نماینده رهبر: روابط دختر و پسر در دانشگاه به جای خطرناک می‌کشد

اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد نسبت به تفکیک جنسیتی در سال ۲۰۰۹.

نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه خواجه ‌نصیرالدین طوسی ضمن مخالفت شدید با «اختلاط دختر و پسر در دانشگاه‌ها» گفته است که روابط میان دختر و پسر در محیط‌‌های دانشگاهی به «جاهای خطرناک» منتهی می‌شود.

حجت‌الاسلام فضل‌علی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، با دفاع از «طرح تک‌جنسیتی کردن دانشگاه‌ها» به خبرگزاری ایلنا گفت: «یک ضرب‌المثل قدیمی است که می‌گوید دختر و پسر جوان در کنار یکدیگر مثل پنبه و آتش هستند. ما این ضرب‌المثل را قبول داریم و معتقدیم پنبه در کنار آتش سالم نمی‌ماند و می‌سوزد، بنابراین با اختلاط دختر و پسر در دانشگاه‌ها مخالفیم.»

وی همچنین با «افتضاح خواندن وضعیت دانشگاه‌ها» از نظر رابطه میان پسر و دختر افزوده است: «ما حتی در دانشگاه‌ها شاهد هستیم که فرزندان خانواده‌های مذهبی هم گرفتار دوستی‌های نامناسب می‌شوند و بالای نود درصد دخترها و پسرهای جوان چه مذهبی و چه غیرمذهبی در دانشگاه‌ها با هم دوست هستند و این خطر جدی است.»

البته آقای فضل‌علی نگفته است که چگونه به این آمار و ارقام دست یافته و آیا در این باره تحقیقاتی انجام شده است یا خیر.

نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه خواجه ‌نصیرالدین طوسی همچنین از حضور دختر و پسر در کنار هم در دانشگاه‌ها به عنوان «انداختن گوشت جلو گربه» یاد کرده و اظهار داشته است: «کسانی که امروز در دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند افرادی هستند که تا دیروز در دبیرستان‌های تک‌جنسیتی مشغول علم‌آموزی بوده‌اند و اکنون که به اوج جوانی و غرور رسیده‌اند در یک فضای آزاد دوجنسیتی قرار می‌گیرند و این دقیقا مصداق این است که گوشت را جلو گربه بیندازی؛ مگر می‌شود گربه گوشت را نخورد؟»

این سخنان در حالی بیان می‌شود که به تازگی درباره آن چه «تک‌جنسیتی کردن دانشگاه‌ها» خوانده می‌شود از سوی برخی مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله نمایندگان ولی فقیه در دانشگاه‌ها اظهار نظرهایی شده است.

حبیب محمد‌نژاد، معاون پژوهشی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها، اعلام کرده است که در حالی که «بیش از نود درصد دانشجویان دانشگاه امام صادق معتقدند دانشگاه تک‌‌جنسیتی موفق‌تر است، اکثر دانشجویان دانشگاه‌های شهیدبهشتی و الزهرا چنین باوری ندارند».

به گفته معاون پژوهشی نمایندگی رهبری جمهوری اسلامی در دانشگاه‌ها، «دانشگاه تک‌‌جنسیتی دانشگاهی است بزرگ با حضور دانشجویان پسر و دختر در محیطی جدا از هم که نسبت به عملکرد تحصیلی و موفقیت‌های آموزشی و پژوهشی هم آگاهی دارند».

آقای محمد‌نژاد همچنین خواستار اجرای آزمایشی طرح دانشگاه تک‌جنسیتی در یکی از دانشگاه‌‌های بزرگ کشور مانند دانشگاه تهران، بهشتی یا صنعتی شریف شده است.

نماینده ولی فقیه در دانشگاه خواجه نصیر نیز درباره چگونگی تک‌جنسیتی کردن دانشگاه‌ها گفته است: «باید در رابطه با جداسازی دخترها و پسرها در دانشگاه‌ها کار کارشناسی صورت بگیرد، تحقیقات لازم انجام شود و سپس برای آزمایش این اقدام در برخی از دانشگاه‌ها عملیاتی شود. اگر نتیجه مثبت بود در همه دانشگاه‌ها اجرا شود.»

پیشتر برخی مقام‌های عالی‌رتبه جمهوری اسلامی از جمله آیت‌الله خامنه‌ای نیز خواستار «اسلامی شدن» دانشگاه‌ها شده بودند. همچنین رهبر جمهوری اسلامی ایران به تازگی نسبت به آموزش علوم انسانی در دانشگاه‌های کشور هشدار داد.

حجت‌الاسلام فضل‌علی که پیشتر ایده ایجاد مراکز همسریابی در دانشگاه‌ها را ارائه کرده بود بر این باور است که روابط دختران و پسران جوان صرفاً بر بنیان «غریزه، غضب و شهوت» استوار است و «هیچ وقت عادی نمی‌شود».

وی برای تایید دیدگاه‌های خود درباره «افتضاح بودن وضعیت دانشگاه‌ها» به بیان تجربیات خود در دانشگاه‌ها پرداخته و افزوده است: «در چند سالی که در دانشگاه‌های کشور حضور داشته‌ام خاطرات بسیار تلخی از روابط دخترها و پسرها دارم. بسیار مشاهده شده است که یک خانواده با هزار امید و آرزو فرزند خود را به دانشگاه می‌فرستد که درس بخواند، مدرک بگیرد و به شهر خود بازگردد، اما این خانواده‌ها هرگز به آرزوی خود نرسیده‌اند و فرزند آنها در وادی نامناسبی گرفتار آمده است و اینها همه ناشی از دوجنسیتی بودن دانشگاه‌ها است.»

نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه خواجه ‌نصرالدین طوسی آنگاه به مقایسه وضعیت حوزه‌های علمیه با دانشگاه‌ها پرداخته و گفته است: «وقتی به حوزه‌های علمیه که تک‌جنسیتی هستند نگاه می‌کنیم می‌بینیم درصد خطا، گناه و اشتباه در آنها بسیار پایین‌تر از دانشگاه‌ها است و این به مدد آن است که در آنجا فضای سالمی برای تحصیل مهیا شده است... اما در دانشگاه‌ها حتی شاهد بودم که پسری موی دختری را می‌بافد و هزار و یک ادا و اطوار از خود درمی‌آورند.»