لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۸

سایت وزارت علوم ایران «هک شد»؛ هکرها می‌گویند به «بیش از ۲۰ هزار سند» دست یافته‌اند


در ساعات گذشته اسناد متعددی از نامه‌نگاری‌های داخلی وزارت علوم منتشر شده است
در ساعات گذشته اسناد متعددی از نامه‌نگاری‌های داخلی وزارت علوم منتشر شده است

در نخستین روز از سال تحصیلی جدید در ایران، سایت وزارت علوم،‌ تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی از دسترس خارج شد.

همزمان گروه هکری «قیام تا سرنگونی»‌، نزدیک به سازمان مجاهدین خلق، اعلام کرد با هک کردن «۵۰۰ سرور، کامپیوتر،‌ سایت و سامانه» این وزارتخانه به «بیش از ۲۰ هزار سند» دست‌ یافته است.

ندا شفیعی، معاون روابط عمومی وزارت علوم، در پی انتشار این اخبار ادعای هک شدن سایت این وزارتخانه را رد نکرد و گفت: «برای بررسی‌های بیشتر سایت از دسترس خارج شده تا بدانیم آیا واقعا هک رخ داده است یا خیر.»

ساعاتی پس از آن وزارت علوم با انتشار بیانیه‌ای حمله هکری به این وزارتخانه را تأیید کرد و مدعی شد که این حمله «خنثی» شده است.

کانال تلگرامی «قیام تا سرنگونی» نیز در ساعات گذشته اسناد متعددی از نامه‌نگاری‌های داخلی وزارت علوم را منتشر کرده است.

در اسناد منتشر شده مواردی چون اسامی ۱۱۶ نفر از «مدیران حراست» دانشگاه‌های ایران، لیست «گردان‌های عاشورا و الزهرا» در وزارت علوم، استخدام ۳۰ بسیجی برای به کارگیری در دانشگاه‌ها و درخواست وزیر علوم برای تعطیلی کافی‌شاپ‌های دانشگاه‌های ایران دیده می‌شود.

رادیوفردا به‌طور مستقل نمی‌تواند صحت اطلاعات این سند درزکرده را تأیید کند.

در یک ماه گذشته نفوذ هکرها به نهادهای دولتی و خصوصی در ایران خبرساز شده است.

در همین زمینه با از دسترس خارج شدن سایت سازمان ثبت احوال کشور،‌ خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، روز ۲۹ شهریور ادعا کرد که سامانهٔ این سازمان هک نشده است.

سخنگوی این سازمان اما درز اطلاعات در این زمینه را تأیید کرد و گفت که اطلاعات درز کرده «از جانب وزارت بهداشت» است.

پیش از آن نیز در پی گزارش‌ها مبنی بر «هک شدن اطلاعات ۱۸ شرکت بیمه در ایران»، مجید بهزادپور، رئیس کل بیمه مرکزی از این سمت «عزل شد».

روزنامه اعتماد در شماره دوشنبه، ۱۳ شهریورماه، خود ضمن انتشار گزارشی از عزل آقای بهزادپور، علت این رخداد را «هک اطلاعات ۱۸ شرکت بیمه و دستیابی هکرها به اطلاعات میلیون‌ها بیمه‌گذار» اعلام کرد.

با شروع اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در ایران در شهریور ۱۴۰۱، سایت‌های وزارتخانه‌ها و سازمان‌های زیر نظر جمهوری اسلامی ایران بارها هدف حملات سایبری قرار گرفته و اطلاعات زیادی از آن‌ها منتشر شده است.

گروه هکری «قیام تا سرنگونی»، نزدیک به سازمان مجاهدین خلق، نیز پیشتر ادعا کرده بود که به سامانه بسیاری از نهادهای حکومت ایران از جمله وزارت امور خارجه، شهرداری تهران و صدا و سیما نفوذ کرده و در این زمینه اسنادی را منتشر کرد.

با استفاده از گزارش‌های شبکه‌های اجتماعی، ایسنا، تسنیم و رادیوفردا/ پ. م./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG