انتخابات زودرس در ايتاليا ماه آوريل برگزار می شود

مجلس سنا روز ۲۴ ژانويه با عدم رای اعتماد به رومانو پرودی باعث استعفای وی از مقام نخست وزیری ایتالیا شد.

بدنبال انحلال پارلمان ايتاليا، رومانوپرودی، نخست وزير موقت اين کشور اعلام کرد: انتخابات زودرس پارلمانی در روزهای سيزدهم و چهاردهم آوريل، برگزار می شود.


پس از به توافق نرسيدن احزاب ايتاليا برای تشکيل دولت موقت، رييس جمهوری ايتاليا روز چهارشنبه دستور انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودتر از موعد را صادر کرد.


جورجيو ناپوليتانو، رييس جمهوری ايتاليا هنگام اعلام انحلال پارلمان گفت: «تلاش های فرانکو مارينی، رييس مجلس سنا، برای تشکيل دولت موقت به نتيجه ای نرسيده و برای او چاره ای جز انحلال پارلمان و اعلام برگزاری انتخابات زودرس نمانده است.»


بر پايه نظر سنجی هايی که در ماه های اخير در ايتاليا انجام گرفته، پيش بينی می شود که در انتخابات آینده ائتلاف نيروهای ميانه و راست به رهبری سيلويو برلوسکونی پيروز شوند.

دولت چپ ميانه رومانو پرودی که هميشه در حالت بی ثباتی قرار داشت روز ۲۱ ژانويه و بدنبال کنار کشيدن کلمنته ماستلا، وزير سابق دادگستری و رهبر حزب «ادور»از کابينه، در آستانه سقوط قرار گرفت.


اين وزير سابق، دولت را متهم کرده بود که از وی پشتيبانی لازم را نکرده است. آقای ماستلا اخيرا به دليل يک رسوايی مالی از مقام خود استعفا داد ولی تمامی اتهامات را رد کرد.


بدنبال عدم رای اعتماد مجلس سنا به کابينه رومانو پرودی، وی روز ۲۴ ژانويه از سمت خود استعفا کرد.


دولت آقای پرودی با ۱۶۱ رای مخالف، در مقابل ۱۵۶ ‪ موافق نتوانست از مجلس سنای اين کشور رای اعتماد بگيرد.


به رغم مامور شدن رييس مجلس سنا برای تشکيل دولتی جديد وی موفق نشد تا حمايت احزاب ايتاليايی را برای معرفی کابينه خود کسب کند و همزمان سيلويو برلوسکنی، نخست وزير سابق از جناح راست، خواهان برگزاری انتخابات زودتر از موعد شد.


بر پايه نظر سنجی هايی که در ماه های اخير در ايتاليا انجام گرفته، پيش بينی می شود که در انتخابات آینده ائتلاف نيروهای ميانه و راست به رهبری سيلويو برلوسکونی پيروز شوند.


برخی ناظران می گويند که اگر در انتخابات آينده ائتلاف ميانه و راست اکثريت را به دست آورد، در سياست خارجی ايتاليا به ويژه در روابط اين کشور با ايران و کشورهای اسلامی منطقه خاورميانه شاهد چرخشی جدی خواهيم بود.


بر اساس اين تحليل ها، به قدرت رسيدن ائتلاف ميانه روها و راستگرايان، به شکلی جدی روابط ايتاليا با دولت تهران و حزب الله لبنان را دگرگون می کند و مواضع ايتاليا در رابطه با بحران اسراييل - فلسطين نيز به طور بنيادی تغيير خواهد کرد.