در مراسمی که به مناسبت روز قضات در آلمان برپا شد، جايزه حقوق بشر اتحاديه سراسری حقوقدانان آلمان به دکتر ناصر زرافشان، حقوقدان ايرانی اهدا شد .
در اين مراسم، آقای رزافشان، اين جايزه را «نماد همبستگی همکاران آلمانی با خود» توصيف کرد و گفت دريافت اين جايزه، وظيفه دشواری بر دوش اش خواهد گذاشت.
ناصر زرافشان که يک هفته است در آلمان به سر می برد، با رييس جمهوری آلمان نيز ديدار کرده است.
وی در مصاحبه ای با راديو فردا گفت که از از طريق قطر به آلمان آمده و از اينکه اتحاديه حقوقدانان آلمان، به عنوان «يک نهاد مستقل و ناوابسته» تصميم گرفته است، جايزه اين بار خود را به وی اختصاص دهد، تحت تاثير «همبستگی اين نهاد و همکاران آلمانی خود» قرار گرفته است.
اين وکيل حامی حقوق بشر در ايران، در ادامه با اشاره به آنچه «شور و حال حاکم بر مراسم اعطای جايزه» توصيف کرد، گفت که اکثر حاضران از «تواضع و فروتنی» او سخن به ميان آوردند و افتخار می کند که «در مقابل دوست متواضع است ، در برابر دشمن اما نه.»
در مراسم اعطای جايزه به ناصر زرافشان، رييس کميسيون حقوق بشر مجلس آلمان، وی را «نگهبان ديدبان حقوق بشر» ناميد.
وکيل پرونده قتل های زنجيره ای در اين باره به راديو فردا گفت که اين عنوان، وظيفه اش را سنگين تر کرده و افزود که اميدوار است «شانه هايش ، توانائی تحمل مسئوليت سنگينی را که از اين بابت بر دوش اش گذاشته شده»، داشته باشد .
اين حقوقدان در پاسخ به اين پرسش که دريافت جوائزی مانند جايزه حقوق بشر اتحاديه سراسری حقوقدانان آلمان، چه نقشی می تواند در پيشبرد فعاليت های دفاع از حقوق بشر در آينده بازی کند؟ گفت: «اين گونه جوايز و همبستگی ها، موضع ما را برای تحقق آرمانهايمان تقويت می کنند.»
وی گفت که معتقد است «نوعی چرخش درنگرش مردم در ايران» شکل گرفته است و افزود: «جنبش های اجتماعی به اين نتيجه رسيده اند که نگاه خود را متوجه خواسته های مردم کنند.»
ناصر زرافشان همچنين به روند تحول در پرونده قتل های زنجيره ای اشاره کرد و محاکمه خود را به عنوان يک فرد غير نظامی در سازمان قضائی نيروهای مسلح ايران، مغاير با قوانين جاری جمهوری اسلامی خواند.