لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۰۲

هشدار رهبر مخالفان ونزوئلا در مورد ارسال محموله سوخت ایران


ده‌ها کشور جهان از جمله آمریکا خوان گوایدو را به عنوان رئیس‌جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت می‌شناسند.
ده‌ها کشور جهان از جمله آمریکا خوان گوایدو را به عنوان رئیس‌جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت می‌شناسند.

خوان گوایدو، رئیس پارلمان و رهبر مخالفان دولت ونزوئلا، روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت گفت ارسال سوخت از سوی ایران هشداری برای ونزوئلا و آمریکای لاتین است.

نفتکش‌های حامل سوخت از سوی ایران اکنون در حال حرکت به سمت ونزوئلا هستند و احتمالا در روزهای آينده به مقصد خواهند رسيد. آمريکا که با تشديد فشارها در پی برکناری حکومت نیکلاس مادورو است اين اقدام ايران را محکوم کرده است.

خوان گوایدو که از سوی ده‌ها کشور جهان از جمله آمریکا به عنوان رئیس‌جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت شناخته شده است، گفت: «ما به دلیل این اقدام و حضور ایران در خاک ونزوئلا برای امنیت مردم ونزوئلا و آمریکای لاتین نگران هستیم».

اطلاعات یک موسسه ردیابی حمل‌ونقل دریایی به نام «رفینیتیو ایکون» نشان می‌دهد پنج نفتکش حامل ۱.۵ میلیون بشکه سوخت ارسالی ایران به نام‌های فورچون، فارست، پتونیا، فاکسون و کلاول طی دو هفته گذشته از کانال سوئز عبور کرده‌اند.

انتظار می‌رود این نفتکش‌ها طی روزهای آینده به سواحل ونزوئلا برسند.

خوان گوایدو افزود واردات سوخت از سوی دولت نیکلاس مادورو نشان‌دهنده سوءمدیریت دولت او در صنعت نفت ونزوئلا است.

ظرفیت مجموع پالایشگاه‌های ونزوئلا در گذشته حدود ۱.۳ میلیون بشکه در روز بود ولی به دلیل سال‌ها عدم سرمایه‌گذاری اکنون به شدت کاهش یافته است.

نیکلاس مادورو مدعی است که خوان گوایدو دست نشانده آمریکاست که با کودتا قصد دارد حکومت او را سرنگون کند. آقای مادورو تحریم‌های شدید آمریکا را دلیل وضعیت اقتصادی وخیم ونزوئلا می‌داند.

وزارت خارجه و وزارت ارتباطات ونزوئلا که معمولا از سوی دولت با رسانه‌ها تماس می‌گیرند تاکنون حاضر نشده‌اند به اظهارات آقای گوایدو واکنش نشان دهند.

خوان گوایدو گفت: مشاوران او معتقدند که دولت ونزوئلا بهای سوخت ارسالی از سوی ایران را با طلایی که از معادن ثبت نشده در نواحی جنگلی جنوب کشور استخراج می‌شود پرداخت می‌کند.

بهره‌برداری از این معادن به خاطر آلوده کردن منابع آب منطقه و تشدید درگیری‌های مرگبار بین دسته‌های مسلح منطقه که بر سر گسترش قلمرو خود می‌جنگند از سوی مدافعان محیط زیست و فعالان حقوق بشر مورد انتقاد قرار گرفته است.

آقای گوایدو در بخش دیگری از سخنانش در یک میزگرد اینترنتی که توسط یک پژوهشکده آمریکایی برگزار شد، افزود: «دولت ونزوئلا با طلای خونینی که از این منطقه استخراج می‌شود پول بنزین و گازوئیل را می‌پردازد».

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/ش.ر/ک.ر

XS
SM
MD
LG