« آبگيری سد سيوند تا شهريورماه انجام نمی شود»

نمایی از سد سیوند که آبگیری آن نگرانی دوستداران آثار باستانی ایران را برانگیخته است.

با وجود انتشار برخی خبرها مبنی بر آغاز آبگيری سد سيوند، رييس سازمان ميراث فرهنگی ايران می گويد که آبگيری اين سد تا شهريورماه سال جاری انجام نمی شود.



پيشتر، و در روز شنبه گذشته، برخی خبرگزاری های داخل ایران اعلام کردند که آبگيری سد سيوند در استان فارس، به صورت غيررسمی و بدون اعلام قبلی، آغاز شده است.


در پی بالا گرفتن اعتراضات در اين زمينه، رييس سازمان ميراث فرهنگی، آغاز آبگيری سد سيوند را رد کرده و گفته است که اين کار تا شهريور ماه امسال صورت نخواهد گرفت.


کار احداث اين سد در محوطه موسوم به دره بلاغی از سال ۱۳۷۱ و بدون استعلام از سازمان ميراث فرهنگی آغاز شد.


گفته می شود بر اثر ساخت اين سد، هشت کيلومتر از تنگه بلاغی به همراه آثار درون آن به زير آب فرو خواهد رفت.


اين امر اعتراض دوستداران ميراث فرهنگی را بدنبال داشته است. آنها اميدوارند با شکايتی که طرح کرده اند بتوانند آبگيری اين سد را که ماه هاست درباره آن بحث می شود متوقف کنند.


محمدعلی دادخواه وکيل اين پرونده به راديو فردا می گويد که بيش از ۱۰۰۰ نفر به او وکالت داده اند که از پرويز فتاح، معاون رييس جمهوری و اسفنديار رحيم مشاعی، رييس سازمان ميراث فرهنگی شکايت کنند.



محمدعلی دادخواه وکيل اين پرونده به راديو فردا می گويد که بيش از ۱۰۰۰ نفر به او وکالت داده اند که از پرويز فتاح، معاون رييس جمهوری و اسفنديار رحيم مشاعی، رييس سازمان ميراث فرهنگی شکايت کنند.

وی در پاسخ به اين سوال که پرونده در حال حاضر در چه مرحله ای است، گفت:«اين شکايت تنظيم شده و به دادسرای مرودشت ارايه شده است،اما دادستان مرودشت اعتقاد دارد که اين دادگاه صلاحيت رسيدگی به پرونده را ندارد.»


وی گفت: به گفته دادستان مرودشت، به علت احداث دادسرای جديدی در پاسارگاد، اين پرونده بايد در اين دادسرا مورد رسيدگی قرار گيرد.


آقای دادخواه افزود: « اما دادستان جوان دادسرای پاسارگارد، پس از مراجعه ما به آنجا، حاضر به پذيرش و ثبت شکواييه نشد .»


موضوع ساخت سد سیوند و آبگیری آن در سال های اخیر یکی از نگرانی های عمده طرفداران میراث فرهنگی ایران در داخل و خارج از کشور بوده است که اعتقاد دارند رطوبت آن، سبب نابودی آثار دوران هخامنشی در تنگه بلاغی خواهد شد که بسیاری از آنها هنوز کشف و بررسی نشده اند.


نگرانی عمده دیگری که از آبگیری این سد ناشی می شود مربوط به آسیب دیدن جدی آرامگاه کوروش، بنیانگذار سلسله هخامنشی است که به گفته کارشناسان، رطوبت ناشی از این سد سبب نابودی تدریجی این اثر باشکوه تاریخی خواهد شد.