سردی اتحادیه اروپا برای مبارزه با گرمایش زمین

رهبران اتحاديه اروپا سال گذشته میلادی اعلام کردند: تا سال ۲۰۲۰، به اندازه ۲۰ درصد از گازهای گلخانه ای خواهند کاست.(عکس: epa)

ايتاليا و کشورهای شرق و مرکز اروپا تهديد کردند که در برابر برنامه های تغييرات آب و هوايی و اتحاديه اروپا خواهند ايستاد.


سيلويو برلوسکونی، نخست وزير ايتاليا، در بروکسل با اشاره به بحران مالی جهانی، برنامه های تغييرات آب وهوايی اتحاديه اروپا را بسيار هزينه بر خواند.


نخست وزير ايتاليا روز چهارشنبه در يک کنفرانس خبری گفت: «من اعلام می کنم که قصد دارم اين برنامه را وتو کنم.»


وی افزود: «تجارت ما مطلقا در اين برهه در وضعی نيست که بتواند هزينه های مقرراتی که پيشنهاد شده است را تامين کند.»


رهبران اتحاديه اروپا سال گذشته میلادی اعلام کردند: تا سال ۲۰۲۰، به اندازه ۲۰ درصد از گازهای گلخانه ای خواهند کاست. سال پايه برای کاهش گلخانه ای، سال ۱۹۹۰ تعيين شده بود.


رهبران اروپا همچنين وعده داده بودند که تا سال ۲۰۲۰ به اندازه ۲۰ درصد، انرژی های تجديد پذير را جايگزين سوخت های فسيلی کنند.


با اين حال، بسياری از کشورهای اروپايی باتوجه به هزينه هايی که اين برنامه بر بخش صنعت این کشورها تحميل می کند، رفته رفته، تمايل کمتری از خود برای به کار بستن آن از خود نشان دادند.


لهستان نيز که در توليد انرژی به شدت به زغال سنگ وابسته است، اعلام کرد که دربرابر اين برنامه مقاومت خواهد کرد.


پيش از نشست بروکسل که به بررسی برنامه آینده اروپا در زمینه آب و هوا نیز می پردازد، نخست وزير لهستان به نمايندگی از کشورهای شرق و مرکز اروپا، از همتايان اروپايی خود خواست تا «به تفاوت ها در ظرفيت های اقتصادی کشورهای عضو احترام بگذارند.»


در همین ارتباط، کشورهای ليتوانی، استونی، لتونی، بلغارستان، جمهوری چک، مجارستان، رومانی، اسلوواکی و لهستان در بيانيه ای مشترک اعلام کردند: «سياست آب و هوايی و انرژی اتحاديه اروپا بايد ميان هدف های زيست محيطی و نياز به رشد اقتصادی پايدار، سازگاری برقرار کند.»


در جبهه ديگر، گوردون براون، نخست وزير بريتانيا، پيش از برگزاری نشست گفت: «هم اکنون زمان کنار گذاشتن برنامه تغييرات آب و هوايی نيست، چراکه برای آينده از اهميت برخوردار است.»


نخست وزير بريتانیا افزود: «برنامه تغييرات آب و هوايی خود، بخشی از راه حل بسياری از معضلات اقتصاد جهانی است.»


به گفته آقای براون، بهای بالای نفت و وضعيت ناپايدار در امنيت عرضه انرژی، ايجاب می کند که کشورهای اروپايی به راه حلی «بلند مدت» بينديشند.


کشورهای ليتوانی، استونی، لتوني، بلغارستان، جمهوری چک، مجارستان، رومانی، اسلواکی و لهستان اعلام کردند: «سياست آب و هوايی و انرژی اتحاديه بايد ميان هدف های زيست محيطی و نياز به رشد اقتصادی پايدار سازگاری برقرار کند.»

خوزه مانوئل باروسو، رييس کميسيون اروپا، نيز از رهبران اتحاديه اروپا خواست که برنامه های آب و هوايی را کنار نگذارند.


رييس کميسيون اروپا گفت: «اگر ما هم اکنون طوری نشان بدهيم که واقعا به انجام اين برنامه متعهد نيستيم، ديگران هم مشوقی برای انجام آن نخواهند داشت.»


با اين حال، نخست وزير ايتاليا گفت: در پيش گرفتن اين سياست غيرواقع بينانه است، چراکه به گفته او، ديگر آلوده کنندگان عمده جهان چنين برنامه ای را درپيش نگرفته اند.


سيلويو برلوسکونی گفت: «ما گمان می کنيم هم اکنون زمان مناسبی نيست که نقش دن کيشوت را بازی کنيم، هنگامي که توليدکنندگان بزرگ دی اکسيد کربن مانند آمريکا يا چين کاملا از خلاف اهداف ما هستند.»


نيکلا سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه، که رياست این نشست را بر عهده دارد، از رهبران اتحاديه اروپا خواسته است که تا پايان سال جاری میلادی به توافق دست يابند.


رييس جمهوری فرانسه در اين باره گفت: «ما بايد به مشکلات خاص همکاران مان توجه داشته باشيم. شايد ما به اندازه کافی توجه نداشته ايم.»