استقبال رهبران جهان از پيروزی اوباما

رهبران جهان به فاصله کوتاهی پس از پيروزی باراک اوباما در انتخابات رياست جمهوری آمريکا از این انتخاب استقبال کردند.


رييس جمهوری فرانسه


نيکولا سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه، به همين مناسبت گفت: «با اين جهان پرآشوب و ترديد، مردم آمريکا، مومن به ارزش‌هایی که همواره هويت آمريکايی را تعريف می‌کند، ايمان خود نسبت به پيشرفت در آينده را با قدرت بيان کردند.» رییس جمهوری فرانسه خطاب به مردم آمریکا گفت: «ما به اتفاق هم بايد با چالش‌های بزرگی مواجه شويم؛ انتخاب شما اميد فراوانی در فرانسه، اروپا و ديگرجاها به وجود آورد.»


رييس جمهوری افغانستان


حامد کرزی، رييس جمهوری افغانستان، نيز در پيام خود گفت: «من به مردم آمريکا برای تصميم بزرگ‌شان آفرين می‌گويم؛ برای نمايش عظيم اهميت به انسان‌ها و بی‌توجهی به نژاد و رنگ در انتخاب اين رييس جمهوری؛ و اميدوارم که دولت جديد در ايالات متحده آمريکا، دير يا زود برای آوردن همين ارزش ها به ديگر نقاط جهان هم اين راه طولانی را در پيش گيرد.»


نخست وزير بريتانيا


گوردون براون، نخست وزير بريتانيا، نيز به مناسبت پيروزی انتخاب رييس جمهوری ايالات متحده گفت: «باراک اوباما کارراز انتخاباتی الهام‌بخشی برگزار کرد: سياستی شتاب‌بخش همراه با ارزش‌های مترقيانه و بينشی نسبت به آينده. من باراک اوباما را می‌شناسم. بسياری از ارزش‌های ما مشترک است. ما هر دو مصمميم نشان دهيم در اين روزهای دشوار در برابر اقتصاد جهانی، دولت می‌تواند کمابيش به مردم کمک کند.»


رييس جمهوری کنيا


ام وی کيباکی، رييس جمهوری کنيا، کشوری که پدر باراک اوباما در آنجا متولد شده است، در واکنش به خبر پيروزی اوباما گفت: «ما مردم کنيا بی‌اندازه به ريشه کنيايی تو می‌باليم. پيروزی تو نه تنها الهام‌بخش ميليون‌ها نفر در سراسر جهان است، بلکه برای ما در کنيا طنين ويژه‌ای دارد.»


رييس کميسیون اروپا


خوزه مانوئل باروسو، رييس کميسیون اروپا، نيز با صدور پيامی گفت: «ما بايد بحران کنونی را به فرصت تازه‌ای تبديل کنيم. نياز به اصلاحاتی تازه برای جهانی تازه داريم. من از صميم قلب اميدوارم که با رهبری رييس جمهور اوباما، ايالات متحده به نيروهای اروپا برای هدايت اين اصلاحات تازه بپيوندد؛ به خاطر جوامع‌مان، به خاطر جهان.»


رييس جمهوری چين


هو جين تائو، رييس جمهوری چين، نيز ابراز اميدواری کرد با انتخاب باراک اوباما مناسبات دو کشور بهبود يابد. هو جين تائو گفت: «دولت چين و من همواره اهميت بسياری برای مناسبات چين- ايالات متحده قائل بوده‌ايم. در اين دوره تاريخی جديد، من به دنبال کار با شما هستم تا پيوسته گفت‌وگو و تبادلات ميان کشورهايمان مستحکم شود.»


صدر اعظم آلمان


آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، نيز در پیام خود خطاب به باراک اوباما گفته است: «تبريکات صميمانه خود را برای پيروزی تاريخی‌تان در انتخابات رياست جمهوری تقديم شما می‌کنم. جهان در آغاز دوره ریاست جمهوری شما با چالش‌هایی جدی روبه‌رو است. من مطمئنم اروپا و ايالات متحده با روح اعتماد متقابل دوشادوش هم می‌کوشند تا با خطرهای جدید مواجه شوند و از فرصت‌هايی که در جهان ما عرضه شده استفاده می‌کنند.»


نخست وزیر ژاپن


تارو آسو، نخست وزیر ژاپن، نیز در پیام خود گفت: «اتحاد ژاپن-ایالات متحده برای دپیلماسی ژاپن کلیدی و پایه ای برای صلح و ثبات در منطقه آسیا- اقیانوس آرام است. با رییس جمهوری منتخب اوباما، من اتحاد ژاپن- ایالات متحده را محکم تر می کنم و برای حل مسائل جهانی مانند اقتصادجهانی، تروریسم و و محیط زیست همکاری می کنم.»


