روزنامه‌های صبح یکشنبه ۲۰ تیر ۱۳۸۹

روزنامه تهران امروز از هشدار مرتضی نبوی مدیرمسئول روزنامه رسالت و از نزدیکان جناح حاکم نسبت به «خطر اصولگرایی منهای روحانیت» خبر داده است.

به نوشته این روزنامه مرتضی نبوی درباره طیف سیاسی نوظهوری که در جناح حاکم درصدد روحانیت‌زدایی است گفته این طیف «به ولایت امام زمان اعتقاد دارد لیکن به نظر می‌آید که به نقش روحانیت در تاریخ تشیع و در جریان انقلاب خیلی اعتنایی ندارد» و «این آدم‌ها می‌گویند که ما مستقیم با آقا امام زمان ارتباط می‌گیریم» و «لازم نیست که آدم به مبانی فقه و فقاهت اطلاع و اشراف داشته باشد و می‌تواند خودش مستقیم ارتباط بگیرد».

اگرچه آقای نبوی به صراحت از محمود احمدی‌نژاد و حامیانش به عنوان این جریان نوظهور نام نبرده اما با تأکید براینکه این گروه مخالف حضور روحانیان در امور اجرای هستند آنها را «التقاطی» دانسته و گفته که «این جریان به خودش اجازه می‌دهد به خاطر آن مشروعیتی که برای خودش دست و پا کرده بقیه اصولگرایان را کاملاً طرد و انگ‌های خیلی خطرناک به آنها بزند و آنها را حتی ضد انقلاب تلقی کنند».

روزنامه تهران امروز همزمان در سرمقاله شماره یکشنبه خود با عنوان «استمرار اصولگرایی در پرهیز از انحراف» نوشته است که «آنچه که باعث نگرانی است و اخیراً در سخنان آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و مرتضی نبوی ظهور یافته، شکل‌گیری جریانی انحرافی در میان بخشی از اصولگرایان که تحت پوشش موعودگرایی اصطلاحاً روحانیت و ولایت را دور زده و این ستون مستحکم جامعه اسلامی را نادیده می‌گیرد».

این روزنامه با اشاره ضمنی به اظهارات محمود احمدی‌نژاد که طی برنامه تلویزیونی درباره حجاب عنوان شده از آن به عنوان یکی از مصادیق «انحراف» جریانی در حاکمیت نامبرده که مشابه جریان‌های چون «خوارج، امویان و عباسیان در صدر اسلام» و «جریان‌هایی مثل انجمن حجتیه، فرقان و مجاهدین خلق» در سال‌های پس از انقلاب است.

روزنامه تهران امروز در سرمقاله خود با تأکید براینکه «این انحراف در جریان اصولگرایی قابل‌پذیرش نیست» و «خطر آنجاست که شنیده می‌شود این جریان برای تصدی مسئولیت‌های کشور نیز برنامه دارد» نوشته است که «اگر این جریان به حال خود رها شود و مورد نقد و توجه جدی قرار نگیرد، مستعد ظهور جریانی معضل‌ساز در آینده‌ای نه چندان دور برای نظام خواهد بود».

«آیا راه‌حل کم‌کاری‌ها و بی‌تدبیری‌ها تعطیلی است؟»

روزنامه دنیای اقتصاد خبر داده که شمار استان‌هایی که دولت به بهانه گرما ادارات روزهای یکشنبه و دوشنبه را در آنان تعطیل اعلام کرده به ۲۳ استان رسیده است.

به نوشته این روزنامه در حالی که دولت پیشتر روزهای یکشنبه و دوشنبه را در استان تهران و ۱۸ استان دیگر از جمله قم، اصفهان و خراسان رضوی و جنوبی را تعطیل اعلام کرده بود، در اطلاعیه‌ای دیگر اعلام کرده که استان‌های زنجان، گلستان، گیلان و خراسان شمالی نیز بر فهرست استان‌های تعطیل شده اضافه شده‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد در عین حال نوشته که «شدت گرما که دولت به همین استناد چند استان را تعطیل اعلام کرده از نظر عنایت، سرکشیک سازمان هواشناسی و جباری، مدیرکل هواشناسی استان تهران غیرطبیعی نبوده اما پرویز رضازاده، رئیس مرکز پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور، گرمای هوا در ۱۰ روز گذشته در تهران را نگران‌کننده خوانده و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، حسین باقری نیز گفته که این ستاد در صورت تداوم این شرایط هوایی جلسه تشکیل خواهد داد‌».

این روزنامه عنوان کرده که «کاهش مصرف انرژی از جمله آب و برق مهم‌ترین دلیل برای تعطیلی‌این دو روز» اعلام شده چرا که تهران در روزهای گذشته شاهد خاموشی‌های متعددی بود.
روزنامه‌های جمهوری اسلامی، جهان صنعت، همشهری در سرمقاله‌های روز یک شنبه ۲۰ تیرماه خود دولت را به دلیل تکرار تعطیلات پیش‌بینی‌نشده مورد انتقاد قرار داده‌اند.

روزنامه جمهوری اسلامی در تحیلی با عنوان «تعطیلات زنجیره‌ای به بهانه گرمای شدید و چند نکته» نوشته که برخلاف ادعای دولت محمود احمدی‌نژاد «هوای تهران و برخی شهرهای دیگر به گفته مدیر کل پیش‌بینی آب و هوای کشور، گرچه گرم است اما غیرطبیعی و بی‌سابقه نیست و دمای فعلی تهران به گفته این مقام مسئول در سال‌های گذشته تجربه شده و سابقه نداشته که تهران در این دما تعطیل شود».

