رئیس سازمان پزشکی قانونی میگوید در سال ۱۴۰۲ پس از ۱۰ سال آمار کشتهشدگان تصادفهای رانندگی در ایران از ۲۰ هزار نفر تجاوز کرده است.
عباس مسجدی چهارشنبه ۱۲ دیماه به خبرگزاری ایسنا گفت: «سال گذشته به دلیل افزایش سفرها و همچنین وجود راهها و خودروهای نامناسب، آمار افزایشی شد.»
آقای مسجدی در ادامه گفت وضعیت کشتهشدگان این حوادث «به مراکز تصمیمساز اعلام شده است».
رئیس سازمان پزشکی قانونی نامی از «مراکز تصمیمساز» نبرد و اعلام نکرد آیا این مراکز برنامهٔ خود را برای کاهش تعداد قربانیان تصادفهای رانندگی اعلام کردهاند یا خیر.
عباس مسجدی همچنین اعلام کرد شیوع کرونا علت کاهش آمار قربانیان تصادفهای رانندگی در سالهای گذشته بوده است.
در نوروز ۱۴۰۲ تنها در طی تعطیلات نوروزی بیش از ۱۲۰۰ نفر در سوانح رانندگی کشته شدند؛ این بیشترین آمار قربانیان سوانح رانندگی ایام نوروز در ۱۰ سال اخیر محسوب میشد.
همچنین بر اساس اعلام پلیس راه کشور از آمار پزشکی قانونی، در ۱۱ ماهه ۱۴۰۲ بیش از ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر در ایران در تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند.
ایران یکی از بالاترین آمارهای مرگ و میر جادهای در جهان را دارد.
سعید منتظرالمهدی، سخنگوی پلیس، ابتدای فروردین امسال اعلام کرد: «مرگ و میر سالانه ناشی از حوادث رانندگی ایران برابر با کل تلفات رانندگی ۲۷ کشور اروپایی است.»
به گفته حسن مومنی، رئیس پلیس راه کشور، در بیش از ۸۰ درصد تصادفات جادهای چهار عامل اصلی شامل سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو و خستگی و خوابآلودگی نقش دارند.