وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت در بیانیهای از عدم همکاری ایران، کره شمالی، سوریه، ونزوئلا و کوبا با تلاشهای ایالات متحده در زمینه مبارزه با تروریسم خبر داده است.
در این بیانیه آمده است: وزارت خارجه آمریکا روز گذشته به کنگره اطلاع داد که ایران، کره شمالی، سوریه، ونزوئلا و کوبا بر اساس بند (۴۰A (a مندرج در قانون کنترل صادرات تسلیحات با تلاشهای ضد تروریستی ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ «به طور کامل همکاری» نکردهاند.
وزارت خارجه آمریکا تاکید کرده است٬ این نخستین سالی است که از سال ۲۰۱۵ تاکنون تایید میشود که کوبا با این تلاشها به طور کامل همکاری نکرده است.
بر اساس این تاییدیه، فروش و مجوز صادرات کالاها و خدمات دفاعی به این پنج کشور ممنوع شده و به عموم مردم آمریکا و جامعه بین المللی اطلاع داده می شود که این کشورها به طور کامل با تلاشهای ضد تروریستی ایالات متحده همکاری نکردهاند.
خبرگزاری فرانسه میگوید، این تاییدیه با فهرست کشورهای حامی تروریسم متفاوت است و قرار گرفتن کشوری مانند کوبا در این فهرست تاثیر کمی بر این کشور خواهد داشت چون کوبا از آمریکا سلاح نمی خرد.
این خبرگزاری با این حال میافزاید، قرار دادن کوبا در شمار این کشورها، به نوعی فاصله گرفتن از سیاستهای دولت گذشته آمریکا، برای کاهش تنش با هاوانا است.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا در خصوص ایران آمده است: «ایران در سال ۲۰۱۹ همچنان بزرگترین حامی تروریسم در جهان بود و از حزب الله، گروههای تروریستی فلسطینی و سایر گروه های تروریستی در سراسر خاورمیانه حمایت کرد.»
گروههایی مانند حزب الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی در فلسطین در فهرست تروریستی وزارت امور خارجه آمریکا قرار دارند.
این بیانیه اضافه کرده است: «در سال ۲۰۱۹، ایران به حمایت از گروههای تروریستی شیعه عراقی از جمله کتائب حزب الله، حرکت النجبا، و عصائب اهل الحق ادامه داد.»
وزارت امور خارجه آمریکا همچنین گفته است، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در فهرست گروههای تروریستی وزارت امور خارجه قرار دارد، مستقیماً در طراحی اقدامات تروریستی دست داشته و شهروندان آمریکایی را به قتل رسانده است.
این بیانیه در ادامه بر نقش نیروی قدس سپاه در اقداماتی «تروریستی بین المللی» حکومت ایران تاکید کرده است.
ایران در سالهای اخیر بیانیههای وزارت امور خارجه آمریکا در خصوص حمایت جمهوری اسلامی از تروریسم را رد کرده و آنها را «بیاعتبار» یا «کینهتوزانه» خوانده است.