دادگاه «آمر» قتل محمدرضا کلاهی ماه آینده برگزار می‌شود

مقتول که با نام جدید «علی معتمد» در هلند زندگی می‌کرد، پیش از مهاجرت از ایران «محمدرضا صمدی کلاهی» نام داشت

مقتول که با نام جدید «علی معتمد» در هلند زندگی می‌کرد، پیش از مهاجرت از ایران «محمدرضا صمدی کلاهی» نام داشت

محاکمه «آمر» قتل شهروندی ایرانی‌تبار که در شهر آلمیره این کشور زندگی می‌کرد از ماه آینده آغاز می‌شود. دادگاه دو عامل این قتل را نیز به ۲۵ سال و ۲۰ سال زندان محکوم کرده است.

مقتول که با نام جدید «علی معتمد» در هلند زندگی می‌کرد، پیش از مهاجرت از ایران «محمدرضا صمدی کلاهی» نام داشت و از او به عنوان عامل انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی در ۷ تیر ۱۳۶۰ یاد می‌شود.

بر پایه گزارش‌ها، دو مجرمی که به حبس محکوم شده‌اند موریو‌ میم، ۳۵ ساله، به ۲۵ سال و انور الف، ۲۸ ساله، به ۲۰ سال زندان محکوم شده‌اند. این دو نفر ساکن آمستردام هستند.

بر اساس گزارش‌های قبلی از جلسات دادگاه، این دو نفر مقتول را نمی‌شناختند و برای انجام این قتل ۱۳۰ هزار یورو دریافت کرده بودند؛ آنها همچنین نمی‌دانستند که منبع اصلی پرداخت این پول چه کسی بود.

در همین حال مرتضی صادقی، فعال سیاسی ساکن هلند، که این پرونده را از ابتدا دنبال و خبر قتل محمدرضا کلاهی را برای نخستین بار اعلام کرد، در مصاحبه با رادیو فردا گفت که بر اساس اسناد پلیس، محمدرضا کلاهی به قاتلان به عنوان یک فرد ترک تبار معرفی شده بود.

به گفته آقای صادقی، موریو‌ میم ۳۵ سالهبه دلیل جرم‌های متعدد پیش از این زندانی بوده و در زمان انجام این قتل نیز دوره آزادی مشروط خود را سپری می‌کرده است.

وی گفت که دادستان هلند برای هر دو نفر ۲۰ سال زندان تقاضا کرده بود و حکم ۲۵ سال زندان موریو‌ میم به دلیل حکم‌های قبلی او است.

به گفته دادستان هلند، این دو نفر دستور قتل را از شخصی به نام نوفل ف. که یک تبهکار حرفه‌ای است و در زندان بوده دریافت کرده‌ بودند. رسانه‌های هلندگزارش داده‌اند که دادگاه این فرد از ماه آینده آغاز می‌شود.

بر اساس گزارش‌ها، ترور محمدرضا کلاهی توسط یک گروه تبهکار هلندی - مراکشی انجام شده و فرد ۲۸ ساله یکی از ۶۰۰ خلاف‌کار مشهور آمستردام است و برادرش نیز سردسته یک باند خلاف کار به شمار می‌آید.

به گفته مرتضی صادقی، بخشی از اطلاعات مربوط به این ترور از اطلاعات تلفن همراه یکی از دیگر تبهکارانی که در یک درگیری مسلحانه مجروح شده بود به دست پلیس افتاده است.

دادستان‌ هلند در جریان محاکمه متهمان گفته بود شواهدی مبنی بر دست داشتن جمهوری اسلامی در این قتل پیدا نشده است؛ اما سرویس اطلاعاتی هلند اعلام کرده «قرائنی جدی در دست دارد» که نشان‌دهنده دست داشتن ایران در سوءقصد به محمدرضا کلاهی و احمد نیسی است.

اتحادیه اروپا نیز ۱۸ دی‌ماه ۹۷ به دلیل «طرح‌ریزی ترور در خاک اروپا» با وضع تحریم‌هایی علیه بخشی از وزارت اطلاعات ایران موافقت کرد.

محمدرضا کلاهی پس از ورود به هلند نام خود را به علی معتمد تغییر داد، در یک شرکت برق کار می‌کرد و یک زندگی کاملاً عادی داشت. او با یک زن افغان ازدواج کرده بود و پسر او حدودا ۲۰ ساله است.

مرتضی صادقی پیش از این به رادیو فردا گفته بود که محمدرضا کلاهی و خانواده‌اش با بستگان خود که با نام فامیلی صمدی در آمریکا زندگی می‌کردند ارتباط داشت. خانواده محمدرضا کلاهی چند سال پیش از قتل او متوجه شده بودند که علی معتمد همان عامل انفجار حزب جمهوری اسلامی است.

او همچنین می‌گوید که کلاهی سال ۹۲ یا ۹۳ با مادر خود در لندن دیدار کرده بود و «از همان زمان خودش نیز به نوعی احساس کرده بود که این اقدام خطرناکی بوده است».

آقای صادقی در این زمینه همچنین بر اساس شنیده‌های خود می‌گوید، یک زن که مسئول سازمان مجاهدین خلق در هلند بوده و به کلاهی در بدو ورود به هلند کمک کرده، از اردوگاه اشرف ربوده و به ایران برده شده است.

به گفته او، اطلاعات دریافت شده از این زن، دیدار کلاهی با مادرش و ارتباط اینترنتی خانواده کلاهی با بستگان او، سه عاملی بوده که منجر به کشف مکان زندگی کلاهی شده بود.

منابع: رسانه‌های هلندو رادیوفردا/ ا.م/ م. ح