود خواهد شد.


قطعنامه از اقدام های بعدی عليه ايران، در صورت عمل نکردن به خواست های شورای امنيت سازمان ملل متحد، نام می برد.


بند هفتم منشور سازمان ملل متحد قطعنامه عليه ايران را الزام آور می کند. اما بر پايه ماده ۴۱ اين بند، اين الزام شامل اقدام نظامی عليه ايران نمی شود.


واکنش جهانی به تصویب قطعنامه علیه ایران


کانداليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا از همه کشورها خواست تا « بی درنگ برای اجرای تعهداتشان مطابق اين قطعنامه اقدام کنند.»


آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، قطعنامه را « گامی مهم و پيامی قابل توجه به ايران» خواند.


فيليپ دوست بلازی، وزير امور خارجه فرانسه، ايران را فراخواند تا « به جای افزايش تنش، راه گفت وگو را برگزيند.»


ويتالی چورکين، نماينده روسيه در سازمان ملل تصويب قطعنامه را « برنده ترين ابزار در ديپلماسی بين المللی» خواند.


وی گفت: «روسيه تمام فرصت ها را در تماس با طرف ايرانی و کشورهای درگير در اين مسئله پيگيری کرد تا اين موضوع بدون اعمال تحريم حل و فصل شود. ولی متاسفانه نتوانستيم توفيقی بدست بياوريم.»


امير جونز پری ، نماينده بريتانيا در سازمان ملل گفت: « ماگزينه را پيش روی ايران گذاشته ايم، اکنون با ايران است که انتخاب کند.»


وزارت امور خارجه چين، روز يک شنبه، اعلام کرد عليرغم حمايت چين از تصويب قطعنامه تنبيهی شورای امنيت سازمان ملل، چين معتقد است که تحريم نمی تواند مشکل برنامه های اتمی ايران را حل کند.


سخنگوی وزارت امور خارجه اين کشور در ادامه اظهارات خود گفت: « چين از همه جناح ها دعوت می کند تا برای دست يابی به راه حل جامع و دراز مدت به تلاش های ديپلماتيک برای از سرگيری هر چه سريعتر اين مذاکرات ادامه دهند.»


ايران بعد از عربستان سعودی و آنگولا، بزرگترين منبع تامين نفت چين به حساب می آيد.


تحريم ايران توسط شورای امنيت سازمان ملل همچنين واکنش دو کشور هند و ژاپن را در پی داشت.


وزارت امور خارجه هند، ضمن دعوت از تمامی جناح های درگير به از سرگيری مذاکرات اعلام کرد که داشتن انرژی هسته ای صلح آميز حق ايران است

وزارت امور خارجه هند، ضمن دعوت از تمامی جناح های درگير به از سرگيری مذاکرات اعلام کرد که داشتن انرژی هسته ای صلح آميز حق ايران است.


در بيانيه وزارت امور خارجه هند همچنين آمده است که آژانس بين المللی انرژی اتمی بايد در حل مسايل مهم نقش محوری خود را ايفا کند و دولت هند اميدوار است که مسئله اتمی ايران به گونه ای مسالمت آميز و از طريق گفت و گو حل شود.


اما در اين ميان، ژاپن با حمايت از قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل اعلام کرد که برای متقاعد کردن ايران به انصراف از برنامه های هسته ای بايد از هر فرصت ممکن استفاده شود.


تارو آسو، وزير امور خارجه ژاپن، ضمن ابراز خرسندی از تحريم ايران اعلام کرد که ژاپن اميدوار است تا ايران به تحريم های شورای امنيت سازمان ملل احترام گذاشته و به روند مذاکرات باز گردد.


وی با اين حال ابراز اميدواری کرد که بحران اتمی ايران به گونه ای صلح آميز حل شود.


ژاپن دومين قدرت اقتصادی دنياست و پانزده درصد از نفت وارداتی خود را از ايران وارد می کند.


اهود اولمرت ، نخست وزير اسراييل نيز با استقبال از قطعنامه تحريم ايران اظهار اميدواری کرد که تصميم جديد شورای امنيت نتايج مثبتی را در متوقف کردن برنامه هسته ای ايران بدنبال داشته باشد.


پيشتر وزارت خارجه اسرائيل تحريم های اعلام شده عليه ايران را کافی ندانسته و خواهان « اتخاذ تدابيرسريع و قاطعانه ديگری » شده بود .


وزارت خارجه کانادا نيزگفته است که پيشنهادهای ماه ژوئن گذشته اتحاديه اروپا به ايران «همچنان بازاست و زمينه عالی برای حل مسالمت آميزمسئله به شمار می آيد».




XS
SM
MD
LG