سازمان ملل متحد روز سه شنبه اعلام کرد که طی سه سال اخیر در حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از کشور بحران زده ونزوئلا گریختهاند و به کشورهای کلمبیا، اکوادور، برزیل و پرو رفتهاند.
به گزارش آسوشیتدپرس، استفان دوجاریک،سخنگوی دبیرکل سازمان ملل به خبرنگاران گفته است: آنهایی که از ونزوئلا گریختهاند در حدود هفت درصد جمعیت ۳۲ میلیون و ۸۰۰ هزاری این کشور هستند و گرسنگی و فقدان مواد غذایی دلیل اصلی فرار این افراد است.
به گفته این سخنگوی سازمان ملل در حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از کسانی که از ونزوئلا فرار کردهاند از سوءتغذیه رنج می بردند.
کشور نفتی ونزوئلا با بحران اقتصادی عمیق روبه رو است. این کشور با کمبود شدید مواد غذایی و دارویی مواجه است و صندوق بینالمللی پول نیز پیش بینی کرده است که نرخ تورم ونزوئلا طی سال جاری میلادی به یک میلیون درصد خواهد رسید.
نیکلاس مادورو، رئيس جمهوری سوسیالیست ونزوئلا، کشورهای غربی را متهم میکند که یک جنگ اقتصادی علیه ونزوئلا به راه انداختهاند وعامل بحران اقتصادی در این کشور هستند.
نیکلاس مادورو ماه مه امسال برای بار دوم به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا انتخابات شد. این درحالی است که شماری از کشورها نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ونزوئلا را قبول نکردند.
استفان دوجاریک می گوید، کمبود شدید دارو و عرضه دارو در ونزوئلا باعث شده است تا وضعیت بیمارستانها به شدت رو به وخامت برود.
وی اضافه کرده است، به گفته مقامهای سازمان ملل بیش از ۱۰۰ هزار بیمار مبتلا به«اچ آی وی» در معرض خطر عدم دسترسی به داروهای لازم هستند. او افزود که بیماری هایی که قبلا ریشه کن شده بودند، از جمله سرخک، مالاریا، سل و دیفتری «دوباره بازگشتهاند و در حال افزایش هستند.»
براساس گزارش ماه آوریل سازمان بین المللی مهاجرت ، روند فرار مردم از ونزوئلا در سال های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است؛ در سال ۲۰۱۷در حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر فرار کردهاند در حالی در سال ۲۰۱۵ در حدود ۷۰۰ هزار از این کشور خارج شدهاند.