احمدی‌نژاد: ایران از «تغییر اساسی» در سیاست‌ آمریکا استقبال می‌کند

رییس جمهوری ایران ابراز امیدواری کرد که سیاست اعلامی «تغییر» در کاخ سفید جنبه «تاكتیكی» نداشته باشد.

محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جموری ایران، روز چهارشنبه نسبت به موضع‌گیری‌های دولت جدید آمریکا در قبال ایران واکنش نشان داد و گفت که ایران از تغییر سیاست‌های کاخ سفید استقبال می‌کند.
محمود احمدی‌نژاد، که نخستین رییس‌جمهوری ایران است که پیروزی همتای آمریکایی خود را به وی شادباش گفته روز چهارشنبه در کرمانشاه گفت: «اگر شعار تغییر سیاست‌های دولت جدید آمریكا، بنیادین، اساسی و اثرگذار باشد ملت ایران از آن استقبال می‌كند.»
پیش از این، در روز دوشنبه باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا، در مصاحبه با شبکه العربیه گفته بود که اگر ایران «مشتان گره‌ کرده» خود را بگشاید، واشینگتن راه دیپلماسی را در قبال تهران در پیش خواهد گرفت. وی همچنین تصریح کرد که در چند ماه آینده خطوط کلی سیاست سیاست خارجی واشینگتن در قبال تهران را اعلام خواهد کرد. باراک اوباما در این مصاحبه بار دیگر بر مذاکره مستقیم با ایران تاکید کرد.
روز سه‌شنبه نیز هیلاری کلینتون، وزیر خارجه باراک اوباما، به خبرنگاران گفت که برای ایران «فرصت آشکاری» برای مشارکت با جامعه جهانی پیش آمده است.
محمود احمدی‌نژاد در ادامه سخنرانی خود با استقبال از سیاست «تغییر» در دولت جدید آمریکا و نیز اشاره به تاریخ روابط دو کشور گفت: «كسانی كه می‌خواهند در آمریكا تغییر ایجاد كنند، باید از ملت ایران عذرخواهی كنند و جنایت علیه ملت ایران را جبران كنند.»
رییس جمهوری ایران همچنین ابراز امیدواری کرد که سیاست اعلامی «تغییر» در کاخ سفید جنبه «تاكتیكی» نداشته باشد.
محمود احمدی‌نژاد در بخشی دیگر از سخنرانی خود با انتقاد شدید از جرج بوش، رییس‌جمهوری پیشین، آمریکا گفت: «آنها دنبال سلطه و برتری بر دیگران بودند و وقتی می‌خواستند با مردم حرف بزنند، از موضع غرور و طلبكاری حرف می‌زدند؛ اگر قرار است این سیاست عوض شود، دیگر نباید دولت آمریكا دنبال سلطه‌جویی باشد و با لحن بی‌ادبانه باملت‌ها صحبت كند.»
در پایگاه اینترنتی کاخ سفید آمریکا در زمینه رویکرد دولت جدید آمریکا درباره ایران آمده است که «باراک اوباما طرفدار دیپلماسی جدی و مستقیم و بدون پیش‌شرط با ایران است.»
جلوگیری از «برنامه هسته‌ای غیرقانونی»، «حمایت از تروریسم» و «تهدیدات علیه اسرائیل» از جمله محورهای اصلی سیاست کاخ سفید در قبال تهران ذکر شده است.
در پایگاه اینترنتی کاخ سفید همچنین تصریح شده است که اگر تهران در مورد نگرانی‌های واشینگتن پاسخ مثبت بدهد «مشوق‌هایی مانند عضویت در سازمان تجارت جهانی، سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی و حرکت به سوی مناسبات عادی دیپلماتیک» به ایران پیشنهاد می‌شود و در غیر این صورت «فشار اقتصادی و انزوای سیاسی را تشدید» خواهد شد.