وزیر خارجه اسرائیل میگوید که «بمباران ایران» از سوی کشورش یک گزینه محتمل است.
اسرائیل کاتز در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی کوریره دلاسرا گفت: «اگر ایران از خطوط قرمز در برنامه هستهای عبور کند، خود را در برابر یک جبهه واحد از امیرنشینهای خلیج فارس و آمریکا خواهد یافت که صدها موشک تومهوک به سوی تهران شلیک خواهند کرد.»
روزنامه ایتالیایی از آقای کاتز پرسیده بود، آیا اسرائیل «بمباران ایران» را به عنوان یک گزینه بررسی کرده است که وی در پاسخ گفت، «بله، این یک گزینه است».
وی تاکید کرد که «اگر اقدام نظامی آخرین راه توقف جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای باشد، اسرائیل این کار را خواهد کرد و آماده است».
او ادامه داد که کشورش «در حال همکاری با عربستان سعودی است زیرا تهدیدات ایران به طور مشترک متوجه» دو کشور است.
وزیر خارجه اسرائیل در عین حال گفت که نمیتواند جزئیات این همکاری را اعلام کند.
به گفته آقای کاتز، اسرائیل باور دارد که «فشار آمریکایی و تحریمها علیه ایران موثر است اما اقدامات ایران در حمله به تاسیسات نفتی عربستان، هنوز به این کشور احساس قدرت میدهد و تنها راه بازدارنده، یک تهدید موثر نظامی علیه حکومت ایران است».
آقای کاتز پنجشنبه گذشته نیز خواهان شکلگیری یک «تهدید نظامی موثر» از طریق «ائتلافی با شرکت غرب به رهبری آمریکا و کشورهای عرب» شده بود.
وی در واکنش به نامه هفته گذشته سه کشور اروپایی به سازمان ملل در مورد توسعه برنامه موشکی ایران، اقدامات صورت گرفته از سوی جامعه جهانی در قبال ایران را ناکافی خوانده بود.
استفاده وزیر خارجه اسرائیل بعد از مدتها از عبارت گزینه نظامی در برابر ایران یک روز پس از آن است که وزارت دفاع اسرائیل یک موشک جدید را آزمایش کرد.
موشکی که بامداد جمعه از پایگاه هوایی پالماخیم اسرائیل شلیک شد، به احتمال زیاد از نوع زمین به زمین و از مدل موشکهای جریکو بود که به گزارش منابع خارجی، قادر به حمل کلاهک هستهای است.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در واکنش به پرتاب موشکی اسرائیل در پیام توییتری نوشته بود: «اسرائیل یک موشک هستهای آزمایش کرد که هدفش تهدید ایران بود.»
همزمان، به گزارش المانیتور، اسرائیل خواهان دریافت بمبهای جدید بونکرشکن ساخت آمریکا شده است.
یووال اشتاینیتز، وزیر انرژی اسرائیل، در روزهای گذشته از احتمال بروز جنگ «در ابعاد گسترده» میان ایران و رقیبان آن، از جمله با اسرائیل در شش ماه آینده سخن گفته بود.
اسرائیل از مدتی پیش عبارت «گزینه نظامی» را برای رویارویی با برنامه اتمی ایران مطرح نکرده بود و انتظار میکشید که تحریمهای «فلج کننده» به توصیف دولت این کشور، ایران را از پیشبرد برنامه هستهای باز دارد.
اما ایران با ابراز ناامیدی از ناتوانی کشورهای اروپایی در اجرایی کردن اینستکس، ساز و کار تجارت مالی اروپا با ایران، بعد از خروج آمریکا از برجام، از مدتی پیش چهار گام را به عنوان «کاهش تعهدات هستهای» برداشته است.
ایران این هفته تاکید کرد که گام پنجم از کاهش تعهدات هستهای نیز در راه است.
اسرائیل که از آغاز مخالف سرسخت برجام بود، میگوید که نگران است کاهش تعهدات هستهای ایران، موجب جهش جدی در دسترسی تهران به «سلاح هستهای شود»؛ امری که ایران آن را همواره رد کرده و مدعی شده که هرگز در اندیشه رسیدن به بمب اتمی نبوده است.