بی نظیر بوتو؛ از نوجوانی تا مرگ

بی نظیر بوتو در کنار پدرش ذوالقار علی بوتو نخست وزیر وقت پاکستان در دیداری تاریخی با ایندیرا گاندی، نخست وزیر وقت هند در سال 1972 میلادی

بی نظیر بوتو بعد از اعدام پدرش به دست ژنرال ضیاالحق، رهبری حزب مردم پاکستان را به دست گرفت. این عکس در ماه اوت سال 1985 از او گرفته شده که با کارگران عضو حزب خود دیدار کرده است. بعد از آن وی بازداشت شد و تا دو سال بعد هیچ تصویری از او منتشر نشد.

در سال 85 و پیش از بازداشت، کشته شدن مرموز شهنوار بوتو، برادر بی نظیر بوتو، موجب شد تا به همراه همسر خواهرش به بندر نیس فرانسه (محل قتل برادرش) برود. شهنواز در ژوئیه سال 85 میلادی به قتل رسیده بود

بی نظیر بوتو در سال 86 میلادی و ساعتی پس از آزادی به همراه گربه اش «چارلی». او در این سال به مبارزات خود ادامه داد و در سال 88 به عنوان نخستین زن در جهان اسلام، به نخست وزیری رسید.

هجدهم اوت سال 1987: بی نظیر بوتو با آصف علی زردری در شهر کراچی ازدواج کرد.

هفدهم نوامبر سال 1988 میلادی، بی نظیر بوتو بعد از پیروزی در نخستین دور انتخابات پارلمانی در خانه اش کنفرانسی خبری برپا کرد و در برابر عکس پدرش که اعدام شده بود، با خبرنگاران سخن گفت.

در روز دوم دسامبر سال 1988 میلادی، بی نظیر بوتو به عنوان نخست وزیر پاکستان سوگند یاد کرد و در این عکس در حال گوش سپردن به سرود ملی پاکستان است.

جرج بوش پدر، رییس جمهوری وقت آمریکا، در سال 1989 میلادی از بی نظیر بوتو دعوت کرد تا به عنوان نخستین زن مسلمان که ریاست کابینه را به عهده دارد، میهمان رسمی کاخ سفید باشد.

روز پایانی اجلاس اکو: بی نظیر بوتو در کنار علی اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس جهموری وقت ایران و سلیمان دمیرل، رییس جمهوری وقت ترکیه. این اجلاس در اسلام آباد برگزار شد و موفقیتی برای سیاست خارجی بوتو محسوب می شد.

بی نطیر بوتو که بار دیگر در پاکستان به قدرت رسیده بود برای جلب رضایت کلینتون در معامله خرید جنگنده های اف 16 بار دیر به کاخ سفید رفت.

خانم بوتو در روز هفدهم اکتبر در شهر دبی. او تصمیم گرفته بود که به تبعید خودخواسته پایان دهد و به پاکستان بازگردد تا به گفته هوادارنش دموکراسی را با خود با پاکستان بازگرداند.

روز هجدهم اکتبر، هزاران نفر برای استقبال از بی نظیر بوتو در کراچی جمع شده بودند.

و بوتو با لبخند به کشورش بازگشت.

او روز پنج شنبه، در یک راهپیمایی تبلیغاتی سخنرانی کرد و ساعتی بعد از همین لحظه که در عکس رو به رو ثبت شده، بر اثر تیراندازی و انفجاری انتحاری کشته شد.