ملک عبدالله دوم پادشاه اردن روز یکشنبه ۱۵ بهمن گفت به رغم انتقاد گسترده به موضع ایالات متحده آمریکا درباره اورشلیم (بیتالمقدس)، نقشآفرینی ایالات متحده برای هر گونه امیدواری به راه حلی صلحآمیز بین اسرائیل و فلسطینیها ضروری است.
پادشاه اردن در گفتوگو با برنامه «جیپیاس» فرید زکریا در شبکه سیانان گفت: «ما نمیتوانیم بدون نقشآفرینی ایالات متحده یک روند صلح یا یک راهحل برای صلح داشته باشیم».
ملک عبدالله گفت این موضوع حتی بعد از آنکه پرزیدنت دونالد ترامپ تصمیم گرفت سفارت ایالات متحده آمریکا را از تلآویو، جایی که همهٔ دولتها در آن سفارتخانه دارند- به اورشلیم منتقل کند هم واقعیت دارد.
اردن در ماه دسامبر اقدام رئیسجمهوری آمریکا در به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل را نقض قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد خواند و پادشاه این کشور در دیدار ماه گذشته خود با مایک پنس معاون رئیسجمهوری آمریکا بر این نگرانی تاکید کرد.
ملک عبدالله روز یکشنبه گفت که تصمیم ترامپ باعث ایجاد واکنش شدیدی در بین فلسطینیان شده است و آنها حس میکنند که «او یک کارگزار صادق نیست».
اما او افزود: «من ترجیح میدهم از قضاوت پرهیز کنم چون هنوز منتظریم که آمریکاییها برنامهٔ صلحشان را ارائه کنند».
تصمیم آقای ترامپ با استقبال گرم اسراییل روبرو شده است، اما بسیاری از کشورها به آن اعتراض کرده و باعث خشم و اعتراضات مسلمانان شده است.
فلسطینیها اورشلیم شرقی را به عنوان پایتخت احتمالی دولت فلسطین در نظر دارند و امیدوار بودند که مذاکرات صلح روزی بتواند باعث به رسمیت شناختن این موقعیت در سطح جهان شود.
اردن بخش شرقی اورشلیم را در سال ۱۹۴۸ تصرف کرد اما اسراییل در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ کنترل آن را به دست گرفت که تاکنون ادامه دارد.
ایالات متحده آمریکا مدتهاست که اردن را به عنوان کشوری میانهرو در منطقه میبیند.