دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا آمار اعلام شده توسط چین و ایران در خصوص تلفات ویروس کرونا در این دو کشور را به چالش کشید.
در آغاز کنفرانس خبری روز شنبه ۳۰ فروردین ابتدا دکتر دبرا بریکس، از اعضای گروه هماهنگی مقابله با کرونا کاخ سفید نمودارهایی از میزان مرگ و میر در کشورهای مختلف ارائه کرد.
دکتر بریکس با مقایسه نمودار قربانیان ویروس کرونا در جهان به ازای جمعیت آنها گفت، آمار ارائه شده توسط چین بسیار پایین تر از آمار آمریکا و کشورهای اروپایی است.
وی آمار ارائه شده از سوی حکومت چین در خصوص قربانیان ویروس کرونا را «غیر واقعی» خواند و گفت، این کشور در مسئولیت اخلاقی دارد تا اطلاعات معتبر در اختیار جامعه بین المللی قرار دهد.
براساس نمودارهای ارائه در کاخ سفید میزان مرگ و میر در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر برابر با ۶.۰۶ نفر بود و برای چین این میزان کمتر از یک نفر یعنی ۰.۳۳ بود.
دونالد ترامپ هم با اشاره به نمودار ارائه شده در این کنفرانس خبری گفت، آیا کسی واقعا آمار ایران را باور میکند. آیا کسی آمار چین را باور میکند.
در این نمودارها بلژیک با ۴۵ نفر، اسپانیا ۴۲ نفر و ایتالیا ۳۷ نفر بیشترین تلفات را نسبت به جمعیت کل خود، در جهان داشتهاند.
در همین حال، سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز شنبه از شمار قربانیان در این کشور را پنج هزار و ۳۶ نفر اعلامکرده است.
این در حالی است که برخی از نهادهای دولتی ایران میگویند، آمار واقعی تعداد افراد جانباخته حدود دو برابر و آمار مبتلایان بین ۸ تا ۱۰ برابر آمار اعلام شده توسط وزارت بهداشت است.
پیش از این یک مقام سازمان بهداشت جهانی گفته بود، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران را پنج برابر آمار رسمی است.
در چین هم شمار قربانیان ویروس کرونا چهار هزار و. ۶۳۲ نفر اعلام شده است. گفته می شود تعداد مبتلایان در این کشور هم ۸۲ هزار و ۷۳۵ نفر است.
رئیس جمهوری آمریکا در ادامه این کنفرانس خبری به اصلاح شمار قربانیان ویروس کرونا در شهر ووهان اشاره کرد. روز جمعه یک هزار و ۲۹۰ نفر به شمار قربانیان این ویروس در شهر ووهان اضافه شد و شمار کل قربانیان در این شهر سه هزار و ۸۶۹ نفر اعلام شد.
هشدار ترامپ
دونالد ترامپ همچنین در خصوص پیامدهای قصور «آگاهانه» چین در قبال شیوع ویروس کرونا، کووید ۱۹، به این کشور هشدار داد.
دونالد ترامپ در کنفرانس خبری در کاخ سفید گفت: می بایست قبل از شروع در چین متوقف می شد، اما چنین چیزی روی نداد، و تمام دنیا به همین دلیل دارند رنج می کشند.
رویترز میگوید، اظهارات تازه رئیس جمهوری آمریکا نشانه دور تازه جنگ لفظی بین واشنیگتن و پکن است در حالی کارشناسان معتقدند مقابله با بحران ویروس کرونا مستلزم همکاری گسترده جهانی است.
دونالد ترامپ گفت: اگر اشتباه رخ داده باشد ، اشتباهی است که پیش آمده است. منظورم این است که اگر آنها آگاهانه مسئول بودند ، بله ، مطمئناً باید عواقبی در پی داشته باشد.
رئیس جمهوری آمریکا توضیح بیشتری درباره آنچه ممکن است واشینگتن علیه پکن انجام دهد، توضیحی ارائه نکرد.
دونالد ترامپ و مقام های ارشد دولت آمریکا چین را متهم میکنند به آغاز شیوع ویروس کرونا در ووهان با شفافیت عمل نکرده است.
رئیس جمهوری ایالات متحده هفته جاری به دلیل «گرایش» سازمان بهداشت جهانی به چین در جریان با شیوع ویروس کرونا، کمک مالی آمریکا به این نهاد وابسته به سازمان ملل را تعلیق کرد.
از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا تنش بین واشینگتن و پکن در خصوص نحوه مقابله با این ویروس بالا گرفته است. رویترز می گوید، هرچند در آغاز شیوع ویروس کرونا دونالد ترامپ از اقدامات رئیس جمهوری چین در مقابله با این ویروس تمجید کرد، اما طی هفته های اخیر وی دیگر مقام های ارشد آمریکا پکن را به مخفی کاری و عدم شفافیت در جریان مبارزه با این بیماری همه گیر متهم کرده اند.
دونالد ترامپ با اشاره به توافق مهم اقتصادی اخیر بین دو کشور گفت که واشینگتن و پکن رابطه خوبی داشتند «اما یکدفعه درباره همه اینها می شنوید.»
رئیس جمهوری آمریکا تصریح کرد، اکنون پرسش این است که شیوع ویروس کرونا سهوا از کنترل خارج شده یا این که اتفاقی عمدی بوده است.
دونالد ترامپ گفت: تفاوت بزرگی بین این دو وجود دارد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص نقش احتمالی آزمایشگاهی در ووهان چین در شیوع ویروس کرونا گفت که دولت این موضوع را بررسی می کند.
شبکه فاکس نیوز و برخی دیگر از رسانهها میگویند آزمایشهایی در انستیتوی ویروسشناسی ووهان انجام میشده، ولی به دلیل عدم رعایت استانداردهای ایمنی یکی از افراد به این ویروس مبتلا میشود و آن را به بیرون منتقل کرده است.