رئیسجمهوری اسبق ایران ضمن انتقاد از به گفته او، «پمپاژ یأس و ناامیدی» با هدف مایوس کردن جوانان از اصلاحات، تاکید کرد که «اصلاحات ضد براندازی است».
محمد خاتمی در دیدار با اعضای جمعیت زنان مسلمان نواندیش با اشاره به اعتراضهای دیماه گفت: «بیرونیها احساس میکنند تا جریان اصلاحات هست که طرفدار ثبات و مخالف دخالت بیگانه است، راهی برای براندازها نخواهد بود بنابراین به شدت میکوبند و در داخل هم اتفاقا گروههایی میگویند این اصلاحات موی دماغ ماست و باید اینها را بزنیم».
بر اساس گزارش سایت آقای خاتمی، وی افزود: «در عین حال که نقصهایی در اصلاحطلبان است اما متوجه باشید که اصلاحات از کجاها ضربه میخورد. اصلاحات ضد براندازی است».
رئیسجمهوری اسبق ایران همچنین گفت که باید «جمهوری اسلامی پیاده شود یعنی هم اسلام را طوری بفهمیم که سازگار با معیارهای جمهوریت باشد و هم جمهوریت را طوری بفهمیم که با ارزشهای اساسی اسلام سازگار باشد».
وی همچنین از جوانان خواست که تسلیم «پمپاژ یأس و ناامیدی» که آنان را «هدف گرفته»است، نشوند.
اعتراضهای سراسری دیماه در بیش از ۱۰۰ شهر ایران اگرچه از شعار علیه حسن روحانی در تجمع هفتم دی ماه در مشهد آغاز شد، اما از همان روز برخی معترضان شعارهایی را علیه همه مقامهای جمهوری اسلامی سر دادند و در روزهای بعد نیز تعدادی از معترضان در شعارهای خود خواستار تغییر حکومت شدند.
در این میان شعار معترضان با عنوان «اصلاحطلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا»، از جمله شعارهایی بود که در رسانهها و شبکههای اجتماعی بازتاب گستردهای یافت.
حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزیر کشور، همان زمان اذعان کرد که اعتراضهای دیماه «عبور از همه جریانهای سیاسی کشور بود».
همچنین در ماههای گذشته کمپینی با عنوان «براندازم» در شبکههای مجازی شکل گرفته است.
سخن گفتن از تغییر حکومت جمهوری اسلامی در ایران خط قرمز محسوب میشود و هیچ یک از گروهها و شخصیتهای سیاسی داخل حاکمیت از براندازی نظام موجود سخن نمیگویند.
آقای خاتمی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «آنچه زنان ایرانی به دست آوردهاند، کم نیست؛ البته باید متقاضی باشیم که حق زنان که به صورت مضاعف پایمال شده است، محقق شود اما با دعوا نمیشود حقوق زنان را پیش برد».
وی افزود: «ما در دوران خود توانستیم چند خانم را وارد هیات دولت کنیم که اگرچه وزیر نشدند اما معاون بودند؛ آقای احمدینژاد یک گام جلو رفت و وزیر زن گذاشت و آقای روحانی یک گام عقب رفت».
وی در عین حال گفت که در دولت حسن روحانی چند زن به عنوان معاون وزیر، مدیر کل، فرماندار و بخشدار منصوب شدند.
پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی در سال ۵۷، تنها در دولت محمود احمدینژاد مرضیه وحید دستجردی تنها زنی است که از مجلس ایران برای وزارت بهداشت رای اعتماد گرفت.
در دولت حسن روحانی با وجود درخواستهای متعدد، هیچ زنی به عنوان وزیر منصوب نشد.
در دولت اول آقای روحانی برای نخستین بار در استانهای مختلف، تعدادی از زنان به عنوان معاون استاندار، فرماندار و بخشدار منصوب شدند.
در این دولت همچنین همچنین چهار زن به عنوان معاون وزیر منصوب شدند. از جمله مرضیه شاهدایی، نخستین زنی بود که پس از انقلاب ۵۷ به عنوان مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و معاون وزیر نفت منصوب شد.
دولت حسن روحانی همچنین نخستین دولتی بود که یک زن را به سمت سفیر ایران در کشوری دیگر برگزید و مرضیه افخم، سخنگوی اسبق وزارت خارجه، را به این منظور راهی مالزی کرد.
در عین حال تعداد نمایندگان زن در مجلس دهم نیز به ۱۷ نفر افزایش یافته که بیشترین تعداد زنان نماینده در مجالس جمهوری اسلامی است.
ب این حال، لیلا فلاحتی مدیرکل بینالملل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ۲۳ دیماه پارسال اعلام کرد که رتبه ایران در شاخص شکاف جنسیتی در سال ۲۰۱۷ میلادی ۱۴۰ از میان ۱۴۴ است.