لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۵۲

اعتراض ظریف به درخواست اف‌ای‌تی‌اف برای نظارت بیشتر بر مبادلات مالی با ایران


محمد جواد ظریف در نشست یکجانبه‌گرایی و قوانین بین‌الملل در دانشگاه علامه طباطبایی تهران در روز ۲۹ مهر
محمد جواد ظریف در نشست یکجانبه‌گرایی و قوانین بین‌الملل در دانشگاه علامه طباطبایی تهران در روز ۲۹ مهر

محمدجواد ظریف درخواست اف‌آی‌تی‌اف از کشورهای عضو برای حسابرسی بیشتر مبادلات مالی با ایران را «تصمیمی سیاسی» خواند و در عین حال ابراز امیدواری کرد که با «همگرایی داخلی بهانه از دست مخالفان گرفته شود».

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمدجواد ظریف روز دوشنبه، ۲۹ مهر، گفت: «تصمیم اف‌ای‌تی‌اف تصمیمی کاملا سیاسی است که کاملا با آن مخالف هستیم، اما به خاطر منافع ملی خودمان تمام اقدامات لازم را برای مبارزه با تامین مالی تروریسم و مقابله با پولشویی انجام دادیم.»

وی در عین حال اضافه کرد: «امیدوارم با همگرایی داخلی اقدامات بعدی برای گرفتن بهانه از دست کسانی که منافع ایران را دنبال نمی‌کنند و مخالف ما هستند فراهم شود.»

گروه ویژه اقدام مالی، اف‌ای‌تی‌اف، در جلسه روز جمعه‌ خود اعلام کرد که اگر ایران تا فوریه ۲۰۲۰ میلادی (چهار ماه دیگر)، کنوانسیون پالرمو را اجرایی نکند، اقدامات تقابلی این نهاد بازخواهند گشت.

اف‌ای‌تی‌اف همچنین از اعضایش خواست که تا آن زمان، در معاملات مالی با شرکت‌های مستقر در ایران، نظارت جدی‌تری اعمال کنند.

این مهلت چهار ماهه ششمین و آخرین مهلت ایران برای تأمین نظرات اف‌ای‌تی‌اف است و گروه اقدام مالی اعلام کرده در صورت عدم تأمین خواسته‌هایش در مورد کنوانسیون پالرمو و کنوانسیون تأمین مالی تروریسم، به کلی از تعلیق اقدام تقابلی در مورد ایران چشم‌پوشی خواهد کرد.

در همین زمینه عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز روز دوشنبه گفت: «این مهلت با توجه به تلاش‌های دوستان ما در آن نشست داده شد و در آن نشست دوستان اقداماتی را که دولت و مجلس ایران در این ارتباط انجام داده‌اند تشریح کرده‌اند و اراده ایران در این راستا را تبیین کرده‌اند.»

تعدادی از نمایندگان مجلس و مقامات دولت اعلام کرده‌اند که به دلیل اعلام نشدن نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مهلت قانونی، رئیس جمهور ایران می‌تواند این لایحه را ابلاغ کند.

مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران درباره این نظر اعلام موضوع نکرده است.

مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، ۱۹ مهرماه با اشاره به همین لوایح گفته بود، اگر ایران واقعاً در مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم جدی می‌بود، کنوانسیون‌های بین‌المللی موجود در این زمینه را فوراً تصویب می‌کرد.

مخالفان تصویب مقررات مرتبط با اف‌ای‌تی‌اف، که عمدتاً از منصوبان رهبر جمهوری اسلامی هستند، همچنین می‌گویند با این کار، راه برای اعطای کمک مالی به «حماس» و «حزب‌الله لبنان» مسدود می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه درباره این مخالفان گفت که «خیلی از این انتقادها»ی این افراد «از روی آگاهی» نیست.

منابع: خبرگزاری‌های صدا و سیما ایسنا، رادیوفردا/ ا. م./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG