«فروشنده» فرهادی در فهرست پنج نامزد نهایی اسکار؛ «لالا لند» در ۱۴ رشته کاندیدا شد

از راست: شهاب حسینی (بازیگر اول مرد)، اصغر فرهادی (کارگردان) و ترانه علیدوستی (بازیگر اول زن) در جشنواره کن.

فیلم «فروشنده» ساخته اصغر فرهادی روز سه‌شنبه پنجم بهمن به عنوان یکی از پنج نامزد اصلی برای دریافت جایزه اسکار در بخش فیلم‌های خارجی معرفی شد.

«فروشنده» به عنوان نماینده ایران در اسکار امسال حاضر است.

دیگر فیلم‌های خارجی این بخش که با فروشنده رقابت می‌کنند، عبارتند از «محوطه مین‌ها» از دانمارک، «مردی به نام اوه» از سوئد، «تانا» از استرالیا و «تونی اردمن» از آلمان.

فروشنده در فستیوال فیلم کن موفق به دریافت دو جایزه برای بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر مرد شد.

اصغر فرهادی اولین فیلمساز ایرانی است که برنده جایزه اسکار شده است. او این جایزه را برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» گرفته بود.

وی روز سه‌شنبه در واکنش به اعلام نام فیلم «فروشنده» در فهرست پنج نامزد نهایی فیلم‌های خارجی به خبرگزاری ایسنا گفت: «افتخار بزرگی‌ است که نام ایران را در جمع کشورهای سازنده بهترین فیلم‌های غیر انگلیسی زبان می‌بینم».

وی افزوده است: «آرزو می‌کردم این خبر خوشحال کننده را در روزهایی می‌شنیدم که مردم ایران غرق در اندوه حادثه تلخ فرو ریختن ساختمان پلاسکو و جان باختن تعدادی از هموطنان‌مان و همچنین قهرمانان بزرگوار و فروتن آتش‌نشانی نبودند».

نامزدی «لالا لند» در ۱۴ رشته اسکار

فیلم موزیکال و عاشقانه «لالا لند» در ۱۴ رشته نامزد جوایز اسکار شده و به این ترتیب در کنار رکوردداران تاریخ این جوایز سینمایی یعنی «تایتانیک» و «همه چیز درباره ایو» قرار گرفت.

«لالا لند» در رشته بهترین فیلم، دیمین شزل نویسنده و کارگردان ۳۲ ساله آن در رشته بهترین کارگردان و بازیگران اصلی آن اما استون و رایان گاسلینگ در رشته بهترین بازیگر زن و بهترین بازیگر مرد نقش اصلی نامزد شدند.

سایر نامزدان رشته بهترین فیلم عبارتند از «مهتاب»، «منچستر کنار دریا»، «اگر از آسمان سنگ ببارد»، «شیر»، «حصارها»، «هکسا ریچ» و «چهره‌های پنهان».

فیلم موزیکال و عاشقانه «لالا لند» در ۱۴ رشته نامزد جوایز اسکار شده و به این ترتیب در کنار رکوردداران تاریخ این جوایز سینمایی یعنی «تایتانیک» و «همه چیز درباره ایو» قرار گرفت.

پس از دو سال بحث و اعتراض به تبعیض علیه اقلیت‌های نژادی غیرسفیدپوست در هالیوود، امسال آکادمی فیلم آمریکا تعداد بیشتری از فیلم هایی را که موضوع نژادی متنوع تری دارند برگزیده است. از جمله مهمترین آنها فیلم «مهتاب» به کارگردانی بری جنکینز است که داستانش درباره دوران بلوغ یک جوان سیاهپوست همجنسگرا است. و همین طور فیلم «حصارها» به کارگردانی دنزل واشنگتن و فیلم «چهره‌های پنهان» به کارگردانی تئودور ملفی.

«مهتاب» و فیلم علمی- تخیلی «ورود» به کارگردانی دنی ویلنو پس از «لالا لند»هر یک با نامزدی در هشت رشته در رتبه دوم نامزدان جوایز اسکار قرار دارند.

مهمترین نکته تعجب‌آور در اعلام نامزدان اسکار امسال حمایت از مل گیبسون بود که مدت‌هاست از سوی هالیوود طرد شده است. فیلم جدید او به نام «هکسا ریچ» که داستان آن درباره جنگ جهانی دوم است، جزء نامزدان بهترین فیلم و خود او نیز جزء نامزدان رشته بهترین کارگردانی قرار گرفت.

نامزدان رشته بهترین بازیگر مرد نقش اصلی عبارتند از کیسی افلک به خاطر فیلم «منچستر کنار دریا»، اندرو گارفیلد به خاطر فیلم «هکسا ریچ»، رایان گاسلینگ به خاطر فیلم «لالا لند»، ویگو مورتنسن به خاطر فیلم «کاپیتان فنتستیک» و دنزل واشنگتن به خاطر فیلم «حصارها».

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، به حق و یا ناحق فهرست نامزدان امسال جوایز اسکار به عنوان سنجشی از تغییر سیاست آکادمی اسکار تلقی خواهد شد.

این اولین رای اعضای آکادمی پس از تغییر مقررات عضویت در این نهاد است که براساس آن ۶۸۳ عضو جدید به اعضای آکادمی که اکثریت آنها مرد، سفیدپوست و سالخورده بودند، افزوده شد. تعداد اعضای آکادمی اسکار اکنون شش هزار و ۶۸۷ نفر است.

هر چند میزان فروش برخی از فیلم‌های نامزد جوایز اسکار امسال از جمله «لالا لند»در بازار آمریکا به مرز ۱۰۰ میلیون دلار نزدیک شده ولی فروش هیچ یک از آنها از مرز ۱۰۰ میلیون دلار عبور نکرده است.

به این ترتیب نامزدان رشته بهترین فیلم امسال جز کم درآمدترین آثاری هستند که تاکنون در این رشته نامزد شده‌اند.

نکته دیگر این است که در سال‌های اخیر آثار استودیوهای بزرگ فیلمسازی که معمولا فیلم‌های پر خرج و پردرآمدی هستند به ندرت به فهرست نامزدان اسکار راه می یابند. به عنوان مثال در میان فهرست نامزدان بهترین فیلم امسال فقط استودیوی فیلمسازی پارامونت را می‌بینیم که توزيع کننده دو فیلم «حصارها» و «ورود»است.