در پی تلاش ناموفق کره شمالی برای پرتاب یک ماهواره جاسوسی به مدار زمین، ایالات متحده و متحدانش روز جمعه در شورای امنیت سازمان ملل به این اقدام اعتراض کردند.
آمریکا و چند کشور از متحدانش از جمله فرانسه و ژاپن در نشست شورای امنیت که روز جمعه، سوم شهریور، برگزار شد اقدام پیونگیانگ برای پرتاب ماهواره با استفاده از تکنولوژی موشکهای بالیستیک را محکوم کردند.
طبق قطعنامههای سازمان ملل، کره شمالی از استفاده از این تکنولوژیها منع شده است.
سازمان فضایی کره شمالی روز پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرده بود که برای دومین بار در پرتاب ماهواره شناسایی و جاسوسی به مدار زمین ناموفق بوده است.
این سازمان در بیانیه خود همچنین اعلام کرد که در ماه اکتبر آینده، دو ماه دیگر، بار دیگر تلاش خواهد کرد.
در همان روز، وزرای خارجه گروه هفت کشور صنعتی دنیا در بیانیهای مشترک این اقدام را محکوم کردند و آن را «تهدیدی جدی» برای صلح در منطقه شبهجزیره کره و همین طور در جهان توصیف کردند.
در پاسخ به این اعتراضات، نماینده دائم کره شمالی در سازمان ملل که در جلسه شورای امنیت حاضر بود پرتاب ماهواره را «حق مشروع» کشور خود دانست.
کیم سونگ در ادامه این اقدام را تلاش کشورش برای «دفاع از خود» در برابر اقدامات «خصمانه» آمریکا و «پیروانش» توصیف کرد.
در پاسخ، لیندا تامس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل با تأکید بر این که کره شمالی قطعنامههای شورای امنیت را با این اقدام «غیرقانونی» نقض کرده است، یادآوری کرد که ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورا با این گونه اقدامات پیونگیانگ مخالفند.
با این حال آن دو عضو دیگر شورای امنیت یعنی روسیه و چین که حق وتو هم دارند در جلسه روز جمعه در نیویورک به دفاع از کره شمالی برخاستند و در مقابل آمریکا را به «ریاکاری» متهم کردند.
پیش از این جلسه، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در بیانیهای اقدام کره شمالی را محکوم کرده و از این کشور خواسته بود که ضمن توقف این گونه اقدامات دعوت جامعه بینالملل برای «گفتوگو» را بپذیرد.