بریتانیا در تدارک اعمال تحریم‌های تازه علیه ۵۰ فرد مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران

وزیر امور خارجه بریتانیا روز جمعه اعلام کرد که کشورش سرگرم رایزنی با چند کشور دیگر از جمله آمریکا و کاناداست تا راهی برای جلوگیری از ورود «شمار زیادی» از افراد مرتبط با برنامه‌های هسته‌ای و تسلیحاتی جمهوری اسلامی به این کشورها بیابند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، روز جمعه از «همکاری نزدیک» لندن با کشورهای دیگر برای جلوگیری از ورود ۵۰ فرد مرتبط با برنامه‌های هسته‌ای و تسلیحاتی ایران خبر داده است.

در بیانیه‌ای که وزارت خارجه بریتانیا در همین باره منتشر کرده اشاره شده است که این کشور بنا ندارد نام ۵۰ نفر هدف تحریم‌های تازه را منتشر کند.

آن طور که در این بیانیه آمده است، برخی از این افراد دارای هویت‌های چندگانه و نام‌های مختلف هستند.

ویلیام هیگ در این باره گفت: «بریتانیا در حال همکاری تنگاتنگ با متحدان خود است تا از ورود طیف وسیعی از افراد مرتبط با برنامه‌‌های غنی‌سازی اورانیوم و تسلیحاتی ایران به خاک خود و متحدانش جلوگیری کند.»

وزیر امور خارجه بریتانیا همچنین افزود: «این افراد دانشمندان، مهندسان و عناصری را شامل می‌شوند که در تامین مواد و تجهیزات لازم برای برنامه‌های هسته‌ای و تسلیحاتی ایران مشارکت دارند.»

در همین حال در بیانیه وزارت خارجه بریتانیا تاکید شده است که در فهرست تازه این کشور علاوه بر افراد مرتبط با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی نام افرادی نیز هست که حقوق بشر در ایران را «جدا زیر پا گذاشته‌اند».

در این بیانیه، به وزرای دولت محمود احمدی‌نژاد، مقامات قوه قضاییه و مقامات زندان‌ها به عنوان ناقض حقوق بشر در ایران اشاره شده است.

ویلیام هیگ که چند روز پیش ایران را به آزمایش پنهانی موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای متهم کرده بود همچنین اعلام کرد که اتخاذ تدابیر تازه برای جلوگیری از ورود این افراد با هماهنگی کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا و کانادا صورت می‌گیرد.

تلاش تازه بریتانیا برای تشدید فشارها علیه ایران در حالی صورت می‌گیرد که در اواخر سال گذشته دیوید کامرون، نخست‌وزیر این کشور، خواستار تشکیل «ائتلافی از کشورهای داوطلب» برای تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران شده بود.

شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون با صدور چهار قطعنامه، تحریم‌هایی را علیه ایران وضع کرده و از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است تا به فعالیت‌های حساس هسته‌ای که قابلیت کاربرد در ساخت جنگ‌افزارهای هسته‌ای را نیز دارد پایان بخشند.

علاوه بر این تحریم‌ها، ایالات متحده آمریکا و سایر کشورهای غربی نیز تحریم‌های جداگانه‌ای علیه ایران وضع کرده‌اند که دامنه آنها به مراتب گسترده‌تر از تحریم‌های شورای امنیت است.

در همین چارچوب اتحادیه اروپا شمار زیادی از افراد مرتبط با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را در لیست سیاه خود قرار داده و بدین ترتیب از ورود آنها به کشورهای عضو این اتحادیه جلوگیری می‌شود.