لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۰۱

وزیر علوم: دختر دانشجوی علوم و تحقیقات تحت درمان قرار دارد


وزیر علوم جمهوری اسلامی می‌گوید اقدام دختر دانشجوی دانشگاه علوم و تحقیقات، که لباس‌های خود را در ملأعام از تن درآورد، «هنجارشکنی» و خلاف «عرف و شرع» بود و او در حال حاضر «تحت درمان» قرار دارد.

حسین سیمایی صراف همزمان با افزایش نگرانی‌ها در مورد وضعیت این دانشجوی دختر، در عین حال گفت او با آنکه اقدامی «غیراخلاقی» انجام داد، از دانشگاه اخراج نشده است.

او روز چهارشنبه ۱۶ آبان در حاشیهٔ جلسه هیئت دولت به خبرنگاران گفت: «کسانی هم که این فیلم را بازنشر کرده‌اند، آن‌ها هم اشاعهٔ فحشا کرده‌اند.»

آقای سیمایی صراف توضیحی در مورد تشخیص پزشکی، چرایی و محلی که این زن در آن «تحت درمان» است، ارائه نکرد.

در همین حال فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت مسعود پزشکیان، در نشست خبری روز چهارشنبه گفت طبق گزارشی که به هیئت دولت ارائه شده، آغاز مسئله این دانشجوی دختر «با تذکر حجاب نبوده» و با «عکس گرفتن از کلاس‌ها» توسط این دختر شروع شده است.

خانم مهاجرانی در ادامه با تأکید بر پوشش مورد تأیید جمهوری اسلامی برای ورود به دانشگاه گفت: «کار خیلی خوب شکل گرفت. برخورد سلبی تند با ایشان نشد و او از طریق اورژانس اجتماعی منتقل شد.»

این در حالی است که عفو بین‌الملل روز سه‌شنبه با انتشار پستی در شبکه ایکس (توئیتر سابق) دربارهٔ انتقال این دختر به «بیمارستان روانی نامشخص» ابراز نگرانی کرد.

این نهاد یادآوری کرد پیشتر اسناد سرکوب معترضان توسط حکومت به بهانهٔ «اختلالات روانی» را منتشر کرده است.

روز شنبه ۱۲ آبان ویدئویی از یک دانشجوی دختر دانشگاه علوم تحقیقات تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر و گفته شد او در پی آزار و اذیت ماموران حراست، لباس‌های خود را از تن درآورده و در محیط دانشگاه نشسته است.

پس از آن خبرنامه امیرکبیر از ضرب‌وشتم و ربوده شدن این دانشجوی دختر به‌دلیل «عدم رعایت حجاب اجباری» از سوی حراست دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران خبر داد.

در پی انتشار تصاویر این دختر در شبکه‌های اجتماعی، او به نماد اعتراض در ایران تبدیل شده است، هرچند انگیزه وی از این اقدام هنوز روشن نیست.

در همین زمینه شماری از شهروندان، کنشگران و سیاستمداران فرانسوی و ایرانی روز سه‌شنبه ۱۵ آبان در حمایت از او روبروی عمارت تاریخی پانتئون در پاریس تجمع کردند.

این گردهمایی در پی فراخوان انجمن‌های حقوق بشری و فمینیستی انجام شد. حاضران از جمله نمایندگان مجلس ملی فرانسه ضمن سخنرانی و سردادن شعار‌، بر پشتیبانی از این دانشجو که به «دختر علوم تحقیقات» شناخته می‌شود، تأکید کردند و خواستار آزادی فوری او شدند.

در همین حال بازنشستگان کرمانشاه نیز روز سه‌شنبه در تجمع اعتراضی خود خواستار آزادی این دانشجو شدند.

در تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی از تجمع اعتراضی جمعی از بازنشستگان در شهر کرمانشاه منتشر شد، دیده می‌شود حاضران خواستار آزادی این دختر هستند و او را با نام «آهو دریایی» صدا می‌زنند.

در برخی از گزارش‌های تأییدنشده در شبکه‌های اجتماعی نام این دختر «آهو دریایی»‌ عنوان شده است.

در همین زمینه ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه نیز گفت: «به شجاعت این زن جوان که مقاومت خود را به نمایش گذاشت و خود را به نماد مبارزه زنان در ایران بدل کرد، درود می‌فرستم.»

سرکوب زنان و برخورد نیروهای امنیتی در برابر معترضان به حجاب اجباری از شهریور ۱۴۰۱ و به دنبال جان باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد که اعتراض‌های گسترده‌ای به دنبال داشت تشدید شده است.

مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر ایران نیز دیروز اعلام کرد موضوع این دختر را به دقت زیر نظر دارد.

XS
SM
MD
LG