لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۹

مکرون در گفت‌وگو با روحانی: دخالت خارجی در لبنان باید متوقف شود


حسن روحانی و امانوئل مکرون
حسن روحانی و امانوئل مکرون

کاخ الیزه می‌گوید، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه روز چهارشنبه ۲۲ مرداد در تماس تلفنی با حسن روحانی تاکید کرد که همه دخالت‌های خارجی در امور لبنان باید متوقف شود.

کاخ الیزه همچنین گفته است که امانوئل مکرون در این تماس خواستار حمایت همه جریان‌های از تشکیل دولت جدید در لنبان شده است.

امانوئل مکرون به دنبال انفجار بیروت که دست کم ۱۷۱ کشته و بیش از ۵ هزار زخمی برجای گذاشت به لبنان سفر کرد و وعده داده بود که در گفت‌وگو با جریانهای سیاسی لبنان یک توافق سیاسی جدید را پیشنهاد خواهد کرد.

رئیس جمهوری فرانسه گفته بود که اوایل سپتامبر به لبنان باز خواهد گشت.

به دنبال انفجار مهیب بیروت، دولت حسان دیاب، نخست وزیر لبنان استعفا کرد. اما به رغم استعفای نخست وزیر، اعتراضات علیه فساد و ناکارآمدی در لبنان همچنان ادامه دارد.

امانوئل مکرون همچنین هفته گذشته با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در خصوص بحران لبنان صحبت کرده بود.

یک مقام رسمی کاخ الیزه روز شنبه گفت که امانوئل مکرون در تماس تلفنی روز جمعه خود با دونالد ترامپ در مورد تحریم حزب‌الله لبنان هشدار داده و گفته است که به نظر او نتیجه تحریم‌های واشینگتن علیه حزب‌الله به نفع کسانی است که آمریکا برای تضعیف‌شان تلاش می‌کند.

بیانیه دفتر روحانی

در همین زمینه، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری ایران گفته است، حسن روحانی و امانوئل مکرون درباره تحولات لبنان بعد از انفجار مهیب در بندر بیروت و برجام رایزنی کردند.

علیرضا معزی٬ معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی رئیس جمهوری ایران در توئیتر نوشت: دقایقی پیش، (حسن) روحانی و (امانوئل) مکرون درباره‌ وضعیت لبنان پس از انفجار بیروت، برجام و همچنین کانال مالی اینستکس تلفنی گفتگو کردند.

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ایران هم می‌گوید، امانوئل مکرون نیز در این تماس تلفنی با «تاکید بر ضرورت حفظ برجام»، گفت: «دیدگاه ما با آمریکا درمورد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران کاملا متفاوت است و این موضوع را به صراحت به آنها گفته‌ایم.»

درحالی حسن روحانی و امانوئل مکرون تلفنی صحبت کرده‌اند که آمریکا پیش‌نویس تازه‌ای برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده است.

آمریکا از اعضای این شورا خواسته است تا امروز نظر خود را درباره این پیش‌نویس اعلام کنند.

شورای امنیت سازمان ملل از ۱۳ سال پیش در چندین قطعنامه، تحریم‌هایی تسلیحاتی علیه ایران وضع کرد؛ با این حال پس از تصویب برجام، شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ اعلام کرد که این تحریم‌ها در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ (۲۷ مهر امسال) پایان می‌‌یابد.

پیش از این بریتانیا، فرانسه و آلمان تلاش‌هایی برای متقاعد کردن روسیه و چین برای موافقت با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران انجام داده‌اند که به گزارش خبرگزاری رویترز «به‌نظر می‌رسد نتیجه‌ای نداشته است.»

XS
SM
MD
LG