لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۲۰

آمریکا واردات پنبه و گوجه فرنگی از سين‌کيانگ چین را به دلیل کار اجباری اویغورها ممنوع کرد


مقامات اداره گمرک و مرزبانی آمریکا به خبرگزاری رویترز گفتند که ایالات متحده از روز سه‌شنبه ۱۸ شهریور واردات پنبه و گوجه فرنگی از ایالت سین‌کیانگ در غرب چین را ممنوع کرد. دلیل این تصمیم شواهد مربوط به تولید این محصولات با استفاده از کار اجباری است.

این تصمیم علاوه بر پنبه و گوجه فرنگی، دو محصول صادراتی مهم چین، پنج کالای دیگر را که با استفاده از کار اجباری اهالی ایالت سین‌کیانگ تولید می‌شوند، شامل می‌شود. این اولین مورد از ممنوعیت واردات کالاهای چينی به دلیل بهره‌کشی از کار اجباری است و تنش در مناسبات آمریکا و چین را تشدید خواهد کرد.

دستور توقف ترخیص این کالاها به اداره گمرک و مرزبانی آمریکا اختیار می‌دهد که کالاهای مشکوک به تولید توسط کار اجباری را توقیف کند. مبنای حقوقی صدور این دستور، قوانین موجود آمریکا در زمینه مقابله با قاچاق انسان، کار کودکان و بهره‌کشی از کار اجباری است.

دولت دونالد ترامپ فشارها به چین را به دلیل رفتار با اقلیت اویغور ساکن ایالت سین‌کیانگ را تشدید کرده است.

سازمان ملل متحد حدود یک‌سال پیش اعلام کرد که گزاش‌های مستند نشان می‌دهند بیش از یک میلیون نفر از مسلمانان اویغور در اردوگاه‌هایی که شبیه بازداشتگاه هستند نگهداری می‌شوند و مشغول کار اجباری هستند.

دولت چین بد رفتاری با اقلیت اویغور را تکذیب کرده و می‌گوید این اردوگاه‌ها مراکز بازآموزی و اقدامی ضروری برای مقابله با افراط‌گرایی هستند.

براندا اسمیت، یکی از مقامات ارشد اداره گمرک و مرزبانی آمریکا، به خبرگزاری رویترز گفت، منع واردات پنبه تمامی محصولات پنبه‌ای از جمله پارچه و لباس و منع واردات گوجه فرنگی نیز تمامی محصولات مربوطه از جمله رب گوجه را که در سین‌کیانگ تولید می‌شوند در برخواهد گرفت.

او افزود: «ما شواهد نسبتا کافی ولی نه قطعی در دست داریم که نشان می‌دهد در تولید محصولات مشتق از پنبه و گوجه فرنگی در ایالت سین‌کیانگ از کار اجباری استفاده می‌شود. ما به تحقیقات خود برای تکمیل شواهد ادامه خواهیم داد.»

به گفته وی، طبق قوانین آمریکا اگر گزارش‌هایی در مورد کار اجباری دریافت شود کالاهایی که با استفاده از این روش تولید می‌شوند توقیف خواهند شد.

این اقدام دولت آمریکا علاوه بر مناسبات با چین روی فعالیت تولیدکنندگان مواد غذایی، فروشگاه‌ها و تولیدکنندگان پوشاک در آمریکا نیز تاثیر گسترده‌ای خواهد داشت. چین تولیدکننده حدود ۲۰ درصد از پنبه جهان است و بخش اعظم آن در ایالت سین کیانگ تولید می‌شود. این کشور در عین حال بزرگترین واردکننده پنبه است و بخشی از این نیاز خود را از آمریکا خریداری می‌کند.

ایالت سین‌کیانگ یکی از مناطق اصلی کشت گوجه فرنگی و توليد رب گوجه و پودر گوجه است که در سس‌های گوجه فرنگی و سایر محصولات غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اداره گمرک و مرزبانی آمریکا در بیانیه‌ای که در اختیار خبرگزاری رویترز قرار گرفته می‌گوید نشانه‌هایی از بهره‌کشی از کار اجباری، از جمله مقروض کردن کارگران، فقدان آزادی جابجا شدن، تهدید و ارعاب، عدم پرداخت حقوق و شرایط کار و زندگی غیرانسانی در چرخه تولید پنبه و گوجه فرنگی مشاهده شده است.

اداره گمرک و مرزبانی آمریکا همچنین واردات محصول پنبه «شرکت تولیدی و ساختمانی سین‌کیانگ» و لباس‌های محصول دو شرکت چینی به نام‌های «ییلی ژووان» و «بائودینگ» را ممنوع کرده است.

به گفته اداره گمرک و مرزبانی آمریکا، این شرکت‌ها از نیروی کار افرادی که در اردوگاه‌های «بازآموزی حرفه‌ای» هستند برای تولید محصولات خود استفاده می‌کنند.

واردات محصولات چند شرکت چینی دیگر که در عرصه‌هايی به غیر از تولید پنبه و گوجه فرنگی فعالیت دارند از جمله یک شرکت تولیدکننده قطعات کامپیوتری به دلیل استفاده از نیروی کار این افراد ممنوع شده است.

XS
SM
MD
LG