شاهزاده رضا پهلوی به جامعه جهانی اطمینان داد که ساقط شدن نظام جمهوری اسلامی و روی کارآمدن یک حکومت مردمسالار، غیر از خلاص کردن مردم ایران از زیر یوغ یک حکومت ظالم و تروریست و تؤمین منافع ملی ایران، به نفع صلح و ثبات جهانی نیز هست و منافع جامعه بینالمللی را هم تأمین میکند.
او در سومین مرحله از سفرهای اروپایی خود، پس از حضور در کنار کنشگران سیاسی دیگر مانند مسیح علینژاد و نازنین بنیادی در کنفرانس امنیتی مونیخ و سپس حضور در سنای فرانسه و دیدار با شماری از سناتورهای فرانسوی، از چند روز پیش به بریتانیا رسیده است.
شاهزاده رضا پهلوی روز دوشنبه هشتم اسفند در سخنرانی در مجمع اکسفورد، ضمن برشمردن «کارنامه سیاه» حقوق بشری، سیاست خارجی تهاجمی و «عملکرد مغایر با صلح و ثبات» جمهوری اسلامی ایران در ۴۴ سال گذشته، به جامعه جهانی گفت که نباید از ساقط شدن یک رژیم سرکوبگر نگران باشد.
صدها تن از مخالفان جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از شاهزاده رضا پهلوی به مقابل ساختمان مجمع آکسفورد رفتند و شعار دادند.
شاهزاده رضا پهلوی پیش از آن نیز روز دوشنبه در ساختمان مجلس عوام بریتانیا با شماری از نمایندگان این کشور دیدار کرد.
شیرین عبادی، برنده جایزه نوبل صلح و یکی از هشت کنشگر حامی نشست ماه گذشته جرجتاون، همراه با شاهزاده پهلوی در نشست با نمایندگان مجلس بریتانیا حضور داشت.
آندو از وحید بهشتی، یک مخالف حکومت که از مدتی پیش در گوشهای از بیرون ساختمان مجلس عوام اعتصاب غذا کرده است تا بریتانیا سپاه را در سیاهه تروریستی بگذارد، خواستند به اعتصاب غذای خود پایان دهد.
شاهزاده پهلوی همچنین در این روز با سخنرانی و حضور در اندیشکده هنری جکسون در بریتانیا مطالبات مردم ایران را، آنگونه که در اعتراضات پنج ماه اخیر ایران بیان شده، تشریح کرد.
چارلی ویمرز، نماینده سوئد در پارلمان اروپا، شاهزاده رضا پهلوی را دعوت کرده است که روز دهم اسفند در محل پارلمان اروپا سخنرانی کند.
از زمان برگزاری نشست جرجتاون در ماه گذشته، فعالیتهای شاهزاده پهلوی، مسیح علینژاد، حامد اسماعیلیون و سایر کنشگران سیاسی و حقوق بشری در اروپا، آمریکا و کانادا به میزان چشمگیری افزایش یافته و شمار بیشتری از سیاستمداران جهانی به دیدار با آنها روی آوردهاند.
دوره جدید از تقویت حضور مخالفان جمهوری اسلامی ایران و نمایندگان آنها در مجامع جهانی، به موازات تضعیف داخلی جمهوری اسلامی و در سطح جهانی است.
سخنرانی وزیر خارجه جمهوری اسلامی در روز هشتم اسفند در اجلاس دورهای شورای حقوق بشر سازمان ملل که در زمینه کشتارهای پنج ماه اخیر از حکومت سلب مسئولیت کرد، با انتقادهای تند مقامات ارشد دولتهای اروپایی حاضر در نشست روبرو شد.
شمار زیادی از حاضران نیز سالن را در اعتراض به اظهارات وزیر خارجه جمهوری اسلامی ترک کردند.
همچنین صدها تظاهرکننده مخالف حکومت اسلامی حضور حسین امیرعبداللهیان را در اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل شرمآور نامیدند.