ارتش هند اعلام کرد نیروی دریایی این کشور، روز شنبه، ۲۳ دزد دریایی را که یک کشتی بازرگانی را تهدید کرده بودند، در خلیج عدن دستگیر کرده است.
نیراد سینها، سخنگوی نیروی دریایی هند، ضمن اعلام این خبر گفت که دزدان دریایی از کشورهای سومالی و یمن بودهاند. خلیج عدن میان سومالی و یمن قرار دارد.
ماه گذشته نیروی دریایی هند به دلیل غرق کردن یک قایق ماهیگیری تایلندی که به تصرف دزدان دریایی درآمده بود، با انتقاد مواجه شد.
با این حال نیروی دریایی هند در واکنش به این انتقادها گفت که هدف قرار دادن این شناور اقدامی دفاعی بوده است.
در همین حال کشتیرانی کنیا نیز اعلام کرد که روز شنبه دزدان دریایی با نارنجکانداز و سلاحهای خودکار به یک کشتی باربری در خلیج عدن حملهور شدند که با دخالت یک هلیکوپتر نیروهای خارجی در منطقه این کشتی از گزند دزدان مصون ماند.
دزدان دریایی سومالیایی در ماههای اخیر گذرگاههای آبی منطقه را ناامن کردهاند. دزدان دریایی در این مدت چندین کشتی تجاری و از جمله یک نفتکش ۱۰۰ میلیون دلاری سعودی و یک کشتی اوکرایینی حامل تانک را ربودهاند. تاکنون دو کشتی که یکی ایرانی و دیگری محمولهای به مقصد ایران داشت را نیز به تصرف دزدان دریایی درآمده است.
دزدان دریایی هماکنون دست کم ۱۴ شناور خارجی و بیش از ۳۰۰ خدمه آنها را دراختیار دارند.
اتحادیه اروپا و ناتو نیز با پیوستن به نیروهای ۱۶ کشور که از پیش در آبراههای منطقه حضور داشتند، درتلاشند امنیت این گذرگاهها را حفظ کنند.
سومالی از سال ۱۹۹۱ فاقد یک دولت کارآمد است و هماکنون دچار ناآرامیهای داخلی است.
در ماه ژوئن، شورای امنيت سازمان ملل متحد به کشتی های نظامی خارجی اجازه داد تا برای مقابله با دزدان دريايی وارد آب های سومالی شوند.
با اين همه، كنترلى جدى بر ساحل سه هزار و ۲۵ كيلومترى سومالى، كه داراى طولانى ترين ساحل در قاره آفريقاست، صورت نمى گيرد.
خليج عدن دريای سرخ را به اقيانوس هند متصل می کند و يکی از پر رفت و آمد ترين خطوط کشتیرانی در جهان به شمار می رود.