لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۲۰

مدیر شرکت آب یزد:‌ انتقال آب آشامیدنی استان دوباره برقرار شد؛ بحران رفع نشده


در پی تخریب لوله‌های انتقال آب به یزد و قطع آب شرب در این استان در شبانه‌روز گذشته، مدیر شرکت آب منطقه‌ای استان یزد روز شنبه، ۶ آذر، از دسترسی مجدد مردم به آب آشامیدنی خبر داد.

مهدی جوادیان‌زاده در عین حال تصریح کرد که با توجه به شدت تخریب انجام شده و زمان قطع بودن مسیر آب انتقالی به یزد، منابع زیرزمینی استان با کاهش شدید سطح آبی روبه‌رو شده است.

او در عین حال وضعیت منابع آبی این استان کویری را «هم‌چنان نگران‌کننده» دانست و تاکید کرد که رفع این بحران نیازمند «برنامه‌ریزی جدی و پایدار» است.

رسانه‌های داخل ایران روز جمعه گزارش دادند که آب شرب یزد به دنبال «تعرض به خط آب انتقالی در استان همجوار»، در مناطق گسترده‌ای از استان قطع شده است.

بر این اساس، پنج‌شنبه شب خط انتقال آب شرب استان یزد در مناطق شرقی اصفهان به وسیله لودر تخریب شد و سه حوضچه انتقالی به شدت آسیب دید.

مدیر شرکت آب منطقه‌ای یزد در مورد تخریب لوله خط انتقال آب یزد گفته است این خسارت برای چندمین بار در منطقه شرق اصفهان رخ داده است.

خبرگزاری ایلنا روز جمعه نوشت این چهارمین بار در دو هفته اخیر است که چنین اتفاقی می‌افتد.

در پی تنش‌ آبی در مناطق مرکزی ایران، ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهند شماری از کشاورزان اصفهانی با لودر خط لوله انتقال آب به یزد را شکسته و جریان انتقال آب به یزد را قطع می‌کنند.

رادیوفردا قادر به تایید مستقل این رخداد نیست.

خبرگزاری دولتی ایرنا، پیش از این، به نقل از استاندار یزد از برگزاری جلسه شورای امنیت کشور پس از «تخریب عمدی» تاسیسات خط انتقال آب شرب یزد خبر داده بود.

خبر تخریب لوله‌های انتقال آب به یزد پس از آن منتشر شد که محل تجمع کشاورزان اصفهانی در پی حمله نیروهای امنیتی به آتش کشیده شد و چند ساعت پس از این اقدام شهرداری اصفهان از «پاک‌سازی» بستر زاینده‌رود از بقایای اعمال خشونت علیه کشاورزان معترض خبر داد.

اعتراض‌ به مشکلات کم‌آبی و خشکسالی در نقاط مختلف ایران از سال‌های گذشته آغاز شده است، اما این اعتراضات به‌ صورت جدی و گسترده تیر امسال در چند شهر استان خوزستان صورت گرفت و بر اساس گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر دست کم ۹ نفر در این اعتراضات کشته شدند.

در ماه‌های اخیر برخی مسئولان دولت ایران با اعلام کاهش بارندگی در سال ۹۹ و تداوم این وضعیت در سال جاری، درباره خشکسالی هشدار داده بودند.

پیش از این نیز مصطفی فدایی‌فرد، عضو کمیته ملی سدهای بزرگ ایران نیز گفته بود که ایران از بحران آب عبور کرده‌ و به «ورشکستگی آبی» رسیده‌ و بخش مهم بحران‌های موجود در ایران، ناشی از «سوءمدیریت» است.

با استفاده از گزارش‌های رسانه‌های ایران و رادیوفردا/ آ. ت./ف. دو.
XS
SM
MD
LG