مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه دوم آبان در بیانیهای گفته است ، جمهوری اسلامی ایران زیرساختهای رسانهای خود را برای تضعیف انتخابات در آمریکا به کار میگیرد.
مایک پومپئو هشدار داده است: «ایالات متحده دخالت خارجی در انتخابات خود را تحمل نخواهد کرد.»
وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرده است: «مدت مدیدی است که حکومت ایران از ماشین تبلیغاتی دولتی خود برای دروغ گفتن به مردم ایران و برافروختن آتش نفرت علیه ایالات متحده استفاده کرده است. اکنون ایران برای تضعیف انتخابات در ایالات متحده، برخی از زیرساختهای تبلیغاتی و رسانهای مشابه را به کار گرفته است.»
وزارت خزانه داری آمریکا پنجشنبه پنج نهاد و موسسه با جمهوری اسلامی را در ارتباط با دخالت در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده تحریم کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا سپاه پاسداران، نیروی قدس، موسسه بیان رسانه گستر، اتحادیه بینالمللی رسانههای مجازی و اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی را به دلیل «تلاش برای اثرگذاری روی انتخابات آمریکا را مورد تحریم قرار داده است.
جان راتکلیف، مدیر امنیت ملی آمریکا، هم روز پنجشنبه گفته بود، ما شاهد بودیم که ایران ایمیلها جعلی فرستاده تا رای دهندگان را مرعوب کند و ضمن دامن زدن به ناآرامی اجتماعی به رئیس جمهوری ترامپ ضربه بزند.
ایران روز پنجشنبه در واکنش به اظهارات مقامهای امنیتی آمریکا مبنی بر «دخالت» جمهوری اسلامی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، سفیر سوئیس را که حافظ منافع ایالات متحده در تهران است، احضار کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، ظهارات مقامهای آمریکایی در زمینه «دخالت» ایران در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را رد کرده و آنها را «تکراری، ساختگی، ناشیانه و متقلبانه» خوانده است.
مایک پومپئو در ادامه در این بیانیه تاکید کرده است:«حکومت ایران از طریق عملیات رسانهای پنهانی، از جمله تلاش های تبلیغاتی هدفمند برای رای دهندگان آمریکا، هدف خود مبنی بر تضعیف انتخابات آمریکا را آشکار کرده است.»
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین به کسانی که به «سپاه پیوسته و فعالیتهای مخرب سایبری انجام دهند» هشدار داده است که ایالات متحده آنها را پاسخگو خواهد کرد.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بین دونالد ترامپ از حزب جمهوریخواه و جو بایدن از حزب دموکرات، روز سوم نوامبر برگزار شود، اما در بسیاری از ایالتهای آمریکا در چند هفته اخیر رای گیری پستی و رای دادن پیش از موعد آغاز شده است.
به گفته آژانسهای اطلاعاتی و مقامات دولتی ایالات متحده، بسیاری در ایالات متحده نگران تکرار احتمالی اتفاق سال ۲۰۱۶ هستند که هکرهایی که ادعا میشد برای اطلاعات ارتش روسیه کار میکنند، ایمیلهای متعلق به دموکرات های برجسته ایالات متحده و سایر چهرههای سیاسی را ربوده و منتشر کردند.
روسیه این اتهام را رد کرده است.