رییس جمهوری آفریقای جنوبی

کی گالما موتلانته، رییس جمهوری آفریقای جنوبی، نیز در پیام خود آورده است: «آفریقا که امروز برای این دستاورد شما به خود می بالد، تنها می تواند چشم بدوزد به رابطه ای پر ثمر با شما آنهم در سطوح دوجانبه و چندجانبه در تلاشمان جهت ایجاد جهانی بهتر برای همه کسانی که در آن زندگی می کنند.»


نخست وزیر کانادا


استفان هارپر، نخست وزیر کانادا، نیز در پیامی که به مناسبت پیروزی باراک اوباما، منتشر کرده است، می گوید: «من به دنبال دیدار با رییس جمهوری منتخب هستم به طوریکه بتوانم همچنان پیوند ویژه کانادا و ایالات متحده را تقویت کنیم.»


نخست وزیر استرالیا


کوین راد، نخست وزیر استرالیا، نیز با تبریک انتخاب رییس جمهوری جدید آمریکا گفت: «پیام امید سناتور اوباما تنها برای آینده آمریکا نیست، این همچنین پیام امیدی برای جهان است. جهانی که هم اکنون بسیاری درباره آینده آن هراسانند.»


وزیر امورخارجه ایتالیا


فرانکو فراتینی، وزیر امورخارجه ایتالیا در واکنش به پیروزی نامزد دموکرات گفت: «اروپا که برای اوباما جشن گرفته است، باید بداند که از اروپا خواسته خواهد شد که تولید کننده امنیت باشد و نه فقط مصرف کننده آن. گمان می کنم اوباما به درستی از ما خواهد خواست مسئولیت‌هایمان را بیشتر جدی بگیریم.»


وزیر امورخارجه برزیل


کلسو آموریم، وزیر امورخارجه برزیل نیز گفت: «در این مورد امید بر پیشداوری پیروز شد. این برای ایالات متحده و همه جهان خوب است.»


وزیر امورخارجه عراق


هوشیار زیباری وزیر امورخارجه عراق نیز در واکنش به انتخاب سناتور اوباما گفت: «گمان می کنم در دوره کارزار انتخاباتی حرف و شعار و بحث زیاد بشنویم. هنگامی که واقعیت بررسی می‌شود فکر می‌کنم هر کدام از روسای جمهوری آمریکا باید با دقت بسیار واقعیات موجود را در نظر بگیرند.»


وزیر امورخارجه اسراییل


تزیپی لیونی، وزیر امورخارجه اسراییل، درباره این انتخاب گفت: «اسراییل انتظار دارد همکاری نزدیک و راهبردی با دولت جدید، رییس جمهوری و کنگره ادامه یابد و رابطه ویژه و گسست‌ناپذیر میان دو کشور هرچه بیشتر مستحکم شود.»


رهبر اخوان المسلمین مصر


محمد مهدی عاکف، رهبر اخوان المسلمین مصر، نیز در پیام خود گفت: «ما (به اوباما) به خاطر اعتمادی که مردم آمریکا به او کردند شادباش می‌گوییم و امیدواریم که او سیاست ایالات متحده دربرابر خاورمیانه و جرایمی که در افغانستان و سومالی در جریان است را تغییر بدهد. به دیگر سخن )امیدواریم) او سیاست عادلانه‌ای را در پیش گیرد و موضع طبیعی آمریکا در مورد احترام به نوع بشر و دموکراسی را احیا کند.»


نخست وزیر پاکستان


یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان، در پیام شادباش خود گفت: «انتخاب شما فصل نوینی در تاریخ چشمگیر ایالات متحده رقم زد. برای مدت‌ها ایده‌های دموکراسی، آزادی از سوی ایالات متحده الهام بخش بوده است... من امیدوارم که با رهبری پویای شما، ایالات متحده همچنان منشائی برای صلح جهانی و ایده‌های نوین برای بشریت باشد.»


مشاور رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی


صائب عریقات، مشاور محمود عباس رییس تشکیلات خود گردان فلسطینی، در پیام خود آورده است: «ما امیدواریم رییس جمهوری منتخب ایالات متحده... مشارکت در روند صلح را بی‌درنگ ادامه دهد. ما امیدواریم رویای دو کشور(اسراییل و فلسطین) از یک رویا بلافاصله به واقعیت بپیوندد.»