این روزنامه در ادامه اعلام تعطیلی برای کارمندان دولت را نوعی تبعیض توصیف کرده و نوشته «تعطیل کردن کارمندانی که عمده آنها اداری و زیر کولر کار می‌کنند، در حالی که تعداد زیادی از کارگران باید به سر کار روند، چه توجیهی دارد؟ آیا فقط کارمندان به تعبیر دولت، هم‌میهن محسوب می‌شوند که باید به فکر رفاه حال آنها بود؟»

روزنامه جمهوری اسلامی همچنین با اشاره به اینکه «احتمالاً انگیزه اصلی دولت کاهش مصرف انرژی است» نوشته است که طی چند روز گذشته نیز بارها مسئولین دولتی نسبت به بالارفتن مصرف برق در کشور هشدار داده اند اما «آیا بهتر نبود دولت به جای تعطیلات دو روزه، با مردم رو در رو صحبت می‌کرد، و وضعیت هشدار آمیز نیروگاه ها و رعایت مصرف برق را با صداقت با مردم در میان می‌گذاشت».

روزنامه همشهری نیز با در یادداشتی با عنوان «تعطیلی برای تعطیلی» نوشته است «رویه‌ای که در دولت ایجاد شده و به کمترین علتی کشور را با تعطیلات روبه‌رو می‌کند، این بار نیز با شدت‌گرفتن گرما خود را عیان کرد».

این روزنامه ادامه داده است که حتی در صورت پذیرش ادعای دولت مبنی بر تعطیل اعلام شدن ۲۳ استان آن را تلاش دولت برای سرپوش گذاشتن بر بی‌تدبیری تفسیر کرده و نوشته است که «خوب است اعلام شود چقدر در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌شود و آیا راه‌حل کم‌کاری‌ها و بی‌تدبیری‌ها تعطیلی است؟»

احضار دو وزیر به مجلس به دلیل عدم اجرای قانون

روزنامه جمهوری اسلامی انتقاد تازه علی لاریجانی از دولت احمدی‌نژاد را منتشر کرده و نوشته است «ما در مجلس شورای اسلامی روی اجرای قانون ایستاده‌ایم و اجازه نمی‌دهیم کسی آن را زیر پا بگذارد چراکه این یک گردنکشی است و تخلف از قانون قباحت دارد».

به نوشته این روزنامه رئیس مجلس شورای اسلامی روز پنج‌شنبه با تأکید براینکه «عدالت به معنای مسابقه در فقر نیست، بلکه مسابقه در دارایی است» این بار سیاست‌های اقتصادی دولت احمدی‌نژاد را به شدت مورد انتقاد قرار داده و از جمله گفته «اگر باب بی‌قانونی در کشور باز شود بی‌عدالتی ایجاد می‌شود».

به نوشته این روزنامه علی لاریجانی همچنین از حجم گشترده واردات به کشور انتقاد کرده و گفته «دولتی کارآمد است که سرمایه‌اش را تبدیل به تولید کند نه اینکه از سرمایه بخورد، و اگر ما نفت و گاز بفروشیم و مصرف کنیم تبدیل به یک جامعه مصرف‌زده می‌شویم و این راه درستی نیست».

روزنامه تهران امروز نیز همزمان از احضار دو وزیر دولت احمدی‌نژاد به مجلس خبر داده و نوشته «رئیس مجلس شورای اسلامی، وزرای علوم و آموزش و پرورش را به کمیسیون آموزش و تحقیقات احضار کرد تا در مورد عدم پذیرش دانشجو در مراکز فنی و حرفه‌ای و دانشگاه علمی -کاربردی به مجلس توضیح دهند».

این روزنامه از قول رئیس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی مجلس نوشته «آن چیزی است که مجلس تصویب می‌کند و پس از آن حق اظهارنظر و اقدام مخالف با آن را ندارد».

غلامرضا مصباحی مقدم همچنین گفته «راهکارهای دیگری هم در مقابل مجلس برای نظارت بر رفتار دولت وجود دارد؛ مانند سؤال و استیضاح که راه آخر می‌تواند رفتار وزرا و رئیس‌جمهور را مساوی قانون تصحیح کند، ولی معتقدیم نباید به این سمت رفت.»

«۱۹ نفر طی یک روز در دریای خزر غرق شدند»

روزنامه خراسان از غرق شدن دستکم ۱۹ نفر در دریای خزی طی یک روز خبر داده است.

به نوشته این روزنامه روز جمعه ۱۸ تیر ماه « در سواحل دریای خزر در استان مازندران بیش از ۱۹ نفر غرق شدند.
روزنامه خراسان اشاره‌ای به اسامی و جزئیات غرق‌شدگان نکرده اما نوشته «غرق شدن هم‌وطنان در استان مازندران بیش از حد معمول است».

مقام‌های مسئول در ایران با محدود کردن شنا برای زنان در بخش‌هایی از ساحل که به عنوان «طرح دریا» شهرت دارند در قبال غرق شدن مردم و گردشگران از ارائه تسهیلات در سایر بخش‌های سواحل امانت می‌کند و خود نیز مسئولیتی در قبال غرق‌شدگان و خانواده آنها نمی‌پذیرد.