بریتانیا سومین ناو جنگی خود را به خلیج فارس می‌فرستد

تصویری از ناوشکن «اچ‌ام‌اس دانکن» در تنگه بسفر استانبول

وزارت دفاع بریتانیا روز سه‌شنبه ۲۵ تیر ماه اعلام کرد که این کشور سومین ناو جنگی خود را روانه خلیج فارس می‌کند ولی این تصمیم ارتباطی با تنش بین این کشور با ایران ندارد.

این وزارتخانه در اطلاعیه خود عنوان کرده که ناوشکن «اچ‌ام‌اس دانکن» جهت حفظ امنیت دریایی به منطقه اعزام می‌شود تا برنامه از پیش تعیین شده ناو «اچ ام اس مونتروز» برای معاینات و تعمیرات انجام گیرد. در نهایت اواخر سال جاری نیز ناو «اچ‌ام‌اس کنت» جایگزین «اچ‌ام‌اس دانکن» خواهد شد.

این خبر ساعاتی پس از آن اعلام شد که آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به توقیف یک ابرنفتکش ایرانی توسط دولت جبل‌الطارق و با همراهی نیروی دریایی بریتانیا واکنش نشان داد و گفت که تهران این اقدام را بی‌جواب نخواهد گذاشت.

وی گفت که «انگلیس خبیث دزدی دریایی می‌کند و کِشتی ما را می‌دزدد؛ جنایت می‌کنند و شکل قانونی به آن می‌دهند».

خامنه‌ای تاکید کرد که «جمهوری اسلامی و عناصر مؤمن نظام، این خباثت‌ها را بی‌جواب نمی‌گذارند».

در واکنش به این اظهارات، سخنگوی نخست‌وزیر بریتانیا گفته که ما مرتبا به طرف ایرانی تاکید کرده‌ایم که افزایش تنش در خلیج فارس به سود هیچ طرفی نیست.

به گزارش رویترز، وی در پاسخ به سوالی درباره اعزام سومین ناو بریتانیایی به منطقه نیز گفت: «ما در منطقه حضور دائم داریم».

دولت جبل‌الطارق که زیر نظر بریتانیا اداره می‌شود روز ۱۳ تیرماه در بیانیه‌ای رسمی از توقیف یک ابرنفتکش به نام «گریس ۱» در آب‌های خود خبر داد. این دولت می‌گوید که مقصد نفتکش یاد شده کشور سوریه بوده و به دلیل نقض تحریم های اتحادیه اروپا علیه دمشق، توقیف شده است.

مقام‌های جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند که این نفتکش عازم سوریه نبوده و به مقصد «جایی دیگر» در حرکت بوده است؛ با این حال دولت جبل‌الطارق می‌گوید شواهد نشان می‌دهد که مقصد این ابرنفتکش بندر بانیاس سوریه بوده است.

جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، روز ۲۲ تیر اعلام کرد اگر جمهوری اسلامی تضمین دهد که نفتکش توقیف‌شده در جبل‌الطارق به سوریه نخواهد رفت، لندن به آزاد شدن آن کمک خواهد کرد.

دو روز پیشتر، وزارت دفاع بریتانیا خبر داده بود که سه قایق متعلق به ایران تلاش کردند که در آب‌های خلیج فارس راه را بر نفتکش «بریتیش هریتیج» ببندند. نیروی دریایی سپاه و چند مقام ایرانی این ادعا را تکذیب کردند.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و سایت رادیو فردا/ ک.ر