به دنبال انتشار گزارشهایی مبنی بر تعلیق عضویت محمود احمدینژاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام، یک مقام مسئول در روابط عمومی این نهاد بدون «تکذیب» این خبر گفته که هرگونه تصمیم در این زمینه باید از سوی دفتر رهبر ایران ابلاغ شود.
برخی از سایتهای خبری ایران روز سهشنبه ۱۱ اردیبهشت گزارش دادند که حکم تعلیق رئیسجمهوری پیشین ایران از عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام به وی ابلاغ شده است.
برخی سایتها گزارش دادند که «تابناک» نزدیک به محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، نخستین بار این خبر را منتشر کرد ولی بعد آن را حذف کرد. با این حال سایت تابناک انتشار چنین خبری را تکذیب کرده است.
برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام نظیر احمد توکلی و مجید انصاری از خبر تعلیق عضویت آقای احمدینژاد «ابراز بیاطلاعی» کردهاند ولی غلامرضا مصباحی مقدم آن را «تکذیب» کرده است.
حال، یک مقام مسئول در روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت به «باشگاه خبرنگاران جوان» وابسته به صداوسیما گفته که حکم محمود احمدینژاد از سوی رهبر جمهوری اسلامی به وی ابلاغ شده است و «هر گونه تصمیمگیری در رابطه با تعلیق عضویت وی در مجمع باید از طرف دفتر ایشان اعلام شود».
وی که نامش فاش نشده است، افزوده که «هیچ یک از اعضای مجمع نمیتوانند در این رابطه تصمیمگیری کنند».
این مقام مسئول میگوید: «در صورتی که خبری و یا تصمیمگیری در این باره گرفته شود، روابط عمومی دفتر رهبری اعلام خواهد کرد».
دفتر رهبر جمهوری اسلامی هنوز این خبر را تکذیب یا تایید نکرده است.
در واکنش به این گزارشها، علی اکبر جوانفکر مشاور رسانهای احمدینژاد به سایت «خبرآنلاین» گفته که «شایعات بیپایه و اساس زیاد مطرح میشود»، و افزوده است: «قرارمان این است که درباره این موارد اظهارنظری نکنیم. بهتر است از مجمع تشخیص این موضوع را جویا شوید».
دبیرخانه «مجمع تشخیص مصلحت نظام» نیز در پاسخ به پرسش خبرآنلاین اعلام کرده که «نمیتوانیم چیزی در اختیار شما بگذاریم». این دبیرخانه در پاسخ به اینکه «ما درخواست دریافت چیزی نداریم، صرفا بفرمایید که خبر تعلیق آقای احمدینژاد صحت دارد یا نه؟»، بار دیگر تاکید کرد: «ما نمیتوانیم چیزی در اختیار شما بگذاریم!»
گزارشها درباره تعلیق عضویت محمود احمدینژاد از عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام٬ پس از آن منتشر میشود که اسفند پارسال روزنامه «جوان» نزدیک به سپاه پاسداران نوشت: «خبرهای متواتر» حاکی از آن است که سران سه قوه در سه جلسه پیدرپی مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور نیافتهاند.
این روزنامه حضور «نامرتب» حسن روحانی در جلسات مجمع را دارای سابقه عنوان کرده٬ اما افزوده بود که صادق و علی لاریجانی٬ روسای قوای قضائیه و مقننه٬ پیشتر به صورت مرتب در این جلسات شرکت میکردند.
روزنامه جوان٬ غیبت سران قوا در جلسات مجمع تشخیص مصلحت را با حضور محمود احمدینژاد در این نهاد مرتبط دانسته بود.
رئیس دولتهای نهم و دهم که آیتالله علی خامنهای پس از جنجالهای انتخاباتی سال ۸۸ نظر وی را نسبت به دیگران٬ نزدیکتر به خود عنوان کرده بود٬ پس از افزایش فشارها بر مدیران ارشد دوره ریاستجمهوریاش و مخالفت علنی رهبر ایران با نامزدی مجددش در انتخابات ریاستجمهوری٬ به انتقاد گسترده از کلیت حاکمیت روی آورده است.
وی علاوه بر انتقاد شدید از برادران لاریجانی٬ به ویژه صادق لاریجانی و رویکرد قوه قضائیه در دوران ریاستش بر این نهاد،در یادداشتها و سخنرانیها متعدد٬ به نامهنگاریهای سرگشاده با علی خامنهای نیز پرداخته است.
او در دو نامه به رهبر جمهوری اسلامی که در روزهای ۳۰ بهمن و ۲۲ اسفند پارسال نوشته شده، ضمن انتقاد شدید از وضعیت کشور، خواستار اصلاح ساختار برخی از نهادها از جمله شورای نگهبان و قوه قضائیه، تعیین تکلیف نهادهای موازی، تأسیس دادگاه قانون اساسی و خروج نیروهای مسلح از امور سیاسی و فعالیتهای اقتصادی شده است.
محمود احمدینژاد همچنین پیشنهادهای مطرح شده در نامههایش به آیتالله خامنهای را «فرصتهای آخر» برای نظام جمهوری اسلامی عنوان کرده است.
رئیسجمهوری سابق ایران اخیرا در مصاحبه با نشریه «بهار جاودانه» گفته است: «من به رهبری گفتم تا به حال در عمرم احساس نیاز به دروغ پیدا نکردهام...اما یکجا هست که ناچارم طوری حرف بزنم که شاید برخی از آن برداشت دروغ کنند. من هر جا میروم درباره قوه قضائیه که میپرسند، مجبورم اینطوری صحبت کنم. چون من میدانم چه خبر است. ایشان با خنده گفتند اشکالی ندارد. من هم با خنده گفتم پس مسئولیتش به عهده شماست که رئیس حکومتید».