ایالات متحده میگوید به ارائه کمکهای نظامی به افسران و یکانهای ارتش میانمار که در خشونتها علیه مسلمانان روهینگیا دست دارند، پایان میدهد و در حال سنجش موارد دیگری برای مقابله با اقدامات صورتگرفته علیه این اقلیت است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اول آبان ماه گفته است اقدامات دیگر واشینگتن ممکن است در پیوند با «قانون جهانشمول مگنیتسکی»، صورت گرفته و به اجرای تحریمهای هدفمند بیانجامد. قانون مگنیتسکی در سال ۲۰۱۲ از سوی دولت باراک اوباما برای مقابله با موارد نقض حقوق بشر و افرادی که در این موارد دست دارند، ارائه شد.
هد نائورت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، به خبرنگاران گفته است «ما در حال پیگیری مکانیزم پاسخگویی» ناقضان حقوق بشر در قوانین ایالات متحده، از جمله قانون مگنیتسکی برای اعمال «تحریمهای هدفمند» هستیم.
در میان اقداماتی که در حال حاضر برای مقابله با وضعیت پیشآمده در ایالت راخین میانمار در پیش گرفته شده، مواردی مانند قطع صدور روادید برای برخی مقامهای نظامی پیشین و فعلی میانمار، که پیش از این عدم صدور آن بهحال تعلیق درآمده بود، نیز قرار دارد.
خانم نائورت تاکید کرده واشینگتن «عمیقا نگران» رخدادها، «خشونتها و دیگر آزارهایی» است که بر اقلیت روهینگیا و دیگر اقلیتهای میانمار، در ایالت راخین، وارد شدهاست.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزوده است «ضروریست که تمام شخصیتهای حقیقی و حقوقی مسئول در قبال این بیرحمیها، از جمله عاملان و هوادران غیردولتی، در قبال موضوع پاسخگو شوند».
طی هفتههای گذشته و در پی حملات منتسب به شبهنظامیان روهینگیا و واکنش نیروهای امنیتی و شبهنظامیان وابسته به دولت میانمار و حملات منتسب به آنها به دهکدهها و محل زندگی مسلمانان در ایالت راخین، صدها هزار تن از اقلیت مسلمان آواره شده و بیش از ۴۰۰ هزار تن از آنها به بنگلادش گریختهاند. مقامهای میانمار میگویند مردم روهینگیا «داوطلبانه» روستاهای خود را ترک کردهاند. در مهر ماه گذشته شماری از پناهجویان به خبرگزاریهای بینالمللی گفته بودند عملیات ارتش میانمار افزایش یافتهاست.
دولت میانمار میگوید غیرنظامیان را هدف قرار نداده بلکه در نبرد علیه شبهنظامیان است. از سوی دیگر آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، خواستار پایان عملیات ارتش میانمار و بازگشایی مسیرهای کمکرسانی به مناطق محل سکونت اقلیت روهینگیا شده است. آقای گوترش ماه پیش گفته بود «این وضعیت غیرقابل قبول است و باید به سرعت متوقف شود».