لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۶

پادشاه عربستان سران عرب را به نشست اضطراری فراخواند


سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان
سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان

پادشاه عربستان رهبران اعضای شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب را در رابطه با حملات اخیراً به کشتی‌ها در امارات، همچنین تأسیسات نفتی عربستان به برگزاری دو نشست اضطراری فراخواند.

سلمان بن عبدالعزیز یکشنبه ۲۹ اردیبهشت رهبران این کشورها را دعوت کرده تا ۹ خرداد، در دو نشست جداگانه در مکه حضور یابند.

مقامات عربستان و برخی دیگر از کشورهای عربی می‌گویند موضوع نشست، حملات اخیر به چهار کشتی تجاری و نفتکش در نزدیکی بندر فجیره امارات، همچنین حملات به تأسیسات نفتی عربستان در نزدیکی پایتخت این کشور، ریاض، است.

ایران دست داشتن در حمله به کشتی‌ها را رد کرده، اما حوثی‌های یمن، از متحدان ایران مسئولیت حمله با پهپاد به تأسیسات نفتی عربستان را رسماً بر عهده گرفته‌اند.

خالد بن سلمان، معاون وزیر دفاع عربستان، ۲۶ اردیبهشت، در دو پیام توئیتری نوشت که حمله اخیر حوثی‌ها به دو ایستگاه نفتی آرامکو در خاک سعودی «به دستور رژیم ایران» انجام گرفته است.

یک شرکت بیمه نروژی نیز ارزیابی کرده است که سپاه پاسداران «به احتمال زیاد» در حمله اخیر به چهار نفتکش در دریای عمان دست داشته است.

یک مقام آمریکایی نیز اخیراً به رویترز گفت که ارزیابی‌های اولیه حاکی است که حملات توسط ایران یا گروه‌های نیابتی‌اش انجام شده‌است.

فعلاً کارشناسانی از آمریکا، فرانسه، نروژ، امارات و عربستان در حال تحقیق مشترک پیرامون حملات به کشتی‌ها هستند.

در این حملات دو نفتکش عربستان، یک کشتی امارات و یک کشتی که با پرچم نروژ حرکت می‌کرد، آسیب دیدند.

خبرگزاری رسمی عربستان از قول یک مقام وزارت خارجه این کشور گزارش داده‌است که «مذاکرات پیرامون تجاوزهای اخیر و پیامدهای منطقه‌ای آن است».

امارات متحده عربی، هم‌پیمان منطقه‌ای عربستان که هر دو در کارزار فشار بر ایران با آمریکا همکاری نزدیکی دارند، از فراخوان پادشاه عربستان استقبال کرده و گفته است «شرایط حساس» خاورمیانه ایجاب می‌کند همه کشورهای عربی با اتحاد در کنار هم بایستند.

عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان، نیز ایران را به تلاش برای بی‌ثبات کردن منطقه متهم کرده و از جامعه جهانی خواسته است مسئولیت متوقف کردن ایران را برعهده بگیرند.

وی می‌گوید ریاض به‌دنبال جنگ در منطقه نیست، هرچند در صورت وقوع «با تمام قوا و عزم راسخ» به آن واکنش نشان خواهد داد.

ایالات متحده برای مقابله با آنچه «تهدیدهای» ایران نامیده، ناو هواپیمابر، چند بمب‌افکن و سامانه پدافندی پاتریوت خود را عازم خاورمیانه کرده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، ابراز امیدواری کرده که جنگی با ایران رخ ندهد.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، می‌گوید جنگی اتفاق نخواهد افتاد، چرا که «نه ایران این را می‌خواهد و نه کشور دیگری توهم مقابله با ایران در منطقه را دارد.»

منابع: خبرگزاری فرانسه، آسوشیتدپرس، رویترز / ف.ق / پ.پ
XS
SM
MD
LG