لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۱۴

فرمانده سابق ستاد مشترک سپاه: ایران با دولت ترامپ مذاکره کند


حسین علایی نخستین فرمانده ارشد پیشین سپاه پاسداران است که پیشنهاد مذاکره با دولت ترامپ را مطرح می‌کند.
حسین علایی نخستین فرمانده ارشد پیشین سپاه پاسداران است که پیشنهاد مذاکره با دولت ترامپ را مطرح می‌کند.

فرمانده سابق ستاد مشترک سپاه پاسداران پیشنهاد کرد ایران با آمریکا مذاکره کند، اما با «دستور مذاکرات» خودش این کار را انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، حسین علایی عصر روز یکشنبه، ۹ تیر، در یک سخنرانی گفت که «در اوج قدرت و یا حتی ضعف نمی‌توان مذاکره را کنار گذاشت».

وی تاکید کرد: «بهتر بود زمانی که ترامپ گفت از برجام خارج می‌شوم، با هدف جلوگیری از خروج آمریکا از برجام مذاکره می‌کردیم یا زمانی که ترامپ گفت بدون قید و شرط مذاکره می‌کنم، باید می‌گفتیم مذاکره می‌کنیم اما با دستور مذاکرات خودمان».

این نخستین بار است که یک فرمانده ارشد پیشین سپاه پاسداران به طور علنی از مذاکره با دولت دونالد ترامپ دفاع می‌کند.

آقای ترامپ پیش از این برای مذاکره بی قید و شرط با ایران اعلام آمادگی کرده است اما رهبر جمهوری اسلامی مذاکره با آمریکا را «سم» و مذاکره با دولت دونالد ترامپ را «سم مضاعف» خوانده است. در عین حال،‌ مقام‌های ایران می‌گویند که واشینگتن قبل از هر چیز باید به توافق هسته‌ای بازگردد.

آمریکا در اردیبهشت سال گذشته از برجام خارج شد.

آقای علایی در بخشی از سخنانش گفت که «تمام ظرفیت‌ها» برای جنگ ایران و آمریکا «مهیا است» اما در عین حال، «احتمال جنگ حداقل ممکن است».

به گفته این فرمانده سابق سپاه پاسداران، ایران و آمریکا از جنگ دوری می‌کنند اما ظرفیت «حادثه‌ای که منجر به جنگ محدود شود» در منطقه وجود دارد و «نباید آن را نادیده گرفت».

رئیس‌جمهوری ایالات متحده تاکید کرده که قصد آغاز جنگ و یا تغییر حکومت ایران را ندارد، اما همچنین گفته است که احتمال اقدام نظامی علیه ایران نیز منتفی نیست.

مقامات جمهوری اسلامی نیز احتمال جنگ با آمریکا را رد کرده‌اند. با این همه، عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، چندی پیش هشدار داد که «اجازه تجاوز به حریم جمهوری اسلامی را نمی‌دهیم و آماده هستیم که با هرگونه تهدید علیه تمامیت جمهوری اسلامی ایران مقابله کنیم».

با این حال،‌ پس از رشته حملاتی به شش کشتی و نفتکش در خلیج فارس و دریای عمان که انجام آنها به تهران نسبت داده شده است، و همچنین حضور نیروهای نظامی آمریکا در منطقه و تهدیدهای ایران، موجی از گمانه‌زنی‌ها دربارهٔ وقوع جنگ در منطقه را برانگیخته است. این نگرانی‌ها در هفته‌های اخیر پس از سرنگونی یک پهپاد آمریکایی توسط سپاه پاسداران اوج گرفته است.

خبرگزاری‌های ایرنا و ایسنا، رادیو فردا و منابع خبری /ا.م/ر.ب
XS
SM
MD
LG