لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۳

ترامپ می‌گوید کنگره باید اوباما را برای گواهی‌دادن در مورد تحقیقات روسیه فراخواند


باراک اوباما و جو بایدن، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا و معاون او در این تصویر از ماه اوت سال ۲۰۰۸ در اسپرینگفیلد، ایلینوی
باراک اوباما و جو بایدن، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا و معاون او در این تصویر از ماه اوت سال ۲۰۰۸ در اسپرینگفیلد، ایلینوی

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، از کنگره کشورش خواست باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین را برای ادای توضیحات فراخواند. آقای ترامپ این موضوع را پیش کشیده که اوباما و مقام‌های امنیتی برای ضربه‌زدن به ریاست‌جمهوری او توطئه کرده‌اند.

دونالد ترامپ در توئیتی که ۲۵ اردیبهشت ماه منتشر کرده می‌گوید «نخستین فردی» که او مایل است در مورد جریان ارتباطات کارزار انتخاباتی با روسیه گواهی بدهد، باراک اوباما است.

رئیس‌جمهوری آمریکا سپس از لیندسی گراهام، سناتور متحد و رئیس کمیته قضائی سنا خواست تا این کار را انجام دهد.

پس از خارج شدن برخی اسناد از طبقه‌بندی محرمانه در هفته جاری، دونالد ترامپ و جمهوری‌خواهان در سال انتخابات ریاست‌جمهوری، بر حملات خود افزوده‌اند. اسناد تازه نشان می‌دهد که گزارش‌های امنیتی ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ هویت مایکل فلین را برای مقام‌های دولت اوباما، از جمله جو بایدن، معاون او، آشکار کرده‌است.

آشکار شدن هویت یک اقدام معمول است، ولی از سوی دیگر آقای ترامپ می‌گوید این رخداد توطئه علیه ریاست‌جمهوری او است.

دونالد ترامپ بر مدارکی تمرکز کرده که اخیرا منتشر شده و ظاهرا نشان می‌دهند مقام‌های ارشد امنیتی، با حمایت دولت باراک اوباما، در تلاش بودند تا مایکل فلین را، در قضیه دروغ در مورد تماس‌هایش با سفیر روسیه در ایالات متحده پیش از سوگند ریاست‌جمهوری او در ژانویه ۲۰۱۷، به دام بیاندازند.

مایکل فلین نخستین مشاور امنیت ملی دولت دونالد ترامپ بود. او دو سال پیش در دادگاه، اتهام دروغ به بازررسان فدرال را پذیرفت. در آن زمان ترامپ گفته بود به این دلیل فلین را اخراج کرده که درباره ارتباطاتش با سرگئی کیسلیاک، سفیر روسیه در واشینگتن، مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری را فریب داده بود.

مدارک دیگری هم که چندی پیش منتشر شده حاکی‌ست مقام‌های ارشد دولت اوباما، از جمله رئیس پیشی اف‌بی‌آی، مدرکی در مورد تبانی بین دولت ترامپ و روسیه در دست نداشتند.

با این حال تماس‌های فلین با سفیر روسیه بعد‌ها به رسانه‌ها درز کرد، و به حمایت‌ها برای آغاز تحقیقات کنگره در مورد ارتباط کارزار انتخاباتی ترامپ و روسیه افزود؛ روندی که مجموعا نیمی از چهار سال دوره ریاست‌جمهوری ترامپ را در برگرفت.

رابرت مولر، بازرس ارشدی که برای نظارت بر روند تحقیقات برگزیده شد، در نهایت نتیجه گرفت که روسیه در انتخابات آمریکا دخالت کرده، اما او مدارک قطعی در مورد تبانی بین کارزار ترامپ و مسکو نیافته است.

وزارت دادگستری ایالات متحده از سیستم قضائی کشور خواسته تا اتهامات قضایی علیه مایکل فلین را پس بگیرد، چراکه «تحقیقات بر پایه‌های مشروعی برای انجام» بنا نشده بود.

خواست مطرح‌شده از سوی ترامپ برای احضار اوباما به کنگره بر خلاف قواعد نانوشته در واشینگتن است که رئیس‌جمهوری در دوره زمامداری، دست به تحقیقات در مورد رئیسان جمهوری پیشین نمی‌زند.

با این حال توئیت آقای ترامپ در یک بازه زمانی کلیدی منتشر شده است. او باید تا شـش ماه دیگر در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کند، در حالی که شیوع گسترده کووید-۱۹ در ایالات متحده بر انتخابات سایه افکنده است. شیوع ویروس کرونای جدید بیشترین نرخ بی‌کاری را در آمریکا، از سال‌های تیره و تار ۱۹۳۰ به این سو، سبب شده‌است.

ترامپ به احتمال بسیار زیاد با بایدن رویارو خواهد شد. این احتمال نیز مطرح است که تحقیقات روسیه -که دونالد ترامپ آن را «اوباماگیت» نامیده- در حملات علیه جو بایدن به کار ترامپ آید.

منبع: رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی
XS
SM
MD
LG