سایت‌های جماران و بهار نیوز فیلتر شدند

Iran--Iran judiciary's logo

وبسايت‌های جماران و بهار نيوز به دستور «مقام قضايی»، از شامگاه پنجشنبه هفتم اسفند، فيلتر و از دسترس خارج شده‌اند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ايسنا) جمعه هشتم اسفند، خبر داد که برای اين دو وبسايت، پرونده‌ای در دادسرای فرهنگ و رسانه تشکيل شده است.

به گزارش ايسنا، اين دو وبسايت به دليل پوشش برخی اخبار محمد خاتمی، رئيس جمهوری اسبق ايران، در روزهای اخير فيلتر شده‌اند.

خبرگزاری فارس نيز خبر داد که اين دو وبسايت از دسترس خارج شده‌اند.

وبسايت جماران، پايگاه رسمی موسسه تنظيم و نشر آثار آيت‌الله خمينی به رياست حسن خمينی، نوه اوست.

با وجود اظهارات سخنگوی قوه قضائيه ايران مبنی بر ممنوعيت انتشار اخبار و تصاوير محمد خاتمی، اين وبسايت در روزهای گذشته تصاوير و خبرهايی از آقای خاتمی منتشر کرده بود.

از جمله وبسایت جماران خبر داده بود که روز پنج شنبه، هفتم اسفند، در مراسم تشييع پيکر صادق طباطبايی، برادر همسر احمد خمينی، «نماز ميت» به امامت محمد خاتمی برگزار شده است.

ایران یکی از کشورهای پیشروی دنیا در فیلترینگ سایت‌ها، وبلاگ‌ها و شبکه‌های اجتماعی اینترنتی است.

غلامحسين محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائيه ايران، در يک نشست خبری اعلام کرده بود که رسانه‌ها «حق ندارند» تصوير يا مطلبی از محمد خاتمی منعکس کنند.

پس از اين سخنان، برخی از گروه‌های نزديک به اصلاح‌طلبان ايران و همچنين کانون مدافعان حقوق بشر به ممنوعيت انتشار تصوير و سخنان آقای خاتمی در رسانه‌های ايران اعتراض کردند. ‎

در همين حال آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در پيامی درگذشت خواهر محمد خاتمی را به مادر او تسليت گفته اما اشاره‌ای به آقای خاتمی نکرده است.

اين در حالی است که حسن روحانی، رئيس جمهوری ايران و اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، پيام‌هايی به همين مناسبت خطاب به خود محمد خاتمی فرستاده بودند.

از سوی ديگر، روز يکشنبه سوم اسفند نيز علی شمخانی،‌ دبير شورای عالی امنيت ملی و همچنين محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه در پيام‌هايی درگذشت خواهر آقای خاتمی را به شخص او تسليت گفتند.

اين پيام‌ها در چند خبرگزاری از جمله ايرنا، ‌ايسنا و ايلنا و همچنين چند روزنامه چاپ تهران بازتاب يافت و منتشر شد.

پيش از اين ۱۰ نماينده نزدیک به جبهه پايداری در جلسه ۱۵ تيرماه مجلس شورای اسلامی در تذکری کتبی خطاب به مصطفی پورمحمدی، وزير دادگستری، خواستار «اجرای حکم ممنوع‌التصوير، ممنوع‌الخروج و ممنوع‌البيان بودن محمد خاتمی» توسط قوه قضائيه شده بودند.

محمد موسوی‌نژاد يکی از امضاکنندگان اين تذکر ممنوع التصوير شدن محمد خاتمی را «مصوبه شورای عالی امنيت ملی» خوانده بود.

در مقابل، علی مطهری، نماينده تهران گفته بود که «شورای امنيت ملی مصوبه‌ای در مورد ممنوع‌التصوير بودن محمد خاتمی ندارد» و تذکرات گروهی از نمايندگان در اين مورد «نامعقول» است.