لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۴۴

تیر هوایی و بازداشت، پاسخِ اعتراض‌ اهالی سراوان؛ پلیس: راه ورود زباله باز شد


رهاسازی زباله در اراضی جنگلی سراوان گیلان
رهاسازی زباله در اراضی جنگلی سراوان گیلان

در پی انتشار ویدئوهایی از شلیک تیر هوایی در پاسخ به اعتراض محیط زیستیِ مردم سراوان در گیلان، یک مقام پلیس روز پنج‌شنبه اعلام کرد که پس از بازداشت چند نفر، راه «ورود زباله به سراوان بازگشایی شده است».

تجمع اعتراض‌آمیز اهالی روستای سراوان گیلان در روز پنج‌شنبه، هشتم اردیبهشت، با دخالت نیروی انتظامی به خشونت کشیده شد.

ده‌ها تن از اهالی روستای سراوان روز پنج‌شنبه در اعتراض به دفن انبوه زباله در این منطقه برای چندمین روز متوالی تجمع کردند.

بر اساس ویدئوهای منتشرشده از آغاز تجمع این شهروندان، آن‌ها شعارهای مسالمت‌آمیز سر دادند و حتی برخی از آنان به نیروهای پلیس مستقر در منطقه شاخه گل اهدا می‌کردند.

اما ساعاتی بعد این تجمع با برخورد نیروی انتظامی به خشونت کشیده شد و بر اساس ویدئوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی پلیس در تلاش برای متفرق کردن معترضان به شلیک تیر هوایی متوسل شد.

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گویند که نیروی انتظامی از گاز اشک‌آور نیز استفاده کرده است.

حال معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی گیلان اعلام کرده است که «بر اساس تصمیم شورای تأمین گیلان و با حکم دستگاه قضایی مسیر ورود زباله به سراوان بازگشایی شد».

مجید رسول‌زاده ادامه داد:‌ «در جریان بازگشایی مسیر چند تن از حاضران که قصد سوء استفاده از مطالبه به‌حق مردم و شرایط موجود را داشتند دستگیر و بازداشت شدند.»

از گفته‌های مقام انتظامی گیلان که در خبرگزاری مهر آمده چنین برمی‌آید که مقامات از مردم انتظار دارند که برای «حل موضوع به صورت قانونی فرصت» بدهند.

این در حالی است که انتقال و انباشت زباله در حدود ۱۶ هکتار از اراضی جنگلی منطقه سراوان رشت که اخیرا ارتفاع آن به بیش از ۹۰ متر هم رسیده، سال‌ها است که به معضل بزرگی در این منطقه تبدیل شده است.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری رشت پیشتر گفته بود که با ورود روزانه زباله به این مرکز، به‌ طور متوسط سالانه بین ۵.۳۰ تا ۶.۳۰ لیتر بر ثانیه شیرابه تولید و وارد سفره‌های زیرزمینی آب می‌شود.

تولید این شیرابه‌ها، علاوه بر آلودگی محیط زیست و تولید بوی نامطبوع موجب آلوده کردن سفره‌های زیرزمینی، تاثیر بر تغذیه دام و طیور، آلوده‌سازی رودخانه‌ها، تالاب انزلی و دریای خزر، آلودگی مزارع برنج و باغ‌های میوه، هم‌چنین بیماری‌های پوستی در مناطق مجاور شده است.

اسدالله عباسی، استاندار گیلان، روز ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ با حضور در منطقه با اشاره به این که «مشکل ما صرفا بودجه نیست، بلکه مدیریتی است» گفته بود که «از همین فردا برای رفع مشکل دفن زباله در منطقه باید حرکت جهادی صورت گیرد».

XS
SM
MD
LG