رئیس سازمان پدافند غیرعامل: از ایران ابردزدی و برف‌دزدی می‌کنند

جلالی می‌گوید طی چهارسال گذشته، همه ارتفاعات بالای دو هزار و ۲۰۰ متر از افغانستان تا مدیترانه «پر از برف» بوده ولی ارتفاعات ایران «خشک» بوده است.

غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران، روز دوشنبه ۱۱ تیر مدعی شد که بر اساس نتایج یک «مطالعه مراکز علمی»، تغییرات اقلیمی در ایران «مشکوک به دخالت خارجی‌هاست».

وی تاکید کرد که «تیم‌های مشترکی از اسرائیل و یکی از کشورهای همسایه، ابرهای در حال ورود به ایران را غیربارور می‌کنند».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، آقای جلالی همچنین بدون ذکر نام گفت که برخی کشورها از ایران «ابردزدی و برف دزدی» می‌کنند.

بنا به ادعای این مقام نظامی، طی چهارسال گذشته، همه ارتفاعات بالای دو هزار و ۲۰۰ متر از افغانستان تا مدیترانه «پر از برف»بوده ولی ارتفاعات ایران «خشک» بوده است.

آقای جلالی جزئیاتی درباره نام این «مراکز علمی» و نتایج این «مطالعه» بیان نکرده است.

این سخنان در شبکه‌های اجتماعی بازتاب فراوانی داشت و ساعاتی بعد احد وظیفه، مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفت که «ابردزدی و برف دزدی» توسط کشورهای دیگر ممکن نیست.

وی تاکید کرد که کشورهای عراق، ترکمنستان، ازبکستان و آسیای میانه نیز درگیر خشکسالی هستند و این پدیده محدود به ایران نیست.

آقای وظیفه همچنین گفت که هنوز تکنولوژی‌ای که بتواند جو را تغییر بدهد، وجود ندارد.

فرید گلکار، مسئول مرکز باروری ابرها، نیز در بهمن ۹۶ در مصاحبه با روزنامه «همشهری» گزارش‌ها درباره «ابردزدی» را شایعه خوانده بود.

وی همچنین گفته بود که سال ۹۶ به دلیل نبود بودجه، باروری ابرها انجام نشد.

در همین حال، داود پرهیزگار رئیس سازمان هواشناسی در بهمن‌ماه پارسال گفته بود که بارورسازی ابرها بحران آب کشور را حل نمی‌کند و حتی ممکن است با اقداماتی اشتباه، مقدار طبیعی بارش ابرها نیز کاهش پیدا کند.

باروری ابرها از جمله برنامه‌های وزارت نیرو برای افزایش بارندگی‌ها در ایران است. مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها در ایران سال ۱۳۷۵ تاسیس شده‌ است.

در کشورهای دیگر روش‌هایی چون استفاده از تجهیزات زمینی، استفاده از تجهیزات پرتابی زمین به هوا و استفاده از هواپیما برای رهاسازی مواد باروری بر روی ابرها وجود دارد که در ایران از هواپیما برای این کار استفاده می‌شود.