لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۵۹

بازداشت «هشت نفر» در شرق ترکیه در ارتباط با طرح ربودن مقام نظامی پیشین ایران


یک مقام ارشد در دولت ترکیه روز چهارشنبه، ۲۱ مهرماه، از «انهدام یک شبکه جاسوسی» جمهوری اسلامی خبر داد و گفت که یک ایرانی و یک ترک به اتهام‌ جاسوسی و طراحی آدم‌ربایی در این کشور بازداشت شده‌اند.

این مقام ترکیه به خبرگزاری فرانسه گفت: این دو نفر متهم هستند که قصد ربودن و بازگرداندن اجباری یک مقام نظامی پیشین ایران را داشته‌اند که ساکن شهر وان ترکیه است.

رسانه‌های ترکیه به نقل از مقامات امنیتی این کشور گزارش داده‌اند که سازمان امنیت ترکیه، میت، حدود هشت ماه پیش از طرح ربودن این نظامی سابق ایران مطلع شده است.

او افزود: شش نفر از «همدستان» آن‌ها نیز در عملیات‌هایی با مشارکت سازمان اطلاعات ترکیه، میت، و پلیس ملی دستگیر شده‌اند.

ایران هنوز به انتشار این خبر واکنشی نداشته است.

این مقام ترک حاضر به افشای هویت یا دلایل تلاش این افراد برای ربودن مقام نظامی سابق ایرانی نشد. هویت مقام نظامی سابق ایران هم فاش نشده و تنها نام او به طور اختصاری «م. الف.» عنوان شده است.

به نوشته خبرگزاری آناتولی ترکیه، «افسران اطلاعاتی ایران سعی در راه‌اندازی شبکه‌ای در وان با بودجه ۳۰ هزار دلار برای بازگرداندن «م. ا.» به ایران داشتند.»

در گزارش آناتولی همچنین آمده است:‌ «س. س. شهروند ایرانی و م. ای. ا. شهروند ترک حوالی ساعت ۲۱ در حالی که قصد ورود به محل اقامت «م. ا.» را داشتند، دستگیر شدند.»

ایران و ترکیه از نظر تاریخی روابط اقتصادی نزدیکی با هم دارند، اما هرازچندگاهی بر سر اختلافات منطقه‌ای، جاسوسی و تلاش برای ربودن ناراضیان ایرانی با هم دچار تنش می‌شوند.

ترکیه بهمن‌ماه گذشته یک کارمند کنسولگری ایران در استانبول را برای تحقیق پیرامون ترور یک ناراضی ایرانی در سال ۲۰۱۹ در این کشور بازداشت کرد.

طی سال‌های اخیر شماری از مخالفان حکومت جمهوری اسلامی در ترکیه و سایر کشورهای همسایه دستگیر و به داخل ایران منتقل شده‌اند.

آبان پارسال «جنبش مبارزه عربی آزادی‌بخش الأحواز» اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران حبیب فرج‌الله چعب معروف به «حبیب أسیود» رهبر پیشین این گروه را در ترکیه ربوده است.

این گروه ایران را متهم کرده که با «همکاری یک کشور ثالث، حبیب اسیود را به ترکیه کشاند و از آن‌جا ربود».

خانواده جمشید شارمهد، مسئول گروه «تندر»، نیز مرداد پارسال اعلام کردند آقای شارمهد هنگامی که در دوبی اقامت داشت از سوی ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ربوده شد.

روح‌الله زم، مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز»، نیز که در فرانسه زندگی می‌کرد، مهرماه ۹۸ در سفری به عراق ربوده شد و چندی بعد در ایران اعدام شد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه و گزارش‌های پیشین رادیوفردا/ک. ر./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG