هشدار پزشکان استرالیایی در مورد وضع «اضطراری» پناهجویان نائورو

پزشکان استرالیایی روز پنج‌شنبه با ارسال نامه‌ای به نخست‌وزیر این کشور نسبت به «اضطراری» بودن وضعیت در بازداشتگاه‌های پناهجویی استرالیا در منطقه اقیانوس آرام هشدار داده و از دولت استرالیا برای رسیدگی و درمان پناهجویان درخواست اجازه کردند.

تونی بارتون، رئیس انجمن پزشکی استرالیا، در این نامه نوشت: «در حال حاضر گزارش‌های معتبر بسیار زیادی در مورد اثرات سوء بازداشت بلندمدت و عدم اطمینان، بر سلامت جسمی و روانی پناهجویان وجود دارد.»

بر اساس سیاست سختگیرانه مهاجرتی استرالیا پناهجویانی که تلاش می‌کنند به استرالیا برسند بازداشت شده و به سه اردوگاه در پاپوآ گینه نو یا اردوگاهی در جزیره نائورو فرستاده می‌شوند.

بیش از هزار مرد، زن و کودک که بسیاری از آنها ایرانی هستند در اردوگاه‌های پاپوآ گینه نو و نائورو زندگی می‌کنند و به آنها گفته شده که هرگز حق اقامت در استرالیا دریافت نخواهند کرد.

انجمن پزشکی استرالیا (ای‌ام‌ای) در نامه خود به اسکات موریسون، نخست‌وزیر این کشور، نوشته‌ است گزارش‌هایی از آسیب رساندن برخی از پناهجویان به خود، دریافت کرده و خواستار ارسال فوری هیئتی از پزشکان به نائورو شده‌ است.

به نوشته خبرگزاری رویترز، نخست‌وزیر استرالیا در پاسخ به درخواست خبرنگاران برای توضیح در مورد نامه انجمن پزشکی استرالیا از اظهار نظر خودداری کرده‌ است. او در عین حال گفته‌ است که بسیاری از پناهجویان به زودی به ایالات متحده منتقل خواهند شد.

ایالات متحده خبر داده که حدود ۱۲۵۰ پناهنده را از بازداشتگاه‌های استرالیا خواهد پذیرفت. مدافعان حقوق پناهندگان می‌گویند تاکنون حدود ۳۰۰ پناهجو به ایالات متحده منتقل شده‌اند.

پیتر داتون، وزیر کشور استرالیا، در ماه مه گفت احتمال دارد صدها پناهجو به‌طور نامحدود در اردوگاه‌ها باقی بمانند، زیرا هیچ کشور دیگری مایل به پذیرش آنها نیست.

در بازداشت ماندن حدود صد کودک که بعضی از آنها تمام عمر خود را در نائورو گذرانده‌اند و گزارش‌های متعدد آسیب رساندن برخی از آنها به خود، انتقاد شدید نهادهای مختلف را به دنبال داشته‌ است.

استرالیا که ادعا می‌کند این سیاست برای جلوگیری از غرق شدن پناهجویان در دریا لازم است، چند کودک را پیش از این از جزیره نائورو منتقل کرده‌ است.

در ماه اوت، استرالیا یک پسر ۱۲ ساله ایرانی را که اعتصاب غذا کرده بود، جابجا کرد.

حدود دو سال پیش یک جوان ۲۳ ساله ایرانی به نام امید در اردوگاه نائورو اقدام به خودسوزی کرد و جان باخت.

ماه پیش نیز پزشکی قانونی ایالت کوئینزلند در شرق استرالیا، با اعلام نتیجه نهایی تحقیقات خود دربارهٔ مرگ یک پناهجوی ایرانی به نام حمید خزایی که چهار سال پیش در اردوگاه مأنوس درگذشت، این مرگ را «کاملاً اجتناب‌پذیر» دانست.

حمید خزایی، پناهجوی ۲۴ ساله‌ای که در اردوگاه مانوس، یکی از جزایر پاپوآ گینه نو، نگهداری می‌شد حدود چهار سال پیش در پی عفونی شدن زخمی در پایش ابتدا به مرکز پاپوآ گینه نو و سپس به بیمارستانی در خاک استرالیا انتقال یافت و همان‌جا درگذشت.

منابع: خبرگزاری رویترز و رادیوفردا/ پ. پ./ ف. دو.