منبع موثقی در داخل ایران به رادیو فردا خبر داد که فشار بر خانواده یوسف ندرخانی کشیش زندانی افزایش یافته و از ثبتنام فرزند آقای ندرخانی در مدرسه خودداری شده است.
این گزارش در مورد فشار بر خانواده آقای ندرخانی، در حالی است که این کشیشی نوکیش مسیحی، علاوه بر ۱۰ سال زندان، به دو سال تبعید به شهرستان نیکشهر در استان سیستان بلوچستان نیز محکوم شده است.
خبر خودداری از ثبت نام فرزند آقای ندرخانی را منصور برجی، سخنگوی «سازمان ماده ۱۸ در زمینه دفاع از حقوق مسیحیان ایران»، نیز تأیید کرده است.
پیشتر «محبت نیوز» که خبرهای مربوط به مسیحیان را پوشش میدهد، گزارش داده بود که قاضی احمدزاده رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی، سوم تیرماه یوسف ندرخانی، محمدرضا امیدی، محمدعلی مسیبزاده و زمان فدایی را به اتهام «تشکیل کلیسای خانگی» و «ترویج» آنچه که «مسیحیت صهیونیستی» خوانده شده، هر کدام به ۱۰ سال زندان محکوم کرده است.
يوسف ندرخانی، پیشتر در سال ۱۳۸۸در شهر رشت نیز بازداشت شده بود. در آن زمان دادگاه بدوی او را به «ترک دين» و «دعوت ساير مسلمانان به مسيحيت»، «ايجاد يک کليسای مخفی در خانه خود» و «ابراز مخالفت آشکار با اسلام» متهم کرد و طبق گزارشها برای او مجازات اعدام صادر شده بود.
اما با اعتراضهای گسترده دولتهای غربی و سازمانهای حقوق بشری، نهایتاً اين کشيش مسيحی از اتهام «ارتداد» تبرئه شده و برای اتهام «تبليغ عليه نظام» به سه سال حبس محکوم شد و چون وی اين مدت را در زندان سپری کرده بود از زندان آزاد شد.
در ماههای گذشته تعدادی از مسیحیان انجیلی (تبشیری) به زندان درازمدت محکوم شدند.
در بسیاری از موارد اتهام این افراد «اقدام علیه امنیت ملی از طریق راهاندازی و شرکت در کلیساهای خانگی» عنوان شد.
منصور برجی، پیشتر در گفتوگو با رادیو فردا این اتهامها را «واهی» و نشاندهنده رویکرد امنیتی جمهوری اسلامی درباره اقلیتهای دینی دانسته بود.
آقای برجی همچنین اعلام کرده بود، برخورد با نوکیشان مسیحی با هدف سیاسی انجام میشود و این برخوردها بر خلاف موازین حقوقی است.
کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران، تیر ماه گذشته، به احکام زندانهای طولانی برای چندین نوکیش مسیحی در کمتر از دو ماه گذشته، از آزار مسیحیان در ایران ابراز نگرانی کرد.