لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۱۹

مقام سوری: تولید برق در سوریه با مشارکت ایران «افزایش یافته است»


نیروگاه برق در حلب (عکس از آرشیو)
نیروگاه برق در حلب (عکس از آرشیو)

همزمان با اظهارات یک مقام نفتی ایران درباره احداث پالایشگاه نفت در سوریه، یک مقام ارشد وزارت نیروی سوریه خبر از افزایش تولید برق این کشور با مشارکت ایران خبر داده است.

بسام درویش رئیس بخش برنامه ریزی وزارت نیروی سوریه سه شنبه ۴ مهرماه در گفتگو با خبرگزاری رویترز گفت که طی ماههای گذشته تولید برق این کشور افزایش پیدا کرده و نسبت به زمستان سال گذشته دو برابر شده است.

وی با اشاره به بازپس گیری میادین گازی دیرالزور از کنترل داعش گفت که زمستان سال گذشته نیروگاههای کشور با کمبود سوخت مواجه بودند، اما اکنون وضعیت بهبود یافته است.

رویترز می نویسد که ارتش سوریه با کمک نیروهای هوایی روسیه و نظامیان ایران، توانست طی سال جاری نیروهای داعش را از منطقه نفت خیر دیرالزور بیرون براند. آقای درویش می گوید که اکنون وزارت نیرو مشغول بازسازی تجهیزات تولید برق در این منطقه است.

وی گفت که در زمینه بازسازی حوزه انرژی، قراردادهایی با روسیه، ایران و چین امضا شده است.

ماه گذشته ایران اعلام کرد که قراردادهایی برای بازسازی نیروگاههای برق سوریه امضا کرده است. ستار محمودی، سرپرست وزارت نیرو، در حاشیه نشست مشترک خود با وزیر برق سوریه گفته است: «این قراردادها مربوط به بازسازی تجهیزات برق، نیروگاه‌ها و خطوط انتقال است تا بتوانیم خدمات بهتری را در اختیار مشترکان سوری قرار بدهیم».

آقای درویش می گوید که این دیدار منجر به امضای قراردادهای مهمی با شرکت «مپنای» ایران شد. شرکت مپنا مهمترین و بزرگترین شرکت برقی ایران است که بیش از ۳۰ میلیارد دلار پروژه برقی در خود ایران راه اندازی کرده است و هم اکنون پروژه های مختلفی از خود ایران تا عراق،سوریه و برخی کشورهای دیگر دارد.

این گزارش با اشاره به وضعیت اقتصادی وخیم سوریه از قول این مقام سوری می افزاید که تحت قراردادهای جدید، ایران تسهیلات مالی نیز برای پروژه های یاد شده اختصاص خواهد داد.بگفته وی، تولید برق سوریه در سال گذشته به ۲۰ میلیارد کیلووات ساعت رسید، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۱ حدود ۵۰ میلیارد کیلووات ساعت بود.

وی گفت که خسارت مستقیم جنگ بر تجهیزات برق سوریه حدود ۴ تا ۵ میلیارد دلار برآورد می شود، اما با محاسبه خسارتهای غیرمستیم، مانند تاثیر قطعی برق در صنایع دیگر، مناطق مسکونی و غیره به ۶۰ میلیارد دلار هم می رسد.

احداث پالایشگاه با کمک ایران و ونزوئلا

همزمان خبرگزاری شانا، وابسته به وزارت نفت ایران گزارش داده است که منصور بزمی، معاون فناوری و روابط بین‎الملل پژوهشگاه صنعت نفت روز سه شنبه از احداث یک پالایشگاه در سوریه خبر داد. وی گفت که پس از برقراری نسبی آرامش در کشور سوریه، این پالایشگاه احداث می‎شود و مقرر شده در ساخت پالایشگاه از حداکثر توانمندی شرکت‎های ایرانی استفاده شود.

وی سرمایه احداث این پالایشگاه را یک میلیارد دلار خواند و گفت که کنسرسیوم مالک پالایشگاه هم‎اکنون در حال مذاکره با فاینانسور است.

خبرگزاری فارس نیز از قول آقای بزمی گزارش داده است که محل احداث این پالایشگاه در نزدیک «حمص» است، ظرفیت روزانه فرآورش نفت آن در مرحله اول ۷۰ هزار بشکه خواهد بود که در آینده به ۱۴۰ هزار بشکه افزایش خواهد یافت. این گزارش افزوده است که «این کارخانه توسطکنسرسیومی ساخته خواهد شد که توسط ایران، سوریه و ونزوئلا تشکیل شده است».

مشارکت ونزوئلا در ساخت یک پالایشگاه یک میلیارد دلاری در سوریه در حالی است که این کشور نفتی هم اکنون در وضعیت بسیار بد اقتصادی به سر می برد و با نرخ تورم ۷۲۰ درصدی و رشد منفی ۷.۴ درصدی (بنا به ارزیابی صندوق بین المللی پول)، بیش از ۶۶ میلیارد دلار نیز بدهی خارجی دارد که در بازپرداخت آن دچار مشکل شده است. صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است که نرخ تورم ونزوئلا در سال آینده به بالای ۲۰۰۰ درصد برسد (۲۰ برابر شود) و اقتصاد این کشور دوباره ۴ درصد کوچکتر شود.

XS
SM
MD
LG